KİŞİSEL GELİŞİM

By RagpAyzit

25.5K 1.3K 87

PLATFORMUN EN İYİ "KİŞİSEL GELİŞİM" KİTABIDIR. ⭐ ALGI OPERASYONU ⭐ ETKİLİ İLETİŞİM ⭐ AKLISELİM EĞİTİMİ ⭐ FARK... More

BAŞLANGIÇ 🔰
🛑 GİRİŞ - KÜÇÜK BİR KONUŞMA
⭐ BÖLÜM 1 - ALGI OPERASYONU
⭐️ BÖLÜM 2 - PSİKOLOJİK İŞKENCE
⭐ BÖLÜM 3 - MOTİVASYON
⭐ BÖLÜM 4 - ZAMAN KAYBEDİYORSUN
⭐ BÖLÜM 5 - SÖZCÜKLERİN GÜCÜ
⭐ BÖLÜM 6 - SÖZCÜKLERİN GÜCÜ 2
⭐ BÖLÜM 7 - BİLİNCİN GÜCÜ
⭐ BÖLÜM 8 - KÖPEK BALIĞI
⭐ BÖLÜM 9 - UMRUNDA DEĞİLSİN
⭐ BÖLÜM 10 - YA ÖYLE DEĞİLSE
10 - SEVİYE - 🏅 ÖĞRENCİ ⭐
🌟 BÖLÜM 12 - SESSİZLİK
⭐ BÖLÜM 13 - ÖZGÜVEN
🌟 BÖLÜM 14 - FELSEFE
🌟 BÖLÜM 15 - KAYBEDEN İNSAN
🌟 BÖLÜM 16 - AŞIRI FEDAKAR
🌟 BÖLÜM 17 - ZEHİRLİ AİLE
🌟 BÖLÜM 18 - 50 SÖZ
🌟 BÖLÜM 19 - ELEŞTİRİ
🌟 BÖLÜM 20 - AKICI SOHBET
20 - SEVİYE - 🏅STAJYER ⭐
🌟 BÖLÜM 21 - BEN KADINIM
🌟 BÖLÜM 22 - NORMAL MİYİM?
🌟 BÖLÜM 23 - SOSYAL MEDYA
🌟 BÖLÜM 24 - BIG DATA
🌟 BÖLÜM 25 - BIG DATA 2
🌟 BÖLÜM 26 - MANEVİ HASTALIK
🌟 BÖLÜM 27 - ELEŞTİREL
🌟 BÖLÜM 28 - ÇEKİRDEK AİLE
⭐ BÖLÜM 29 - ÖZGÜVEN 1
⭐️ BÖLÜM 30 - DOĞRU DÜŞÜNMEK
30 - SEVİYE - 🏅UZMAN STAJYER ⭐
⭐️ BÖLÜM 31 - BEKLENTİLER
⭐️ BÖLÜM 32 - İÇSEL KUVVET
⭐️ BÖLÜM 33 - DÜŞÜNCELER
⭐ BÖLÜM 34 - FAKİRLİK
⭐ BÖLÜM 35 - TOKSİT İNSAN
⭐ BÖLÜM 36 - BEDEL ÖDEMEK
⭐ BÖLÜM 37 - BAŞARISIZLIK HAKKI
⭐️ BÖLÜM 38 - 60 SÖZ
⭐ BÖLÜM 39 - BİLİNÇALTI
⭐ BÖLÜM 10 - HATALAR
✅BAKIŞ AÇINI GENİŞLET
✅YUMRUKLARIYLA BAŞARAN ADAM
❇️İLİŞKİLERİN TEMEL SORUNLARI
❇️NEDEN MUTLU DEĞİLSİN
❇️KENDİNİZİ TANIYOR MUSUNUZ?
❇️ALIŞKANLIKLAR DEĞİŞİR Mİ ?
❇️SOSYAL MEDYA VE MUTLULUK
❇️ÖZ SAYGI - KENDİ ANAYASAN
❇️KENDİNİ TANITMAK
❇️ATATÜRK
❇️BEYNİNİZİ GELİŞTİRME
📖ÖNCE HAYAL ET
❇️TARTIŞMA TEKNİKLERİ
❇️ZEKİ VE AKILLI İNSAN KİMDİR
AŞAĞILIK KOMPLEKSİ
Özgüven Kırıcı Ailenin Özellikleri
Sürekli Direktif Veren Aile
SAHTE ARKADAŞLIKLAR
Kitap Okumanın Başarıya Etkileri
İŞLENMİŞ GIDALAR
MUTLULUK ENGELLERİ
KİŞİSEL İMAJ
KENDİNE VERDİĞİN SÖZ
AKICI KONUŞMAK
ÖĞÜT VEREN HİKAYELER

🛑EN İYİ 25 KİTAP ALINTISI

423 25 1
By RagpAyzit

Her kitabın içerisinde mutlaka can alıcı, kitabın ana fikrinin gizlendiği ve slogan haline gelmiş, önemli satırları vardır. Bu kitap sözlerini Facebook ve Twitter gibi ortamlarda sık sık görürüz. İşte bu yazıda, sosyal medya hesaplarınızda paylaşacağınız, birbirinden etkileyici 50 kitap alıntısını okuyacaksınız.

Herkesin muhakkak en sevdiği bir kitap veya yazar vardır. Bazı kitaplar daha çok iz bırakır okuyan kişide. Ya anlatılan hikaye etkilemiştir bizi ya kendimizden bir şeyler bulmuşuzdur. Birçok insan kitap okurken yanında kalem veya küçük bir not defteri bulundurur. Çünkü okuduğu satırların arasında bazıları daha çok dikkatini çekmiştir ve aklında hep kalsın ister.

Bu yazımızda, kitap okurken altını çizdiğiniz birçok satır ile yeniden karşılaşacaksınız. En ünlü yazarların, en bilinen ve en güzel kitap alıntılarını derlediğimiz makalemiz sayesinde, listede yer alan kitapları daha önce okumamış olsanız bile, küçük bir fikir edinmiş olacaksınız. Gelin hep birlikte, en sevilen ve unutulmaz 50 kitap alıntısının yer aldığı liste ile kelimelerin egemen olduğu bir yolculuğa çıkalım.

1 Suç ve Ceza – Fyodor Dostoyevski

Rus edebiyatının en başarılı isimlerinden ve dünyanın en önemli yazarlarından biri olan Dostoyevski, realizmin temsilcilerindendir. En çok okunan dünya klasikleri kitapları arasında yer alan Suç ve Ceza da realist bir bakış açısıyla yazılmıştır. Bu alıntıda namuslu olmanın aslında her insanın tabiatında olması gereken bir özellik olduğu vurgulanıyor. Namuslu olmak sizi diğer insanlardan üstün yapmaz, övünme hakkını vermez, zaten herkes yaşadığı sürece namuslu olmak zorundadır.

2 Gazap Üzümleri – John Steinbeck

Sıfır beklenti sonsuz mutluluk, diye bir söz vardır. John Steinbeck'in bu alıntısına aslında çok benziyor. Evet, umut insanı ayakta tutar, umut güzel şeydir, ama umutlarımızın kontrolsüz bir şekilde büyümesine izin verirsek, gerçekleşmediği zaman yaşadığımız hayal kırıklığı da o denli büyük olur.

3 Satranç – Stefan Zweig

Dünyaya geldik ve bir hiçliğin ortasında bulduk kendimizi. Evet, büyüdük, çalıştık, eğlendik, nadir de olsa mutlu olduk ama yaşadıklarımızın hepsi bir hiç olacak. Ve bir hiçliğin içerisinde yaşadığımızı bilmek, insan ruhuna vurulmuş en büyük darbedir.

4 Kum ve Köpük – Halil Cibran

Merhamet ne güzel şeydir değil mi? En çirkin insanı güzel, en yoksulunu zengin eder. Allah tüm canlıların kalbine merhamet tohumlarını ekmiştir. Önemli olan hangimizin bu tohumları büyüttüğü, hangimizin su bile vermeden kurumasını izlemesidir. Halil Cibran'ın bu alıntısı ise birine yardım ederken onun onurunu düşünerek el uzatan kişi, asıl merhametlidir diyor. Birine yapılan yardım onun gururunu incitecek ölçüdeyse, o insanda ne merhametten söz edilebilir ne vicdandan.

5 Kolera Günlerinde Aşk – Gabriel Garcia Marquez

İnsan fiziken bir kez doğar, peki ya ruhen? Yaşadığımız ömür boyunca kaç defa hayal kırıklığı yaşadık, kaç defa düştük, kaç defa yeniden ayağa kalktık düşünsenize bir? İnsanoğlu böyledir çünkü defalarca yıkılsa da yeniden ayağa kalkmak zorundadır. Hani büyük alim Mevlana diyor ya "öldüm der durursun yine de yaşarsın" tam olarak böyledir hayat. Annemizden bir kez doğarız evet ama ölene kadar defalarca kez yeniden doğmak, yeniden ayağa kalkmak zorunda kalırız.

6 Nar Ağacı – Nazan Bekiroğlu

Hepimizin hayatında sıkıntılar var, hiçbirimizinki gül bahçesi değil. Fakat derdi veren Allah dermanını da veriyor. Bu hep böyle oldu ve dünya döndüğü sürece de böyle olacak. İnsan içinde o sıkıntının geçeceğine dair oluşan bu his, tüm zorlukların üstesinden gelme ve dayanma gücü verir. Yoksa insan başka türlü nasıl dayanırdı ki hayatın bunca oyunlarına?

7 Kürk Mantolu Madonna – Sabahattin Ali

Her sayfası alıntılarla dolu, muhteşem bir aşk kitabıdır Kürk Mantolu Madonna. Sevgili Sabahattin Ali de aşkı en güzel anlatan yazar ve şairlerimizden biridir. Hani hep derler ya seni deliler gibi seviyorum diye. Deli olmak aklın yerinde olmamasıdır, kontrolsüzlüktür, ehliyetsizliktir... Halbuki insan sevdiğini gayet aklı başında sevmelidir. Bilerek, farkında olarak ve tadını çıkararak.

8 Bülbülü Öldürmek – Harper Lee

Görünüşte hepimiz aynı türden canlılarız değil mi? Hepimiz etten ve kemikten oluşuyoruz, hepimiz aynı şekilde dünyaya geldik, aynı şekilde besleniyor, aynı havayı soluyoruz. Peki ya yeryüzünde bitmek bilmeyen bu kavgalar, savaşlar neden? Biz neden sürekli birbirimizi üzüyor, eziyor ve tüketiyoruz? Neden birileri sürekli diğerleri üzerinde egemen olma, üstünlük savaşı kurma eğiliminde?

9 Uğultulu Tepeler – Emily Bronte

Emily Bronte'den nasihat değerinde müthiş bir söz. İnsanı insan yapan, yüzüne güzellik katan ve onu sevdiren tek şey kalbinin temizliğidir. Yoksa hepimiz aynıyız, etten ve kemikten oluşmuş bedenleriz. Bizi birbirimizden ayıran tek şey kalplerimizin özelliğidir. Eğer temiz ve güzel bir kalbiniz varsa, bu dışınıza yansır. Fakat kararmış, herkesin kötülüğünü isteyen, kıskanç biriyseniz, kalbinizin kötülüğü yine yüzünüze yansır. Ve dünyalar güzeli olsanız bile, kalbinizin karanlığı güzelliğinize gölge düşürecektir.

10 Kinyas ve Kayra – Hakan Günday

Bu alıntı, Hakan Günday'ın ilk romanı olan Kinyas ve Kayra kitabının en bilinen ve birçok insanın kendini bulduğu kısmıdır. Yalnızlık daha güzel tasvir edilemezdi sanırım. Hepimiz yalnız geliyoruz dünyaya. İçimizden şanslı olanlar aşık oluyor, aşklarına karşılık buluyor ve çoğalıyorlar, kısacası mutlu geçiriyorlar dünya denen bu alemi. Bazılarımız ise koskoca dünyada, onca insan arasında kendi ruh eşimizi bulamıyoruz. Hepsinin arasından sıyrılarak, geldiğimiz gibi geri gidiyoruz.

11 Tutunamayanlar – Oğuz Atay

Hani bazı anlar olur ya, insana kendi bile fazla gelir. Kimseyi görmek, konuşmak istemez. Kimseye tahammül edemez. Oysaki tüm canlıları, insanlar da dahil seviyordur. Fakat hayat öyle şeyler yaşatır, öyle boşluklarda bırakır ki insanı, an gelir o çok sevdiğimiz insanlara bile tahammül edemez oluruz.

12 Milena'ya Mektuplar – Franz Kafka

Mesafelere rağmen devam eden ve sadece mektuplaşarak süren bir aşk öyküsü. Kafka, büyük aşkı Milena'ya yazdığı mektupları bu kitabında toplamıştır. Sürekli hayata karşı bir sitem ama hemen ardından gelen teselli satırları okuruz kitapta. Bazen de böyle isyan eder Kafka... İnsanın sevdiğinin yanında olamaması, cansız masanın, sandalyenin bile ondan daha şanslı olması ne büyük haksızlıktır?

13 Böğürtlen Kışı – Sarah Jio

Etrafımız yalancı yüzlerle dolu, siz mutsuzken aslında içten içe mutlu olan, sizin başarınızla mutsuz olan, kendini yiyen insanlar... Kimin gerçekten dost, kimin ikiyüzlü olduğunu anlamamız ise epey bir zamanımız alır. Gerçek dostlar siz üzgünken üzüntünüze ortak olur, en mutlu anı olsa bile sizinle kederlenir ve kendisi mutsuzken sırf siz mutlu oldunuz diye neşelenir. Umarım hepimizin etrafı böyle insanlarla dolar.

14 Bir Çift Yürek – Marlo Morgan

Marlo Morgan'ın en iyi felsefe kitapları arasında yer alan Bir Çift Yürek kitabı, insan olmanın gerekliliklerini hatırlatan muhteşem bir eserdir. Hepimiz hayatta kalmak ve daha iyi yaşamak için çalışmak, para kazanmak zorundayız. Bu gayet normal bir şeydir, fakat bunu abartıp dünyamızı para üzerine kurarsak, daha doğrusu parayı dünyamızın merkezine oturtursak, asıl sıkıntı ondan sonra başlar. İnsanlığın varoluşundan bu yana güçlü olma savaşı verilir. Yeraltı kaynakları ve petrol rezervleri için yapılan savaşların tek amacı daha çok zengin olmaktır. Oysa günün birinde hepsi bitecek. Bina dikmek için kestiğimiz ağaçlar bitecek, ırmaklarımız kuruyacak, savaşacağımız yeraltı kaynaklarımız kalmayacak. İşte o noktadan sonra napacağız? İstediğiniz kadar zengin olun hiçbir işe yaramayacak.

15 Bin Dokuz Yüz Seksen Dört – George Orwell

Yok etmek sadece zorbaların ve cahillerin işidir. Bir insan zekasıyla yenemeyeceğini anladığı anda ya şiddete başvurur ya paranın gücüne. Birisi sizinle aynı fikirde değil diye onu yok edemezsiniz. Medeni ve erdem sahibi insanlar böyle yapmaz. Çok okuyan ve bilginin gücüne inanan her insan, sadece konuşma yolunu seçer. Sizden olmayanları yok etmek yerine, bilginin ve fikrin gücüyle, sizin gibi düşünmesini sağlamalısınız. Orwell'in en çok okunan siyasi kitaplar arasında yer alan 1984 eseri, hayata karşı bakış açınızı değiştirecek satırlar içeriyor.

16Olasılıksız – Adam Fawer

En iyi polisiye kitaplar arasında yer alan Olasılıksız, son yılların en çok okunan ve en popüler kitaplarından biri. Bu alıntıda düşüncenin gücünü görmemiz istenmiş. Evrene pozitif enerji yayın derler ya hani. Eğer bir şey hakkında olumlu düşünür ve gerçekleşeceğine yürekten inanırsak, başarırız. Tam tersi daha baştan karamsar bakıp, yapamayacağımızı düşünürsek, olacağı varsa da olmaz. Unutmayın, hayatınız sizin elinizde şekillenen bir hamurdur!

17 Çile – Necip Fazıl Kısakürek

İslamcı şairlerimizden biri olan Necip Fazıl Kısakürek, Allah yoluna adadığı ömrünü şiirlerine harika bir şekilde aktarmıştır. Aslında hepimizin amacı Allah'ı aramak ve bulmak olmalı. Dünyalar kadar servetimiz olsa, tüm kainat bizim olsa kaç yazar? Nasıl olsa günün birinde hepimiz gideceğiz hak aleme. O yüzden asıl meselemiz Allah'ı aramak olmalıdır, geri kalan her şey değersiz işlerdir. Çile, Necip Fazıl'ın başyapıt eserleri ve en iyi şiir kitapları arasında yer almaktadır.

18 Küçük Prens – Antoine De Saint-Exupéry

Dünyanın en çok satan ve en fazla yabancı dile çevrilmiş eserlerinden biri olan Küçük Prens, kısacık bir öykü kitabı. Fakat küçük dostumuzun biz büyüklere verdiği öğütler öyle değerli ve yerinde ki... İnsan bir şeyi tam anlamıyla görebilmek için yüreğiyle bakmalıdır. Gözler sadece herkesin gördüğünü görür. Gerçekten özü görmek istiyorsanız, kalbinizle bakmalı ve hissetmelisiniz.

19 Simyacı – Paulo Coelho

Mutluluğun peşinde koşan Santiago'nun hikayesini okuduğumuz Simyacı da dünyanın en çok satan ve en fazla okunan kitapları arasında yer alıyor. Bir insan nereye giderse gitsin yanında götürdüğü en önemli iki şeyden biri yüreği, diğeri de zihnidir. Eğer kafası sıkıntılarla doluysa, dünyanın en huzurlu yeri bile rahatlatmaz. Kocaman, huzur ve sevgi dolu bir kalbe sahipse de nereye giderse gitsin yalnız kalmaz. Size doğru yolu gösterecek, yapmanız gereken şeyleri söyleyecek tek şey yüreğinizdir. Beyin akıl verir ama ruhu yoktur. Vicdan, merhamet, sevgi gibi duyguları barındırmaz. Ama yürekler bize yol gösteren en büyük hazinelerdir.

20 Od – İskender Pala

Doğruluk en büyük meziyettir, en güzel huydur, en takdir edilesi karakterdir. Doğruluk tıpkı namuslu olmak gibi bir üstünlük olmamalıdır. Çünkü her insan doğru ve dürüst olmak zorundadır. Fakat günümüz insanlarına baktığımızda, doğruluğun ne kadar da unutulmuş bir özellik olduğunu görebiliriz. Eğer herkes doğru olsaydı, o zaman ne yiğitliğe gerek kalırdı ne başka bir şeye. Her şey kendiliğinden, sulh içinde ilerlerdi zaten.

21 Limon Ağacı – Sandy Tolan

Ne ekersen onu biçersin bu dünyada. Birine sürekli kötülük yapıp, onun mutsuz olmasını düşlerken, ondan iyilik bekleyemezsin. Nefret dolu gözlerle baktığın birinin, sana sevgiyle bakmasını bekleyemezsin. Sen arkadaşın için bir kuruş harcamazken, onun senin için büyük harcamalar yapmasını bekleyemezsin. Her şey karşılıklıdır bu dünyada, hiçbir şey unutulmaz. İntikam tohumları ekersen, o tohumlar bir gün büyür ve senin karşına kötülük olarak çıkar. Bir dostluk hikayesinin anlatıldığı, tarih kitapları listesinde yer alan Limon Ağacı, mutlaka okunması gereken eserlerdendir.

22 Alacakaranlık – Stephenie Meyer

Her güzel şeyin bir sonu vardır. Ne kadar heyecanlı, güzel, mutlu ve keyifli yaşanırsa yaşansın, her heyecan bir yerde son bulur. Tıpkı her gün doğan güneşin, her gece batması gibi. Nasıl ki her sıkıntı bir gün çözüme kavuşur, her karanlık gece sabahında aydınlanırsa; mutluluklarımız da böyledir işte. En çok okunan gençlik kitapları arasında başı çeken Alacakaranlık, döneminin en çok ilgi çeken kitabı olmuştur.

23 Bir Psikiyatristin Gizli Defteri – Gary Small, Gigi Vorgan

İnsanoğlunun başına her şey gelebilir; ölüm, iflas, başarısızlık, kaza, hastalık bunlardan bazılarıdır. Her insan kendi karakterine uygun bir savunma mekanizması geliştirir. İçinde bulunduğu şartlardan en az zararla kurtulabilmek için, belli başlı yöntemler kullanır. Mizah ise bunlar arasında en etkili olanıdır. En kötü şartlarda bile eğlenecek bir şeyler bulursanız, sıkıntıların üstesinden daha kolay gelebilirsiniz. En iyi psikoloji kitapları arasında olan Bir Psikiyatristin Gizli Defteri, gerçekten etkileyici bir eserdir.

24 Ferrari'sini Satan Bilge – Robin Sharma

Ferrari'sini Satan Bilge, Robin Sharma tarafından kaleme alınan, en çok satan kitaplar listesinde uzun süre zirvede kalmıştır. Ayrıca birçok işyerinin, elemanlarına okumasını önerdiği bir kişisel gelişim kitabıdır. İçerisinde ise kulağımıza küpe etmemiz gereken harika öğütler yer alıyor. Sizlerle paylaştığımız bu alıntı, mutluluğu arayanlar için bir rehber niteliğinde. Eğer hayattan tam olarak ne istediğimizi, neler yapmaktan hoşlandığımızı ve bizi gerçekten neyin mutlu edeceğini tespit edebilirsek işimiz çok daha kolay olur. Kendimize bir hedef belirleriz ve bütün çabamızı onu gerçekleştirmek için kullanırız.

Continue Reading

You'll Also Like

62.6K 1.5K 28
"Git! Çok gitmek istiyordun! Git ama kızım bende kalacak!" Söyledikleri ile elim ne zaman havaya kalkıp onun suratına geçdi anlamamıştım. Pamirin yü...
80.3K 3.4K 16
asker kurgusu +18 vardır. küfür vardır.
6.1K 668 13
Küçük yaşta annesini kaybeden Baskın Omega Ares Bera'nın, babası ile yaşadığı sakin hayatı, bir gün çalan telefonu ile son bulmuştu. Hiç tanımadığı i...
246K 13.9K 43
aile kurgusudur klasik bir şey yazıyorum umarım beğenirsiniz