❇️TARTIŞMA TEKNİKLERİ

251 27 4
                                    




Bu konu çok önemlidir. Toplantılarda, arkadaş ortamlarında, çiftlerin arasında, bir konuyu konuşurken konunun ne olduğu önemli değil, tatil yeride seçiyor olabilirsiniz. Atom nasıl ikiye bölünür onuda konuşuyor olabilirsiniz

TUZAK KURMAK: Karşınızdaki kişi sizinle dengeli bir şekilde sohbet etmiyorsa, sürekli geçmişten bahsediyorsa bir yerden sonra seninde onun seviyesine düşmeden ona karşılık vermen gerekiyor. Tuzak kurma şudur seninle ilgili bir konuyu ayarlarsın mesela, paraya konuyu getireceksin, geçmişte yaptığın birşeye Getireceksin. Fakat onay alacaksın sakin bir şekilde konuyu başka yere doğru çekmeye çalışmak gibi ama ufaktan ufaktan. Bazı insanlar da konuyu karıştırmayı çok sever bir türlü konuya gelmez.

KURAL: Tamam sen haklısın ( haklısın dedin mi durur ) ''Şöyle diyorsun doğru mu ? ( şuan karşınızdakine seni anlıyorum mesajı veriyoruz.) Böyle diyorsun doğru mu ? '' Evet'' diyecektir.
''O zaman buna ne diyorsun'' ? Çevrede birileri varsa bu daha güçlüdür.

KURAL 2 : Başka yere yönlendirme : bu yöntem genellikle toplantılarda işe yarar. Arkadaş ortamlarında birebir değilseniz baya işe yarayan yöntemdir. Konuştuğunuz konu ağır bir konuysa, karşıdaki kişi size "Sen bana o gün para vermedin" veya "O gün bana destek olmadın," Siz burda hala konuyu birebir konuşursanız kavga çıkar. Tartışmaya veya kavgaya giden konuyu basitleştireceksiniz. Başkalarının üzerinde örnekler vereceksiniz. Üçüncü gözden baktıracaksın olayı başkalarına çekersen daha kolay olur.

BAŞKALARIYLA KONUŞURKEN ONUN HER SÖYLEDİĞİNE CEVAP VERİRSEN SENDE ONUN KADAR ENERJİ HARCARSIN. BIRAKIN ÇOK KONUŞTUĞUNU FARKETSİN.

Bir insan normalde 10 dakika konuştu mu yorulur

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bir insan normalde 10 dakika konuştu mu yorulur. Çünkü beyin o kadar oksijen yakamıyor. Ama çok fazla konuşan insan normal birisi değildir. Karşıdaki kişi konuşurken senin haklı olduğun yerleri toplayacaksın senin işine yarayanları çekip sakince konuşacaksın. Eğer sesini yükseltirse ve seni keserse dur hiç hareket etme, taş ol. Bir sözünü keser. İki keser sonra bilinçaltı der ki: Ben konuşunca o duruyor. Ben durayım o konuşsun. Sessizlikte bir tekniktir. Bazen çok işe yarar, toplantı gibi yerlerde biri size hakaret etmeye başlıyorsa şunu yapacaksın. Size dedi ki "Sen bu konuda çok ahmakça davranıyorsun" ama gerekirse haklı olabilir. Sizin cevabınız : Siz şimdi benim ahmakça davrandığımı mı düşünüyorsunuz ? Ahmaklık yaptığımı mı düşünüyorsunuz ? ( Cımbızladın masanın ortasına koydun.) Etraftaki kişiler size ahmak diyenin sadece ettiği hakareti görür. Çok akıllıca rezil et.

Bazen seminerde 300 kişiye yakın insan olur

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Bazen seminerde 300 kişiye yakın insan olur. Ve aralarında bir kaç kişiden sahneye sataşan olur. Onların cesareti çok yüksektir. Oturdukları yerde sallarlar, Dersin ki: Duyamadım özür dilerim sahneye gelin. Bi alkış patlar paşa paşa sahneye gelir. Az önce oturduğu yerden sana sallayan adam sahnede 300 kişiye döndüğü zaman sesi kısılır, sesi gözüne kaçar. Bu yöntem o kişinin helvasını yapmanızı sağlar. Bir daha o salonda kimse sana saygısızlık etmez. Dolayısıyla sunum yapan hocalarım Herkesi susturup söz hakkını ona verin. Arkadaş ortamında bile olur. "Ya özür dilerim tolga az önce bir şey söyledin." onu tekrar söylermisin ? Bu çok çakalcadır. Bütün gözler ona dönsün, Bütün ışıklar ona dönsün. Bırak süzme salak olduğu ortaya çıksın. Bu kadar basit.

Birisi size çok saldırıyorsa onun daha fazla saldırmasını sağlayın. Elinizde mevcut olan nesneyle veya başka bir şeyle uğraşın o konuşurken hafif saygısızlık yapın. Hakaret anlamında değil. O konuşurken suratına bakmazsanız bir şeylerle uğraşırsanız iyice sinirlenecektir. Bırak siniri artsın Siz o esnada şunu diyebilirsiniz mesela "Bence saçma" Ama hakaret etmeyin. Tam size saldıracağı zaman Üçüncü kişiye, "Ya sen ne diyorsun ? Bak bu böyle diyor. Sen ne düşünüyorsun"? Hop aldım bunu ona attım. Eğer üçüncü kişi güçlü karakterse çok işine yarar. Bırak savaş onlara dönsün. Çok sinirlendiği zaman dengesiz konuşacaktır. Senin kullandığın yöntem üçüncü kişiye sektirmektir. Oda sağlam bir duvarsa o duvara çarpar. Haksız ve ezilen durumuna düşerseniz çok işinize yarar.

KENDİNİ ÇOK ÖVÜYORSA: Birisi kendini çok övüyorsa, aşırı övüyorsa ve insanlar ona odaklanıyorsa al onu daha da abart sakın susturmaya çalışma "Ya haklısın aslında sen dağcılıkta çok iyisin sen evereste felan tırmandın mı ? Adam büyük bir hedefin y...

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

KENDİNİ ÇOK ÖVÜYORSA: Birisi kendini çok övüyorsa, aşırı övüyorsa ve insanlar ona odaklanıyorsa al onu daha da abart sakın susturmaya çalışma "Ya haklısın aslında sen dağcılıkta çok iyisin sen evereste felan tırmandın mı ? Adam büyük bir hedefin yanında daha küçük kaldı. İyice onu abartacaksın vereceksin gazı sonra çakmağı çakacaksın. THE AND.

Arkadaş ortamında çok kişi varsa genellikle karşınızdaki bir kaç kişi size fikrinizin yanlış olduğunu söylüyorsa, savaşmayın. Sessiz kal
Ortamlarda konuşurken konuyu anlatan, yöneten kişiye dönük olan insanlar onu dinlerken araya kendi fikrinide katmak için "Mahmut beyinde dediği gibi" veya "Aslında Mahmut bey çok güzel şeyler söylüyor. Hatta az önce onunda dediği gibi" araya kendi fikrini sıkıştır.

KİŞİSEL GELİŞİM Where stories live. Discover now