7 глава

1.5K 82 3
                                    

Гледна точка на Ник

В Лондон е около 5 сутринта. С Ели тъкмо се качихме в самолета. Вчера излъгах Джес, че ще си дойдем след две седмици. Всъщност полетът ни за Маями е сега, но исках да е изненада. Наще ни казаха адресът на къщята им, така, че към обяд тяхно време ще сме там. Нямам търпение да видя Джес. Ще останем за 4 дена там и за още толкова ще отидем и до Ню Йорк да видим наще. Понеже ние започнахме семестъра по- рано, ваканцията ни е също по- рано от тяхната. Но поне уикенда да обхванем.

- За първи път ще ходя в Маями. Много се вълнувам. Хубаво ли е там?

- Много. Ще ти хареса повярвай. - целунах Ели. След малко излетяхме. - По- добре се опитай да поспиш, защото после, ако ти спи като пристигнем няма да можеш. Като познавам Джес няма да ни остави намира.

Гледна точка на Джесика

Когато се събудих Майк не беше до мен. Станах, облякох една негова тениска, защото бях само по бельо и слезнах в хола. Видях го в двора на масата да пие кафе. Отидох при него.

- Защо не ме събуди?

- Станах много рано. В 6 и половина. - каза.

- Сега колко е? - седнах в него, а той остави чашата си на масата.

- Почти 10.

- Какво ще правим днес? Така и не решихме.

- Просто ще се наслаждаваме на компанията си. Късно е за резервация в ресторант, а и честно не ми се ходи. Безмислени официалности. Не се познаваме от вчера.

- Това ни е третата годишнина. Не мислиш, че е важно?

- Не. Просто не смятам, че трябва да се престараваме. Това е просто ден.

- Просто ден? - станах от него. - Денят, в който станахме гаджета.

- Ами на практика ти дори не ме харесваше тогава.

- Цял живот ли ще ми го напомняш?!

- Не. Само казвам.

- Хубаво! - изпуфтях.

- Къде тръгна? - засмя се.

- Нали е просто ден? Ще отида да потичам. - влезнах вътре.

Много бързо измих зъбите и лицето си и се облякох. Вързах косата си и излезнах. Тръгнах към крайбрежната. Не мога да повярвам, че за него е просто ден. Та това ни е годишнината. Дори му взех подарък. А не беше много лесно, имайки в предвид, че сме постоянно заедно. Бях ни купила от тези тениски:

Just you and meWhere stories live. Discover now