⭐ BÖLÜM 3 - MOTİVASYON

942 35 4
                                    

Bütün gün barfiks çekmekle ilgili, şınav çekmekle ilgili yazı oku, kitap oku.
O şınavı çekmediğin sürece gelişemezsin. O işi yapmak lazım, o spor salonuna gidip o demirleri kaldırman lazım ki kendini geliştirebilesin. Aynısı motivasyon için de gerekli, bütün gün motivasyon sözleri okuyarak bu şekilde yazılar okuyarak bir yere varamazsın.

 Aynısı motivasyon için de gerekli, bütün gün motivasyon sözleri okuyarak bu şekilde yazılar okuyarak bir yere varamazsın

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Motivasyon veren bir video izlediğinde veya motivasyon veren bir makale okuduğunda vücut dopamin salgılıyor. Böylelikle stres altında da olsa çalışabiliyorsun, bir şeylere dahil karar verebiliyorsun veya birşey yapmaya itiyor seni bu durum.
Peki İçsel Ve Dışsal motivasyonun farkı ne ?
İçsel- kendinden, kendi başarılarından yada ailenden, ailenin verdiği mücadeleden bir şeyler görüp motive olacaksın. Atıyorum : baban sabahın köründe kalkıyodur, akşam saat 12'ye kadar çalışıyordur. Senin geleceğin için, bunu görürsün bu içsel motivasyondur motive olursun.
Peki dışsal motivasyon nedir ? Örnek veriyorum Elon Musk

Spiker: ÜST ÜSTE ÜÇÜNCÜ BAŞARISIZLIKTAN SONRA BUNU RAFA KALDIRMALIYIM DİYE DÜŞÜNDÜN MÜ ?
Elon : ASLA !
Spiker: NEDEN OLMASIN ?
Elon : BEN ASLA PES ETMEM, YANİ YA ÖLÜ YA DA TAMAMEN ACİZ OLMAM GEREK.

Adam pes etmem diyor. Şimdi sen elon musk'ı başarılı bir ideol olarak aldığını varsayalım. Ve onu saatlerce izlediğin defalarca, mimiklerine kadar ezberledin. Adam diyor ki "BEN PES ETMEM" pes etmek bende yok. Ve başardığını da görmüşsün, şimdi bu seni Nasıl motive etmesin. ?

Ne zaman pes etmek üzere olsan aklıma ELON MUSK gelecek. O sözleri aklına gelecek. Beyninde yankılanacak. Dış motivasyon bazı insanlarda iç motivasyon kadar iyi çalışmayabilir. Nedeni

Motivasyon sözleri okuyorum bitiriyorum ilk bir saat, iki saat çok iyiyim yada bir kaç gün, sonra bırakıyorum

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Motivasyon sözleri okuyorum bitiriyorum ilk bir saat, iki saat çok iyiyim yada bir kaç gün, sonra bırakıyorum. İşte o zaman sen içsel motivasyonda bulacaksın dıştan da alacaksın. Ama problem şurda bazı insanlar içsel motivasyon bulamayabilir.
Örnek: çocuk 18 yaşında şuana kadar hep oyun oynamış hiç bir olumlu yanı yok..

Hiç bir başarısı yok, hiç çaba sarf edip bir şeyler elde etmemiş ki kendini ona dayandırsın. Şu işte çalıştım şu bilgisayarı aldım ona bakıp motive olsun. Anne ve babasına bakıyor onlarda farz edelim ki tembel. Ordan da motive olmuyor. Çocuk içsel motivasyon bulamıyor, bu sefer napacak dıştan alacak motivasyonu, çocuk bir şeyler başarması lazım ki başardığı şeyin üzerinden motivenin ilk adımını atsın.

YUMURTA İÇERDEN KIRILIYORSA YAŞAM DEMEKTİR.
DIŞARDAN KIRILIYORSA ÖLÜM DEMEKTİR.

Şimdi burdan şöyle bir sonuç çıkıyor, değişimler yapılacak şeyler içinden gelmeli, için istemeli. Dışardan birisi değil. Yani sen ne kadar istersen iste o istemediği sürece en yakın arkadaşını bile değiştiremezsin. En yakın arkadaşını bile spora başlatamazsın.
Onun içinden gelmesi gerek.
Çoğunlukla herkes "Benim içimde bir şeyler yapma isteği var, bir şeyleri başarmaya dair inancım var ama motivasyonum zayıf. Yani herkes kendine güveniyor aslında, herkes inanıyor. Kimse demiyor ki : "ben bu dünya'ya dümdüz bir adam olmaya geldim. Ben maaştan maaşa yaşarım faturaları zar zor öderim, çocuklarımda benim gibi sefa içinde büyür öylece ölür giderim." Kimse bunu demez ki, herkesin kendinde olan ufakta olsa güveni, beklentisi var içten içe.

Hayatınızın heryerini motivasyonla kaplayın. Bugün boş geçmesin. En azından bir kitap oku makale oku, Kendine yatırım yap. Geleceğine yatırım yap.




KİŞİSEL GELİŞİM Where stories live. Discover now