4.dio

1.8K 138 12
                                    

Zahvala: Elenas1408-jer mi svojim komentarima uljepšava dan:)<3

HARRY POV. 

Na zabavi je jako dosadno. Zapravo na svakoj zabavi u Winterfieldu je dosadno. Naš grad je jako mali,a u njemu su pretežno kreteni koji pokušavaju biti savršeni,a ispadnu samo glupi jer se cijeli život trude biti ljubazni i dobri prema drugima,a iza leđa ih ogovaraju i da ne smijem slučajno izostaviti da svi oni svaku nedjelju idu u Crkvu,ali i tamo samo ogovaraju druge. U Winterfieldu postoje samo dvije vrste ljudi. Oni koji su od rođenja ovdje i zaglavili su u ovom gradu i oni koji su dovoljno glupi da se tu dosele. Ja sam nažalost među onima koji su tu zaglavili. Točno sam znao što će se večeras dogoditi. Prvo se svi okupe i igraju neke retardirane igre kao što su istina i izazov,onda se svako sa svakim mora poljubit,inače to nije zabava,zar ne? Na kraju u jutro svi završe pijani i spavaju jedni na drugima. Ariana voli takve zabave,a ja ih ne volim. Osjećam se kao da sam u srednjoj školi. Nekada poželim otići sa tih zabava kod Zoey. Ima nešto posebno u toj curi što me privlači. Često razmišljam kako bih bilo kad bi bio sa Zoey,a ne sa Arianom. Zapravo,naša „veza" je jako komplicirana. Ja ju ne volim više kao prije,sada prema njoj osjećam samo prijateljstvo.

Dogodilo se nešto što nam je zauvijek promijenilo živote. Ariana i ja smo zajedno već 3 godine i prije godinu dana,ona je zatrudnjela samnom. Bili smo presretni i jedva smo čekali da se to dijete rodi,ali jedne večeri smo se vraćali iz kina i ja sam vozio. Nekoliko metara od njezine kuće udario nas je auto koji je dolazio iz suprotne strane. Ona je pobacila i od tada više nije ista. Prije tog događaja je bila dobra i pažljiva,bila je djevojka u koju sam se zaljubio,ali nakon te večeri je polako postajala zla,ismijavala je druge i postala je kao ona tipična djevojka iz filma koja je glavna u društvu. Iako ja znam da je takva samo izvana,vjerujem da je negdje unutar nje još uvijek ona dobra Ariana i to je razlog zbog kojeg sam ostao sa njom,ali nije jedini jer mi je njen psihijatar rekao da ju ni slučajno ne smijem sada ostaviti jer bih za nju to bilo previše. Gubitak djeteta ju je totalno promijenio,no svaku večer čujem kako tiho plače i dođe mi da ju zagrlim i da joj kažem da ju volim kao i prije,ali ne mogu. Jednostavno smo se i ona i ja promijenili. Pokušavam trpjeti njezina izrugivanja,ali svakim danom postaje sve teže. Više ne mogu svaki dan brinuti o tome koga će sada povrijediti. Sve sam nekako trpio,ali kad je počela sa Zoey,htio sam joj isti čas reći sve u lice što mi se čini da uskoro i budem. Zoey mi se sviđa jer je potpuno drugačija od drugih cura,nije ju briga za te zabave i ogovaranja kao ni pretjerano uređivanje i šminkanje. Samo Bog zna koliko svako jutro čekam da se Ariana spremi za fakultet.

... 

„Zoey,kuda ćeš?" Mama me je upitala ulazeći u moju sobu. „Idem na faks." Stavila sam torbu preko ramena,zadnji put gledajući se u ogledalo.

„Idem,vidimo se kasnije." Pozdravila sam ju izlazeći van. Onaj dječak me je stvarno dirnuo jer je jako dobar i simpatičan,a nitko se ne želi družiti sa njim pa sam odlučila danas prije faksa otići do njega. Polako sam hodala prema sirotištu razmišljajući o Mattu. Možda me je privukao jer suosjećam s njim. Razumijem kako mu je i znam kako je to kada te svi ogovaraju,a pogotovo je teško to izdržati kada si ovako mali kao on. Došla sam do sirotišta. Zgrada je izgledala već prilično stara,većina zidova je bila ispisana grafitima. Ušla sam kroz velika drvena vrata koja su jako škripila pri otvaranju. Razgledavala sam dvorište promatrajući grupicu dječaka kako igraju nogomet. Zatim sam ugledala Matta. Sjedio je na maloj klupici. Došla sam do njega držeći u ruci jednu vrećicu. Nisam imala baš puno novaca,ali sam mu kupila nekakav pištolj sa svim mogućim dodatcima,vjerujem da to dečki u njegovoj dobi vole i još sam mu kupila čokoladu.

"Hej." Pozdravila sam ga smiješeći.

Podigao je pogled. "Bok." Nasmiješio se kada je ugledao vrećicu u mojoj ruci. "To je za mene?" Upitao je pokazujući prstom prema vrećici. Nasmiješila sam se davajući mu je. "Da,za tebe je. Pogledaj šta ima unutra." Brzo ju je primio vadeći pištolj i čokoladu.

SecretsWhere stories live. Discover now