Smrteľné tajomstvo [HP FANFIC...

By MemoryAT

22.6K 1.7K 474

Veď-Viete-Kto pomaly získava späť svoju stratenú moc a nič netušiacemu čarodejníckemu svetu hrozí ďalšia vojn... More

Prológ - ZAČIATOK KONCA
Kap. 1 - NIRA BENETTONOVÁ
Kap. 2 - ROKFORTSKÝ EXPRES
Kap. 3 - TRIEDENIE
Kap. 4 - PROBLÉMY SA MÔŽU ZAČAŤ
Kap. 5 - PRVÝ ŠKOLSKÝ DEŇ
Kap. 7 - VIDLIČKY A NOŽE
Kap. 8 - TREST POKRAČUJE
Kap. 9 - VEREJNÉ PONÍŽENIE
Kap. 10 - KONEČNE VÍKEND
Kap. 11 - POLOOPIE PAZÚRY
Kap. 12 - U KANČEJ HLAVY
Kap. 13 - CHARLOTTA
Kap. 14 - DUMBLEDOROVA ARMÁDA
Kap. 15 - POMSTA
Kap. 16 - SEN O ROHADOVI
Kap. 17 - NÚDZOVÁ MIESTNOSŤ
Kap. 18 - DOUČOVANIE
Kap. 19 - VIANOCE V ROKFORTE
Kap. 20 - STAROBYLÝ A VZNEŠENÝ DUELANTSKÝ KLUB Z POŽEHNANIA MERLINOVHO
Kap. 21 - ÚTEK Z AZKABANU
Kap. 22 - GEORGE VERZUS SNAPE
Kap. 23 - ZINARA HAMILTONOVÁ
Kap. 24 - VALENTÍN
Kap. 25 - NEČAKANÁ NÁVŠTEVA
Kap. 26 - DOHODY A NEZHODY
Kap. 27 - ZOČI-VOČI
Kap. 28 - ROKFORTSKÉ SPIKNUTIE
Kap. 29 - MLOČIE OČI
Kap. 30 - VEĽKONOČNÉ PRÁZDNINY
Kap. 31 - MOČIAR
Kap. 32 - MLOK
Kap. 33 - TIENE MINULOSTI
Kap. 34 - SMRTEĽNÉ TAJOMSTVO

Kap. 6 - PO ŠKOLE

632 57 5
By MemoryAT

Po tom rozhovore s Morenom sa už na nič nemohla sústrediť. A aj keď svoj názor na Slizolin nezmenila, nemohla sa ubrániť pocitu viny, že ho s úsmevom na tvári pripravila o päťdesiat bodov. O Slizoline mala vždy tú najhoršiu mienku. Fakulta plná smrťožrútov, zradcov a pätolizačov. Nikdy ju nenapadlo, že tam môžu chodiť aj deti, ktorým na prospechu záleží. Študenti, ktorí zbierajú bod po bode, aby svojej fakulte pomohli na konci roku vyhrať školský pohár. Bola naozaj tak zaujatá, že sa na to nedokázala pozerať objektívne?

Na hodine transfigurácie nestretla ani Angelinu, ani Alicu, ani Weasleyovic dvojčatá, no len čo vstúpila do triedy, hneď jej padol zrak na Morena a jeho skupinku.

„Nezabudni Slizolin pripraviť o ďalšie body, Benettonová!" zakričal na ňu svetlovlasý chlapec vedľa Morena.

„Humusáčka!" zasyčalo potichu tmavovlasé dievča so špicatým nosom a vychudnutou tvárou.

Nira okolo nich prešla bez jediného slova a usadila sa v lavici na druhom konci miestnosti, čo najďalej od slizolinskej skupinky.

Len čo profesorka McGonagallová vošla do triedy, všetky hlasy utíchli. Profesorka začala hodinu prednáškou o dôležitosti priebežnej prípravy na hodiny a pravidelného svedomitého študovania. Ubezpečila ich, že tento rok na prípravu bude klásť mimoriadny dôraz a pripomenula im, že ako najstarší študenti sa stávajú elitou a podľa toho by sa aj mali správať.

