/3. Rodiče/

983 70 3
                                    

Když mi skončila poslední hodina dnešního dne, tak jsem šla do společenské místnosti. Cestou jsem myslela na svého paličatého otce a na neznámou matku. Měli se opravdu rádi? Nebo to byla jen strašná nehoda, že jsem tady? Každopádně, by mě to zajímalo a až někdy potkám svého vlastního otce, tak budu pro něj mít spoustů otázek. Možná ktomu ani nedojde, jelikož kdyby zjistil, že jsem skoro mocnější než on sám, tak by mě asi zabil nebo toho využil.

Zatřepala jsem nad tím hlavou a omylem do někoho vrazila, ale místo mě spadl on. To každý den budu do někoho narážet?

Koukla jsem se na dotyčného, napřáhla ruku a když zjistila, že je to Malfoy, tak jsem ji dala zpátky podel těla. Ofrkla jsem si, když po mě hodil naštvaný výraz. Protočila jsem očima a odešla od něj

Ve společenské místnosti byla ta černovlasá holka z rána. Seděla na křesle a něco si četla. S úsměvem jsem šla k ní a sedla si na pohovku, kde obvikle bylo Dracovo místo. Pak koutkem oka na pohlédla a se záložkou zavřela knížku. Koukla na rozdělaný krb a pořádně si uvelebila. "Měla jsi dneska ráno štěsti Sparksová" Řekla bez jediného pohledu na mě řekla a já si povzdychla. "Když už jsem tvoje spolubydlicí, tak mohu znát tvoje jméno?" Zeptala jsem se ji se stejným otráveným tonem, jak má ona. Hlavou protočila ke mě a usmála se na mě. "Jsem Pansy Parkinsonová" Nabídla mi ruku a já ji přijmula. "Davina Spa-" Chtěla jsem dopovědět svoji každodenní větu, ale skočila mi do řeči. "Já vím, kdo jsi" Ušklébla se a hned se mi zalíbila.

Moji ruku pustila a pak prohlásila to, co si šušká teď každý. "Prý se všude říká o tom, co ti řekl Moudrý klobouk, když tě zařazoval do našeho koleje" Ztuhla jsem a spojila obočí k sobě. "Neboj, nejsem jako oni, že se ti hned budou vyptávat, po kom to asi máš" Zvedla mírně koutky a já se uklidnila. "Dracovi to strašně bere. Nemá totiž rád, když mu něco před očima utíká" Vysvětlila s úšklébkem a já se zasmála, protože je to pravda. Pak jsme se nad něčím zamysleli.

Po trapném tichu se mě zeptala odkuť jsem. "Z Anglie. Poblíž Londýna" Opověděla jsem ji. Tyhle falešné odpovědi jsem si připravovala celou dobu. Nechci, aby někdo zjistil pravdu. "Já bydlím přesně v Londýně" Řekla a udělala na mě snad poprvé upřimný úsměv. Úsměv jsem ji oplatila a chtěla jsem se ji na něco dále zeptat, ale do místnosti vtrhl Malfoy. Koukal na mě bez emoce a já si odfrkla. Zvedla jsem se, bokem do něj strčila odešla z místnosti někam na chodbu.

Procházela jsem se pomalími krůčky a viděla Harryho, jak sedí na schodem. Přidala jsem do kroku a šla si sednou vedle něho. Když si mě všiml, zvedl mírně koutky, přičemž jsem udělala nevinný úsměv. Něco ho trápilo. "Abych pravdu řekla, tak bradavice jsem si představovala úplně jinak. Prostě obyčejnou normální školu u mudlů" Prohlásila jsem s úsměvem a koukala se před sebe z okna na svítící se měsíc. Uchetl se a natáhl si nohy, což jsem udělala taky.

"Chybí mi rodiče" Řekl po chvíli ticha. Ztuhla jsem, protože dost dobře znám smrt jeho rodičů. "Tvích rodičů je mi líto. To já zase neznám svoji matku a můj otec, kterého jsem ani nikdy neviděla, jen slyšela, tak dost dobře vím, co udělal" Pokrčila jsem obočí a koukla se mu teprve do očí. "Znám ho totiž nejvíce v tomhle kouzélném světě, ale i ve světě mudlů" Prohlásila jsem, přičemž on polkl. "Mluvíš o něm, jako by se báli vyslovit jeho jméno" Řekl Harry. Ušklébla jsem se a odvrátila zrak na svítící se měsíc. Povzdychla jsem si a nohy si přitáhla k sobě.

"Když jsem byla malá, tak jsem si nehrála jako každé dítě na hřišti s hračkama. Celý svůj život jsem byla zamknutá v chatce a učila se věci do budoucna. Měla jsem jen strýčka, který mi se vším pomáhal a ochotně vysvětloval" Vysvětlila jsem mu a položila si hlavu o kamenou zeď. "Proč mi tohle všechno říkáš?" Zeptal se a já zvedla jsem mírně koutky. "Protože ti věřím, i když bych ti správně věřit neměla Harry" Udělala jsem milý úsměv, zvedla se a odešla od něj zpátky do společenské místnosti.

Doufala jsem, že tam nebude Malfoy.
_________________________
Abych pravdu řekla, tak sama jsem zvědavá, jak tahle story bude pokračovat:d
Děkuju všem:) Věnuju všem a děkuju vám za voty!!
Omlouvám se za chyby
Xoxo

Harry Potter: Just a Bit of DarknessWhere stories live. Discover now