14.Totul sau... Pumnul

26 9 0
                                    


Casc în timp ce intru în clasă. E mult prea dimineață. M-am obișnuit să mă trezesc mai târziu. Am fost plecat într-o excursie de trei patru zile ce pare să fi durat un an.

-Ce faci, Mike? Mă întreabă Henry care pare cel mai energic din clasă.

-Mi-e somn. Am fost nevoit să mă cert încontinuu cu mama pentru faptul că am venit cu Rollo acasă, răspund eu.

-Mamei tale nu îi plac pisicile? Spune băiatul.

-Preferă câinii. Consideră că pisicile sunt animale leneșe ce lasă păr pe oriunde trec.

-Nu cred că poate să fie așa rău, zice Henry.

-În dimineața asta i-a declarat război lui Rollo, răspund eu sceptic.

-Hă?

-Nu mă întreba, spun eu ridicând din umeri.

Mia intră în clasă foarte tăcută și mohorâtă. Mă îmbrățișează, îl salută pe Henry și se așază în bancă. Profesorul își face apariția în cele din urmă iar eu apuc doar să schimb o privire cu Henry. Mia nu mă împunge nici măcar o dată cu stiloul. Ceva nu e în regulă.

-Bun copii, mă bucur să vă revăd pe toți. De astăzi ne întoarcem la rutina de zi cu zi. Vreau să vă anunț că vom da un alt test curând. Vreau să vă pregătiți de această dată. Cu astea fiind spuse, astăzi vom trece la o lecție nouă, explică dirigintele.

Deja un alt test? Mai sunt luni întregi până se încheie semestrul! Nu vreau să mai iau un 3. Trebuie să învăț mai bine. Poate îi pot ruga pe ceilalți să mă ajute.

După o oră plictisitoare de matematică în care apăreau mai multe litere pe tablă decât cifre, m-am întors la Mia pentru a o întreba pe ea și Henry:

-Um... după ore puteți veni la mine pentru a studia? Chiar nu vreau să rămân corigent din prima.

-Sigur, răspunde Henry în timp ce Mia încuviințează tăcută. Îmi scot telefonul și îi trimit un mesaj mamei pentru a o anunța.

La sfârșitul orelor ne întâlnim cu Ella care ne povestește cum este încă ignorată de acel grup de fete. O întrebăm dacă vrea să ne însoțească iar aceasta acceptă. Astfel ne îndreptăm cu toții spre casa mea. Bineînțeles, mergem pe jos. Nu am de gând să le fac cunoștință celorlalți cu autobuzul. Acesta a rămas la fel de plin pe cât îl știam.

Deschid ușa de la intrare iar mama ne întâmpină cu un strălucitor zâmbet pe față. Cred că e prima oară când aduc prieteni acasă. Mai bine spus, este prima oară când am prieteni. Îi fac cunoștință mamei cu ceilalți. Este foarte atentă la prezentarea Miei. Știe ce este ea pentru mine.

-Mamă, știi cumva unde este Rollo? Întreb eu.

-Este pe teritoriul său. În curând îl voi cucerii și voi câștiga războiul, răspunde aceasta foarte determinată.

-Ai ajuns să te joci „Dungeons and Dragons" cu pisica? Ce ar trebui să însemne teritoriul meu? Întreb eu mirat.

-Adică camera ta.

Chiar acolo mă și duc alături de prietenii mei. Ne apucăm cu toții să facem teme iar Henry și Ella îmi explică tot ce nu înțeleg. Mia privește totul dintr-un colț. Ceva se petrece. Ar trebui să o întreb direct? Sau să îmi dau seama singur? Mama pătrunde în cameră lăsându-ne fursecuri și suc. Studiem ore în șir până în momentul în care mă pot numi un student de la Harvard.

-Cred că ar fi timpul să plecăm, anunță Henry privind fereastra și dându-și seama cât de târziu s-a făcut. Cu toții se îmbracă și astfel ieșim afară. Mama continuă să se certe cu Rollo.

Totul sau NimicWhere stories live. Discover now