25. Vergevingsgezindheid en meer van die mooie eigenschappen

6.6K 343 38
                                    

Opgewonden stoot Kyran me aan. "Dat heb je even mooi geregeld. Komt hij voortaan iedere pauze bij ons zitten?"

Ik volg zijn blik naar Eloy, die door de volle aula heen naar ons toe komt gelopen. "Dat bekijkt hij zich zelf maar. Zoveel pauzes heeft dit schooljaar toch niet meer." Hierna nog zeven om precies te zijn, want vrijdag begint de proefwerkweek. En daarna zal het zo lang duren tot de eerste schooldag dat Eloy en Max het tegen die tijd wel weer goed zullen hebben gemaakt.

Lynn arriveert op hetzelfde moment bij de tafel als Eloy. Ze kijkt hem strak aan. "Fauve, ik zie dat je onze grote vriend ook hebt uitgenodigd?"

"Dat klopt." Hoewel Lynn me natuurlijk onvoorwaardelijk steunt in de bizarre ontwikkelingen rond de uitbreiding van mijn vriendenkring en zelfs het opbloeien van mijn liefdesleven wil dat nog niet zeggen dat ze vergeten is dat Eloy ook niet altijd even aardig tegen haar heeft gedaan.

Gelukkig heeft Eloy dat zelf ook door, wat hem weer bonuspunten oplevert. "Sorry dat ik soms wat bot tegen je heb gedaan, Lynn. Het zal niet meer gebeuren."

"Daar hou ik je aan." En ik weet dat ze dat zal doen. Met Lynn wil je geen ruzie. Ze ziet er dan misschien uit als een vrij ongevaarlijk meisje, maar ze heeft twee jaar op boksen gezeten. Daardoor kan ze klappen uitdelen waarvan zelfs een jongen nog in zijn broek schijt.

"Zeg meiden," begint Kyran. "Hoe is het eigenlijk met jullie plan?"

Ik kijk Lynn aan en zend Kyran dan een onbegrijpende blik toe. "Welk plan?"

"Heel fijn, hoor. Dat jouw liefdesleven nu op rolletjes loopt, wil niet zeggen dat je dat van mij maar moet vergeten."

"O, shit!," roepen Lynn en ik tegelijk uit. We kijken elkaar aan en ik weet dat ze een smoes aan het verzinnen is. "Ja, weet je, Kyr, het zit zo... We zijn een verrassing voor je aan het regelen."

Ik knik heftig om haar verhaal te bevestigen, ook al heb ik geen idee wat voor verrassing we voor Kyran zouden moeten regelen. Een date met Eloy?

"Vrijdagavond houden we een soort datefeestje. Er komen allemaal leuke jongens met wie jij dan kunt speeddaten."

Onder de tafel geef ik Lynn een trap. Heel fijn dat ze ons met een smoes eruit probeert te lullen, maar dit kunnen we natuurlijk nooit regelen op zo'n korte termijn.

Lynn werpt me een boze blik toe, maar richt zich dan weer tot Kyran. "We kunnen je helaas nog geen details geven, want dat is nog allemaal strikt geheim. Maar je moet vrijdagavond dus in ieder geval even vrij houden."

Daar lijkt Kyran wel mee te kunnen leven. Mooi, dan is er tenminste één iemand die dat doet. Want ik heb geen idee hoe we dit aan moeten pakken.

-

"Eloy, waar denk jij dat de meeste homo's rondhangen?"

Na school zijn we gelijk bij mij thuis gaan zitten om als een malle een feestje voor Kyran in te plannen. Nu zit Lynn met een schrijfblok in haar handen om al onze ideeën op te schrijven. Het probleem is alleen dat we alle drie geen idee hebben hoe we aan leuke jongens komen die ook nog eens homo zijn.

Eloy rolt met zijn ogen. "Hoe moet ik dat nou weer weten? Ik weet niet of het je ontgaan is, maar ik ben dus absoluut geen homo."

"Nee, maar je bent wel een jongen," reageert Lynn. "Dus het had gekund dat je daar iets over wist. Oké, dan moeten we dit anders aanpakken. Kunnen we niet gewoon de stad in gaan en aan elke jongen die we tegenkomen vragen wat zijn geaardheid is?"

"Je vergeet een belangrijk detail." Wat eigenlijk niks heel raars is voor mijn beste vriendin. "Waar gaan we dat zogenaamde feestje houden?"

Lynn springt op en loopt naar de kalender die in de keuken aan de muur hangt. 'Ah, perfect. Fauve, ik zie dat je ouders vrijdagavond niet thuis zijn. Wat dus betekent dat we het hier gaan doen."

Liefde in de tentWhere stories live. Discover now