Nira z toho skoro nič nevnímala, a keď im profesorka zadala úlohu vyčarovať drevené špáradlo, nepodarilo sa jej to. Naproti tomu Moren dostal od profesorky pochvalu a desať bodov za bezchybne predvedené kúzlo. Zo slizolinskej skupiny bol však jediný. Aj profesorka McGonagallová im naložila kopu úloh do ďalšej hodiny.

Snáď jediná dobrá hodina toho dňa boli staroveké runy a to len preto, lebo sa na ňu Nira nemusela sústrediť. Profesor Turner im do konca hodiny zadal preklad jedného starobylého textu z Merlinových čias o účinkoch mesačného kameňa. Nebol to jednoduchý text, ale vzhľadom k tomu, že vďaka Albusovi od malička čítala rozprávky napísané v runách, úlohu mala za pätnásť minút hotovú a do konca hodiny písala pre Snapea tú prácu o elixíre živých mŕtvych.

Po vyučovaní sa do slizolinskej fakulty nevrátila, zamierila rovno do knižnice a tam sedela až do večera.

---

Keď o dve minúty sedem klopala na dvere Snapeovej pracovne, jej nálada bola na bode mrazu. Ukľudňovalo ju len vedomie, že väčšinu domácich úloh má už hotových. Bez ohľadu na to ako dlho ju Snape zdrží, nebude musieť odovzdávať prázdne pergameny.

„Ďalej," prenikol cez dvere tlmený hlas. Nira s povzdychom potlačila kľučku, zmierená so všetkým vošla dnu.

Profesor sedel za stolom a niečo dopisoval do pergamenu pred sebou. Pohliadol na ňu, až keď brko odložil do kalamára. Z tváre mu sálala chladná zlosť. „Viete, o čo ma Dumbledore prosil na konci augusta, keď ste odišli z jeho pracovne?" začal, jeho hlas v tom tichu nepríjemne zaškrípal.

Nira neodpovedala, postávala pri dverách a hľadela do zeme. Snape pomaly vstal, pohol sa smerom k nej. Z každého jeho kroku, z každého pohybu sálalo nebezpečenstvo. Nira len s veľkým sebazaprením nesiahla do habitu po prútik.

Profesor zastal necelé dva kroky od nej, takže si mohla celkom detailne preštudovať jeho čierne, značne ošúchané a prešliapané topánky. „Tak viete to, slečna Benettonová?" zopakoval chladne.

Z jeho blízkosti jej behal mráz po chrbte, no zdvihla pohľad a pozrela mu do očí. „Nie," odvetila tichým pevným hlasom. Na spánkoch pocítila jemný tlak a nepatrný záchvev moci sa jej zvnútra oprel o mozog.

„Požiadal ma, aby som na vás dohliadol, aby som vás chránil pred nebezpečenstvom," pokračoval Snape potichu, neprestával jej hľadieť do očí.

Nira tušila, že má Albus v pláne niečo podobné, i tak ju to naštvalo. „Nepotrebujem ochranu," odvrkla, „a už vôbec nie od vás!" Tlak v jej hlave zosilnel, i keď nie ešte tak veľmi, aby mu venovala pozornosť.

„Vy to stále nechápete, však Benettonová?" Snape pokročil ešte o kúsok bližšie a Nira potlačila nutkanie cúvnuť o krok späť. „Dumbledore vás neochráni, nikto vás neochráni, keď si znepriatelíte dostatok ľudí na tých správnych miestach."

„Chápem to dokonale," odvrkla potichu. „A prestaňte sa, prosím, dobíjať do mojej hlavy!" dodala, keď ten tlak už nešlo ignorovať. Len čo to vyslovila, tlak odrazu zmizol a Snape sa zatváril prekvapene, svoj výraz však v okamihu ovládol. Prižmúril oči, no vzápätí sa od nej odvrátil.

