6.dio

1.4K 118 8
                                    

Za tjedan dana je Božić. To je moj najdraži blagdan,a onda dolazi i Nova Godina. Kojoj se ne veselim kao Božiću,ali barem dobivam priliku za novi početak. No,trenutno još traje faks,pa moram učiti za ispite i pripremati se za predstavu. Danas je bila audicija i sutra dobivamo popis uloga i iskreno,malo se bojim jer je bilo puno boljih od mene. Ian i ja se znamo tek 2 dana,a vec smo postali dobri prijatelji. Mozda zato što smo jako slični. Ja sam vještica,on je vještac. I mene i njega ismijavaju. I jedan i drugi obožavamo The Beatles.

"Hej mala." Došao je do mene sa smiješkom na licu. "Hej veliki." Pozdravila sam ga. Zagrlio me je. U njegovom zagrljaju sam se osjetila sigurno,nisam htjela da me pusti.

"Danas si bila jako dobra na audiciji,mislim da ćeš dobiti ulogu Elizabeth,a ja sam uvjeren da ću biti Darcy." Klimnula sam smiješeći mu se. Baš je samouvjeren,divim mu se. Ja nisam takva.

"I ti si bio prilično dobar. Samo nisam baš sigurna hoću li dobiti ulogu jer je bilo puno boljih od mene." Odmahnuo je glavom.

"Vjerujem mi Zo,bila si najbolja,baš kao i ja." Nasmiješio se. Snažno me zagrlio. "Umišljeni." Promrmljala sam. 

HARRY POV.

Izašao sam u dvorište odmoriti se od nastave kada sam začuo poznati smijeh. Refleksivno sam se okrenuo hodajući prema njoj kada sam vidio da je s njom neki drugi dečko. Vjerojatno je novi zato što ga nikada nisam vidio ovdje,a ni općenito negdje u gradu. Moji roditelji su vrlo važni u Winterfieldu,a ja kao njihov "dragi sin koji je jako pametan i jednom će nasljediti sve njihovo" moram ići za njima i glumiti da sam sretan što svaki vikend moram pričati o politici i tim glupostima sa osobama starijim od mene 30 godina. No,sada nije vrijeme da pričam o njima. Važniji su mi Zoey i taj dečko na kojeg sam jako ljubomoran. Smijali su se stalno pričajući o nečemu,a onda ju je on zagrlio. Nedugo nakon toga ju je pogledao,prstom joj nježno prelazeći preko obraza. Gledao sam u njih razmišljajući o tome kako sam zakasnio jer mi ju je sad oteo neki drugi kada je do mene dotrčala Ariana. Kao i uvijek,izgledala je savršeno. Svaki dan je trošila sate i sate kako bi izgledala savršeno. Zoey se,za razliku od Ariane,ne treba uopće šminkati. Ona je i ovako savršena.

"Dragi,nisi danas došao na audiciju?" Odmahnuo sam glavom.

Nije mi baš bilo do razgovora,no čini mi se kako Ariana to nije primjetila jer je samo nastavila pričati,kao i inače.

"Zašto? Bilo je baš super i nadam se da ću dobiti Elizabeth." Izgleda uzbuđeno.

"Danas je na audiciji bio i neki novi dečko. Čini mi se da je profesor rekao da se zove Ian..." Prestala je pričati kada je pogledala iza nje.

"Pa to je taj dečko i..." Prestala je pricati dok je gledala u njihovom smjeru,baš kao i ja. Pogledao sam u Arianu koja je ljutito gledala prema Zoey.

"Zar ono nije ona siromašna glupača?" Bijes je počeo kiptjeti u meni,ali sam se nekako suzdržavao i mirnim joj glasom rekao.

"Ariana molim te,ne zovi ju tako. Zašto si takva? Stalno ju ismijavaš,a ona je dobra i nikada ti ništa nije rekla ili napravila." Pogledala me svojim gotovo crnim očima,koje su bile boje tamne čokolade. Oči kao da su joj gorjele. Nikada ju nisam vidio takvu,činilo mi se da bi svaki čas mogla eksplodirati od bijesa. Namrštila se.

"Harry,ne razumijem zasto ju stalno braniš?" Ljutito je izdahnula. Zatim je okrenula leđa. Podignula je glavu gledajući prema Zoey,uspravila se. Razmišljao sam što da joj odgovorim kada je ona krenula prema Zoey i tom Ianu ili kako god se zove.

"Ariana,kuda ideš?" Prekasno sam rekao jer je ona već došla do njih.  

ARIANA POV. 

Siromašna jadnica. Ne znam što to on vidi na njoj. Samnom je već 5 godina,a nju zna samo iz viđenja. Nikada nije ni pričao sa njom. Došla sam do nje.

SecretsDonde viven las historias. Descúbrelo ahora