KENDİNE VERDİĞİN SÖZ

204 19 0
                                    

KONU 2: KENDİNE VERDİĞİN SÖZÜ TUTMAK

Biz büyütülürken hep bir başkasını düşünerek büyütüldük mesela, evinize misafir gelir, Önce misafir oturur. Önce misafir yer. Önce misafir içer. Biz hep bir başkası için programlanıyoruz. Dolayısıyla bu bilinçle büyüdüğümüz içinde bilinçaltımızda hep bir başkası olur. Önceliğimiz kardeşimiz, annemiz, babamız, biz aslında hep kendimizi ikinci plana atıyoruz. Geçmişten bugüne aslında hep anayasalar yazdık. Artık anayasamdaki maddelere bakıyorum ve diyorum ki: "Bu hafta kendim için bir şey yapacam ne yapabilirim" ?
Anayasanızdaki en basit maddeleri seçin ve o maddelerden başlayın bu hafta kendim için yazdığım iki yasayı, ilkeyi hayata geçirecem ve kendime verdiğim sözü tutacam. Örneğin kitap okumak maddenize yazmış olabilirsiniz. Günde yarım saat kitap okuma olabilir. Haftada bir kitap okumak olabilir. Bu sizin anayasanız olduğu için maddeler size ait "kendim için sinemaya gitmek" veya "Kendim için sağlıklı yaşam için bir şeyleri hayatımda değiştirecem. Spor yapacam." Bunlar hepsi kendinize verdiğiniz etkili ama basit sözlerdir. Hayata geçirdiğin anayasayı mesela haftada bir kitap okumaksa bunu artık alışkanlık yap.

KOŞABİLMEK İÇİN ÖNCE EMEKLEMEK SONRA YÜRÜMEK GEREK

Oops! Questa immagine non segue le nostre linee guida sui contenuti. Per continuare la pubblicazione, provare a rimuoverlo o caricare un altro.

KOŞABİLMEK İÇİN ÖNCE EMEKLEMEK SONRA YÜRÜMEK GEREK

Önce küçük adımlarla sonra emin adımlarla ama etkili bir şekilde kendi ilkelerimizi, kendimize verdiğimiz sözleri tutalım. Böylelikle kendimize olan saygımız artacak, özgüvenimiz artacak. Kendimizi daha çok sevecez. Bir not defteri tutup ilkelerinizi yazın gerçekleştirdiklerinize onay tiki atın. Gerçekleştiremediklerine altını çizin diğer haftaya yapın ama yapamadığınız diye asla pes etmeyin. ( Ya İstiklal Ya Ölüm :)

İNSANIN BAZEN SADECE KENDİSİ İÇİN DOĞAYI TEMİZ TUTMASI GEREKİR.

KİŞİSEL GELİŞİM Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora