27.dio

709 68 13
                                    

Nakon što je zaključala vrata, Sasha se okrenula prema nama.

Pogledala nas je, a onda se nasmiješila. "Vjerujem da znate zašto ste ovdje." Zastala je. Hodala je oko nas.

Charles me je primio za ruku. "Sve će biti u redu. Ništa ti se neće dogoditi dok sam ja ovdje." Klimnula sam glavom, a onda sam zatvorila oči.

Harry mi je dao prsten. On ima isti takav. Vidjet će da je pocrnio i doći će ovdje.

"Harry neće doći ovdje, draga. Primjetila sam taj prsten čim si došla i na vrijeme sam ga "deaktivirala" Zastala je. Pogledala sam u njega.

"Kako si..." Prekinula me u pola rečenice.

"Sada nije bitno kako znam. Bitno je da znam i da sam to na vrijeme spriječila. Ja sam, od tebe starija sedamsto godina i neću dopustiti da uništiš ono što sam stoljećima radila."

Viknula je. Njezin glas je odjeknuo cijelom prostorijom. Pogledala je prvo mene, a zatim i Charlesa. On me je još uvijek čvrsto držao za ruku.

Zatvorila sam oči. Moram se smiriti. Moram se smiriti.

Stalno sam to ponavljala, a onda sam se sjetila nečega. Možda ja nisam jača od nje, ali postoji netko tko je.

Sasha se nasmiješila, a onda je odmahnula glavom.

"Ni ne pomišljaj na to." Zastala je. "Znaš, i pretpostavila sam da ćeš htjeti to napraviti pa sam osmislila jedan plan. Moji zaštitari upravo dovode jednu tebi jako važnu osobu. Ta osoba je ključna za moj plan."

Zabrinuto sam pogledala u nju. Nije valjda?

"Harry?" Ljutito sam upitala. Sasha se nasmiješila, a onda je odmahnula glavom.

"Ne. Znam da voliš Harrya i da bi on bio super za ovaj plan, ali on je ljudsko biće i ubrzo bi umro. Meni treba netko tko je jak."

Još se jednom nasmiješila, a ja sam ju pogledala.

"Baka." Promrmljala sam, a ona je klimnula glavom. Nasmiješila se, a ljutnja u meni je sve više rasla.

"Tako je. Ingrid ni ne zna što je sve čeka. Tolike godine čekam da ostvarim ovaj plan. Sve je isplanirano. Svaki trenutak tvog jadnog, malog života je isplaniran." Zastala je. Došla je bliže meni.

"Prije nekih pedeset godina sam čula legendu o tome kako će se uskoro roditi djevojčica koja će u sebi imati i dobro i zlo. Rekli su da će biti najmoćnija vještica u povijesti koja će vladati cijelim svijetom. I tako sam počela sa svojim planom. Izabrala sam Charlesa, jer je on najmoćniji vještac. Počela sam surađivati s njim i stavila sam ga za kralja u svom kraljevstvu. Ostatak priče znaš. Sve je išlo po planu, dok nisi upoznala Harrya. On je promijenio cijeli moj plan. Htjela sam te uz sebe. Sa tobom sam mogla vladati cijelim svijetom."

Slušala sam ju i nisam mogla vjerovati. Ona je isplanirala moj cijeli život? Sve što mi se ovdje dogodilo je zbog nje?

Netko je pokucao na vrata, a onda sam čula nečije korake. Okrenula sam se.

"Bako." Prošaptala sam, a ona me je tužno pogledala. Dva muškarca su je uvela u prostoriju, a onda su ju bacili na pod. Ona nije ništa rekla. Zavezali su joj ruke, a onda su otišli van.

"Ne. Ostavi ju na miru, ona nije ništa kriva." Viknula sam. Sasha se nasmiješila. Potrčala sam prema baki, ali je Sasha nešto rekla i više se nisam mogla pomaknuti.

"Već sam ti rekla da je Ingrid jako bitna za moj plan i nema šanse da ju pustim. Ona će umrijeti, to je sigurno, samo još ne znam kako." Zastala je.

SecretsWhere stories live. Discover now