28.BÖLÜM ▲ KIRMIZI

51.6K 1.2K 203
                                    

Bölüm Parçası : Katy Perry - ET

Bal rengi gözler hırsla ve tehlikeyle bana bakarken dilim tutulmuş gibiydi. Babam zarif bir elit taraf reveransı yapıp bizi selamladığında Serinin de ağzından tek bir laf çıkmıyordu.

İrileşmiş gözlerimi kırpıştırdım "Bu ne si-"

"Şişt, küfür etme sevgili kızım!  Elit annen çok kızar!" Yapmacık bir sesle bana kızdıktan sonra kollarını iki yana açtı. "Ee çok şaşırdınız bakıyorum, oysa hep tahmin ettiniz diye düşünmüştüm."

Serin boğazını temizledikten sonra bir adım öne çıktı. "Şüphelendiğim olmuştu ama hiç olanak vermemiştim." Sert mavi gözleriyle ona bakarken ben Serinin kanlı yüzüne bakıyordum.

Gömleğindeki yırtıklar göğsünün soğuk havayla buluşmasını sağlarken ben de ondan farksız değildim ama içimde öyle bir ateş vardı ki, soğuk beni asla etkileyemiyordu.

"Yani sen karanlık taraftasın baba öyle mi? Yoksa bize bir oyun mu bu?"

Babam tekrar güldü ve siyah pantolonun cebinden siyah bir gül çıkartıp kibarca bana uzattı.

"Eskilerdenim, şimdi buralarda takılmıyorum elbet. Kesicinin devri bittiğinde Elit Tarafa yöneldim ve sadece küçük bir oyun oynadım. Daha sonra Funda ile evlendim ve sen oldun."

Serin dudaklarını birbirine bastırırken babamın bana verdiği gülü aldı ve elinde dalını iyice sıkarak gülü incelemeye başladı.

"Demek ki Elis'in Karanlık Tarafla bir kan bağı var? Vay be, bu eğilimin başka bir açıklaması olamazdı zaten."

Serin daha sonra bana döndü ama ben içimde büyüyen hisleri anlamaz bir şekilde kafamı babama çevirdim.

"Nasıl bunu anneme yaptın? Annem sana aşık olup sana güvenmişti!"

Babamın gözleri öfke dolunca bana bir adım attı ve karanlık geceyi parmağıyla işaret etti. "Annen sana da güvendi küçük hanım ama sen ne yaptın? Karanlık Tarafa bulaştın yetmiyormuş gibi KTnin en güçlü grubuna girdin, lideriyle sevgili oldun ve elit tarafa oynamaya başladın. Sence burada Fundaya ihanet eden sadece ben miyim yoksa o güzel parmağını kendine doğrultmayı da deneyecek misin evlat?"

Cümlesinin sonuna doğru yükselen ses tonundan, öfkelendiğini anlamamak imkansızdı. Ona hakkını vermeliydim ki doğru söylüyordu. Ama yine de 19 yıldır tanıdığım babamın bu tarafta olması beni derinden şaşırtmıştı.

"Yani ben Karanlık tarafa ilk bulaştığımdan beri bunu biliyordun?"

"Evet, bereli döneminden beri biliyorum seni. Geceleri odadan kaçışlarını duymadım mı sanıyorsun? Eğer arkana baksaydın kaçarken,pencereden senin kaçışını sırıtarak izleyen bu yüzü görebilirdin."

Derin bir nefes aldı ve kollarını göğsünde kavuşturdu.

"Attığın her adımdan haberim vardı ve içimden her zaman 'işte benim kızım' diye seni överdim, bu sokaklarda yediğin her dayağı hatta senin attığın her dayağı bile duydum. Ama sana asla karışmadım çünkü bir zamanlar bende ömrümü bu sokakta harcadım."

Serin kaşları çatılarak onu dinlerken aklımda biriken bir ton soru ve bir ton his vardı, hepsi kaldıramayacağım kadar öteye taşınıyordu.

"Peki neden şimdi ortaya çıkmaya karar verdin?" Serin benden daha soğukkanlıydı.

Babam omuz silkti. "İşler kızışmaya başladı evlat, ölümler, intiharlar ve kesicinin düşmanları derken kendimde kızımı koruma ihtiyacı hissettim."

SOĞUKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin