18.dio

1K 86 9
                                    

HARRY P.O.V

Vraćao sam se sa fakulteta i čuo sam buku u kući. Došao sam ispred vrata.

"Moj sin ne ide tamo. Nikada neće ići tamo." Čuo sam tatu kako viče na nekoga. "To su čudovišta. Prihvatio sam ga kao svog sina, ali samo zato što sam te volio. Ne mogu dopustiti da mi pretvore sina u čudovište." Molim? Naglo sam otvorio vrata i ušao sam u dnevni boravak.

"Što se ovdje događa?" Viknuo sam na tatu. Mama je sjedila na kauču i drhtala je. Suze su joj tekle niz lice.

"Sine,ovo nije..." Tata je počeo pričati,ali sam ga prekinuo. Već znam šta će reći. Od njega neću ništa saznati. Došao sam do mame.

"Mama jesi dobro? Gdje moram ići?" Pogledala me je crvenim očima. Rukom je obrisala oči, a onda me je pogledala zelenim očima.

"Harry, nismo ti prije rekli, ali sada si napunio 22 godine i moramo ti reći. Ionako bi jednom sam saznao." Zbunjeno sam ju pogledao. Šta mi moraju reći?

"Edward nije tvoj otac. Tvoj pravi otac živi jako daleko. Rekao nam je da moraš doći kod njega jer će se sa tobom dogoditi nešto loše ako ne budeš tamo." Začuđeno sam ju pogledao. Molim? Šta ona to priča? Edward nije moj otac? Zašto mi to prije nisu rekli? Zašto su čekali 22 godine?

"Mama,ali zašto ste toliko čekali? Zašto mi to prije nisi rekla?" Rukama je prekrila lice, a onda je opet počela plakati.

"Ja..Ja sam samo htjela da moj sin bude uz mene jer da si otišao k njemu, ja ne bih mogla s vama." Zagrlio sam ju, a onda sam ju poljubio u čelo.

"Otići ću k njemu, ali samo da ga vidim. Obećavam da ću se vratiti." Gladio sam ju po kosi. Maknula je ruke s lica i nasmiješila mi se.

"A kada moram ići?" Mama me je pogledala. Vidio sam joj tugu u očima.

"Sutra moraš krenuti." Klimnuo sam glavom. Čuo sam zvono na vratima. Nasmiješio sam joj se i otišao sam otvoriti vrata. To je sigurno Ian.

"Hej,stari." Pozdravio sam ga. Ušao je u kuću i pozdravio je moju mamu, a onda smo otišli gore u moju sobu. Sjeli smo na krevet.

"E da samo znaš što se dogodilo." Zbunjeno me pogledao. Nasmiješio sam se.

"Saznao sam da Edward nije moj otac, a moj pravi otac živi negdje daleko i moram ići k njemu jer bi mi se nešto moglo dogoditi." Iznenađeno me pogledao, a ja sam mu u očima vidio zabrinutost. Nešto zna. Siguran sam da zna nešto o tome.

"A gdje je to mjesto?" Odmahnuo sam glavom. "Znaš li možda kako se zove?" Opet sam odmahnuo glavom.

"Samo znam da je negdje daleko i da me mama nije pustila k njemu jer ona ne bi mogla ići s nama." Ian me čudno gledao. Šta je s njim?

ZOEY P.O.V

Već je prošao jedan tjedan otkako sam krenula na novi fakultet. Još uvijek ne mogu vjerovati da ravnatelj toliko liči na Harrya. Sutra dolazi njegov sin i pošto sam ja kraljica moram ga dočekati. Samo ne znam zašto kad nismo u rodu, a ni ne znam ga. Zar nije logično da njegov tata dođe po njega.

"Zoey? Zoey?" Čula sam Liama kako me zove. Okrenula sam se iza prema njemu. Upitno sam ga pogledala.

"Kad dolazi polutan?" Uzbuđeno me pogledao. Svi jedva čekaju da dođe jer nikad nisu vidjeli polutana.

"Sutra." Zastala sam. Nasmiješio se. "Ja ga moram dočekati, iako je to meni jako glupo jer ga ni ne znam." Klimnuo je glavom. Zayn se okrenuo prema nama.

"To je običaj. Kraljica uvijek mora prva vidjeti bića koja dolaze u kraljevstvo. Malo je glupo, ali ćeš se naviknuti.

"Payne,Malik i Lane.  Jel vi slušate o  čemu ja govorim? Payne." Profesorica Smith nas je pitala. Liam je podignuo ruku. Ovo je prvi put da ju nisam slušala, a ponaša se kao da svaki put pričamo.

SecretsWhere stories live. Discover now