🌟 BÖLÜM 20 - AKICI SOHBET

305 24 0
                                    

MADDE 1: Susmayı bileceksin bir sohbette bir yere oturduğunuzda her zaman konuşmanız gerekmez. Etkili ve keyifli konuşmak için bir sohbette susabilmen lazım. Mimiklerinizi Küçültün, başınızı hafifçe sallayın, hafifçe gülümseyin. Bazen susarak çoğu riskten kurtulursunuz. Sohbetlerde ince espri yapmak önemlidir. Ama fıkra anlatıp palyaçoluk yaparak onları güldüremezsin, sana gülümserler eve gittiklerinde dalga geçerler. İlgi manyağı olmaya çalışma, patates olursun. İnsanlara ismi dışında farklı isimlerle kelimelerle hitap etmeyin.

GENELLEME APTALLARA MAHSUSTUR.

Genelleme yapabilmen için ahmak olman lazım. Güzel bir sohbette genellikle Din, Siyaset, Spor konuları konuşulmaz. Dinlemeyi de bilmen lazım eğer dinlemezsen karşı tarafın neyden bahsettiğini Bilemezsin. Dinlemeyi bilmeyenler genellikle
"Ya o değil de bak ben sana başka bir şey anlatacam" Yani demek istediği aslında şu : Senin anlattıkların çöp salla, benim enfes bir fikrim var.

HER ZAMAN TANE TANE KONUŞ

Sohbetin matematiği 4.5.1.2.3.5 Nedir bu ? Merak uyandırma sistemidir. Avrupanın bulduğu çok güzel bir sohbet tekniğidir. 4.5 merak uyandırır. ( Ben bu paraları nasıl kazandım, bu iş yerini nasıl açtım aslında biliyormusunuz?) Yani muhabbetten sondan bir öncesini anlatıyorsun. Dikkat ettiysen sinemada mesela önce bir kısım gösterilir merak uyandırır. Sonra en baştan izleyip o ana gelir birlikte çözersiniz.

-Konuları ani değiştirmeyeceksin.
Bir şey anlatırken el freni çekip 90 derece dönmeyeceksin.

-Sesiniz sürekli kısık olursa insanlar uyur. Kafanızı bazen sağa sola çevirerek sesinizi farklı duyurabilirsiniz. Bazen de sesinizi hafif yükseltip dikkat çekebilirsiniz.

-Konuşurken el ve parmaklarınızı yavaş kullanın beden dilinizi doğru kullanın vucudunuz sakin olsun. Liderlere dikkat ederseniz ellerini yavaş kullanır.

KİŞİSEL GELİŞİM Where stories live. Discover now