🛑EN İYİ 25 KİTAP ALINTISI

404 25 1
                                    

Her kitabın içerisinde mutlaka can alıcı, kitabın ana fikrinin gizlendiği ve slogan haline gelmiş, önemli satırları vardır. Bu kitap sözlerini Facebook ve Twitter gibi ortamlarda sık sık görürüz. İşte bu yazıda, sosyal medya hesaplarınızda paylaşacağınız, birbirinden etkileyici 50 kitap alıntısını okuyacaksınız.

Herkesin muhakkak en sevdiği bir kitap veya yazar vardır. Bazı kitaplar daha çok iz bırakır okuyan kişide. Ya anlatılan hikaye etkilemiştir bizi ya kendimizden bir şeyler bulmuşuzdur. Birçok insan kitap okurken yanında kalem veya küçük bir not defteri bulundurur. Çünkü okuduğu satırların arasında bazıları daha çok dikkatini çekmiştir ve aklında hep kalsın ister.

Bu yazımızda, kitap okurken altını çizdiğiniz birçok satır ile yeniden karşılaşacaksınız. En ünlü yazarların, en bilinen ve en güzel kitap alıntılarını derlediğimiz makalemiz sayesinde, listede yer alan kitapları daha önce okumamış olsanız bile, küçük bir fikir edinmiş olacaksınız. Gelin hep birlikte, en sevilen ve unutulmaz 50 kitap alıntısının yer aldığı liste ile kelimelerin egemen olduğu bir yolculuğa çıkalım.

1 Suç ve Ceza – Fyodor Dostoyevski

Rus edebiyatının en başarılı isimlerinden ve dünyanın en önemli yazarlarından biri olan Dostoyevski, realizmin temsilcilerindendir. En çok okunan dünya klasikleri kitapları arasında yer alan Suç ve Ceza da realist bir bakış açısıyla yazılmıştır. Bu alıntıda namuslu olmanın aslında her insanın tabiatında olması gereken bir özellik olduğu vurgulanıyor. Namuslu olmak sizi diğer insanlardan üstün yapmaz, övünme hakkını vermez, zaten herkes yaşadığı sürece namuslu olmak zorundadır.

2 Gazap Üzümleri – John Steinbeck

Sıfır beklenti sonsuz mutluluk, diye bir söz vardır. John Steinbeck'in bu alıntısına aslında çok benziyor. Evet, umut insanı ayakta tutar, umut güzel şeydir, ama umutlarımızın kontrolsüz bir şekilde büyümesine izin verirsek, gerçekleşmediği zaman yaşadığımız hayal kırıklığı da o denli büyük olur.

3 Satranç – Stefan Zweig

Dünyaya geldik ve bir hiçliğin ortasında bulduk kendimizi. Evet, büyüdük, çalıştık, eğlendik, nadir de olsa mutlu olduk ama yaşadıklarımızın hepsi bir hiç olacak. Ve bir hiçliğin içerisinde yaşadığımızı bilmek, insan ruhuna vurulmuş en büyük darbedir.

4 Kum ve Köpük – Halil Cibran

Merhamet ne güzel şeydir değil mi? En çirkin insanı güzel, en yoksulunu zengin eder. Allah tüm canlıların kalbine merhamet tohumlarını ekmiştir. Önemli olan hangimizin bu tohumları büyüttüğü, hangimizin su bile vermeden kurumasını izlemesidir. Halil Cibran'ın bu alıntısı ise birine yardım ederken onun onurunu düşünerek el uzatan kişi, asıl merhametlidir diyor. Birine yapılan yardım onun gururunu incitecek ölçüdeyse, o insanda ne merhametten söz edilebilir ne vicdandan.

5 Kolera Günlerinde Aşk – Gabriel Garcia Marquez

İnsan fiziken bir kez doğar, peki ya ruhen? Yaşadığımız ömür boyunca kaç defa hayal kırıklığı yaşadık, kaç defa düştük, kaç defa yeniden ayağa kalktık düşünsenize bir? İnsanoğlu böyledir çünkü defalarca yıkılsa da yeniden ayağa kalkmak zorundadır. Hani büyük alim Mevlana diyor ya "öldüm der durursun yine de yaşarsın" tam olarak böyledir hayat. Annemizden bir kez doğarız evet ama ölene kadar defalarca kez yeniden doğmak, yeniden ayağa kalkmak zorunda kalırız.

KİŞİSEL GELİŞİM जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें