18 глава

1.2K 72 3
                                    

Гледна точка на Джейсън

Цяла нощ не можах да заспя. Джес успя да заспи към три часа. На дали ще и се ходи на лекции, но все пак трябва да я събудя.

- Джес. - прошепнах. - Джес.

- Колко е часът? - размърда се и отвори очи.

- 7. Ще ходим ли на лекции?

- Не знам. Може да идем в нас докато лекциите не свършат, че нали ваще са тук.

- Хайде тогава. - станах от леглото.

- Джейс.

- Да?

- Какво да правя с Майк? Ако ми се обади няма как да не му кажа какво се е случило.

- Ще го измислим.

Гледна точка на Джесика

Джейсън излезна от стаята и аз започнах да се оправям. Чувствах се зле. Опитвах се да не го показвам, но вината ме изяждаше отвътре. Давах си сметка, че, ако Майк разбере това ще е краят на връзката ни. Изобщо не трябваше да се забърквам в това с Джейсън. И трите години просто се изпариха. Направо не мога да повярвам, че това се случи. Ако някой ми беше казал за това преди месец, щях да го сметна за луд. Направо е нереално.

Излезнах и се качих в колата си. Джейс остана в своята. Просто искам да я оставя вкъщи, а не да седи тук. С него ще се вънем с неговата. Той караше зад мен, въпреки че вече знаеше къде живея.

Скоро пристигнахме и паркирахме. Аз вкарах моята кола в гаража, а той остави своята отпред. Влезнах през вратата, която свързваше гаража с къщата и първото нещо, което привлече погледът ми е една малка стена пълна с общи снимки на мен и Майк. Бяха подредени в реда на заснемането им. Още от първото селфи, което си бяхме направили.

- Хей... - Джейс влезна през входната врата и дойде при мен. Погледна към снимките. - Не е нужно да му казваш.

Не му отвърнах, а просто отидох и седнах на дивана. Днес той се държеше много по- различно. Някак виновно. Не знам. Просто не беше онзи надменен и надут кретен- Джейсън. Ама и той намери кога да се чувства виновен. Докато ми се набутваше и ме сваляше не му пукаше, че ще развали връзката ми с Майк и не се отказваше. Сега обаче ме успокоява, че Майк ще ме разбере.

- Защо се правиш, че ти пука? - погледнах го, а той се изненада от въпроса ми.

- Как така се правя?

Just you and meWhere stories live. Discover now