23. dio

1K 79 2
                                    

"Zoey. Zoey, jesi dobro?" Čula sam Lucasov iritantni glas. Ruku je stavio na moje rame, ali sam se brzo odmaknula od njega. Namrštio se, ali nije ništa rekao. Nasmiješila sam se svima u sudnici. Ovo je možda zadnji put da me vide.

"Ostavi me na miru. Napokon sam se vratila i ne trebaš mi još sad ti. Ona glupača samo sjedi i plače, kao i obično. Vrijeme je da ja ovdje napravim malo reda kad ona ne može. Priznajem, jaka je, ali ima jednu slabost. Ima osjećaje dok ja to nikada nisam imala. Zoey je odlučila da će biti dobra i to joj uspijeva. Postala je kraljica, pomaže ljudima, ima obitelj, ima dečka, i još jednog dečka, ali u njoj postoji i ona loša strana koju je potisnula, ali je ona i dalje tu. To sam ja. Njezina loša strana. Možda ona ima osjećaje, ali ja ne i zato vas sve mogu pobiti, i neće mi biti žao." Zastala sam.

Lijepo je ponovno biti ovdje. Jednom me je pobjedila, ali više neće tako lako. 22 godine sam bila zatočena u toj glupači i vrijeme je za mojih 5 minuta. Vrijeme je da promijenim ovaj svijet.

To ti samo misliš, glupačo. Uskoro ću se vratiti, a onda ću se pobrinuti da se više nikada ne vratiš.

Čula sam njezin glas. Nasmiješila sam se. Nažalost, naša je spona ojačala i možemo međusobno komunicirati. Sad ću morati trpiti njezine komentare. Dosta mi je što sam ovoliko dugo bila u njoj i nisam mogla izaći, a sad ju još moram i slušati...

"I tako ste nas bezveze osudili na smrt. Samo sam ubila par bića koja nikome neće nedostajati, ništa posebno."

Završila sam svoj famozni monolog, a oni su me gledali zaprepašteno. Svi do jednog, osim Charlesa i Ariane. Ne znam zašto je glupača izabrala Harrya, kad ima Charlesa. Mislim, nije da ja ne volim Harrya. Sladak je, sviđa mi se, ali je dobar, a meni se više sviđaju opasni dečki.

Ariana možda ne voli dobru Zoey, ali ja joj se sviđam, sama je to rekla. Nas troje bi mogli dobro surađivati. Mogli bi zavladati cijelim svijetom.

To ti misliš. Oni nikada neće surađivati s tobom, a posebno ne Charles. Čim se oslobodim naći ću način da te se riješim. I više se nikada nećeš vratiti. Nikada.

Opet ona. O, draga, postoji način da me se riješiš. Moraš se ubiti. Jedino tako ću nestati zauvijek. To je jedini način, a ne vjerujem da ćeš to napraviti jer si preslaba da se ubiješ. Znam te, Zoey. Znam te već 22 godine. Živim u tebi otkako si se rodila. Znam da se nikada ne bi ubila.

Onda bi bilo dobro da nas osude na smrt, zar ne? Tako bi te se riješila. I znaj da ću napraviti sve da te se riješim, pa čak ako to bude značilo da i ja moram umrijeti.

"Vidite o čemu sam vam pričao? Ovo nije Zoey." Zastao je te je pokazao na mene.

"Ova druga Zoey je zla, pokvarena i opasna, a naša Zoey je dobra, odana i nikada ne bi povrijedila drugo biće. To vam mogu ja potvrditi, a može i njezina obitelj, tamo su i njezini prijatelji. Čak vam i Ariana, Charles i plavuše mogu to potvrditi, a uostalom i sami ste na zabavi vidjeli kakva je zapravo."

Lucas je drhtavim glasom rekao Sashi. Nisam bila sigurna jel je to zato što je uplašen ili ljut, a možda je i jedno i drugo. Izgledao je kao da će se svaki čas rasplakati.

Blizanke su ga namrgođeno pogledale zbog nadimka koji im je dao. Plavuše. Sviđa mi se. Zapljeskala sam mu. Ljutito me je pogledao. Htio je da se pojavim, a sada se ljuti na mene.

"Stvarno divan govor, dragi." Sarkastično sam mu rekla. Krenuo je prema meni, ali sam zamahnula rukom pa je stao. Kako ja volim ove moći. Glupača ih još uvijek ne zna dobro kontrolirati, pa zapravo ni ne zna koliko je moćna.

"Stvarno bi htjela ostati tu i pričati s vama, ali stvarno mi se jako žuri. Vidimo se."

Mahnula sam im, a onda sam nestala. Opet. Moram otići na jedno mjesto. Kod Harrya. Glupača i ja imamo samo jednu zajedničku stvar. Obadvije volimo Harrya, ali meni je ipak Charles draži, ali nije meni problem. Mogu ja imati i jednog i drugog.

SecretsWhere stories live. Discover now