„Poďte za mnou!" zavrčal, rázne prešiel okolo nej na chodbu.

Nira ho po malom zaváhaní nasledovala. Snape kráčal vpredu, ona o dva kroky za ním. Mlčky zazerala na jeho chrbát. Vlastne ju ani neprekvapilo, že sa pokúsil čítať jej myšlienky. Podľa Albusa by bez dôkladnej znalosti oklumencie pre nich nemohol robiť špióna u Voldemorta. A od oklumecie bol len krôčik práve k legilimencii – čítaniu myšlienok. Nira mala odjakživa pre tento typ psychickej mágie zvláštne nadanie, aspoň čo sa ochrany vlastných myšlienok týkalo. A skutočnosť, že sa Snapeovi nepodarilo prelomiť jej obranu, ju trochu potešila.

Zastavili sa na šiestom poschodí pri dverách do chlapčenských záchodov. Spod dverí presakovala mláčka špinavej vody a celou chodbou sa šíril nepríjemný zápach.

„Niekomu sa zdalo vtipné zisťovať, koľko hnojových bômb sa zmestí do jedného záchoda," Snape sa k nej otočil, nos si zakrýval kusom svojho plášťa. Ten zápach bol naozaj strašný. „Pán Filch za chvíľu príde, aby ho opravil, ale tá dlážka sa sama neutrie!" aj cez ten kus habitu bolo vidieť, ako sa nepríjemne uškrnul.

„Na to stačí jednoduché čistiace kúzlo!" zamrmlala Nira cez svoj habit, bolo jej však jasné, čo bude nasledovať.

„To by vás ale nenaučilo rešpektu, pokore a poslušnosti!" odvetil Snape, stále s tým nepríjemným úškrnom. Mávol svojím prútikom, vedľa dverí sa objavil kovový kýbeľ, handra a nejaký čistiaci prostriedok na podlahu.

„Máte dosť pomýlenú predstavu o získavaní rešpektu, pokory a poslušnosti!" zamračila sa Nira.

„Nemyslím si!" profesor jej zamračený pohľad oplatil.

„Pochybujem, že ako učiteľ máte právo nútiť študentov, aby robili čosi také!" odvrkla jedovato.

„Ak sa chcete baviť o právach a povinnostiach, najskôr porozmýšľajte nad tými svojimi! A teraz mi odovzdáte prútik!" nastrčil ruku.

„Na to zabudnite!" ohradila sa Nira okamžite, cúvla o krok dozadu. Dať mu svoj prútik? Ani náhodou!

„Ešte sa nestalo, aby z Rokfortu niekoho vylúčili behom prvého školského dňa," poznamenal Snape naoko ľahostajným tónom, „ale pokiaľ chcete byť prvá, pokračujte!"

Nira po ňom strelila nenávistným pohľadom. Teoreticky, bolo to možné. Albus by zrejme nenamietal.

„Byť vylúčený z Rokfortu nie je moc dobrá vizitka pre budúce povolanie," pokračoval Snape, v jeho očiach sa triumfálne zablyslo, „a už vôbec nie prvý školský deň!"

Nira zaťala čeľuste, neprestávala profesorovi hľadieť do očí. Ty skončíš zle! Veľmi zle! Sľubovala mu v duchu. „Čo ak na mňa niekto zaútočí? Ako sa asi budem brániť?"

„Myslíte, že je snáď niekto, kto by na vás chcel útočiť?" Snape spýtavo nadvihol jedno obočie. „A aj keby, som si istý, že taká malá lekcia vám len prospeje."

Nirin pohľad bol priam vražedný a Snape sa na tom evidentne dobre zabával. „Budete to ľutovať!" precedila pomedzi stisnuté zuby. Siahla pod habit, následne svoj prútik neochotne vložila do profesorovej natiahnutej dlane.

„Dávajte si pozor na svoje vyjadrovanie, Benettonová!" spražil ju ľadovým pohľadom. „Lebo inak budete drhnúť záchody do konca školského roka!"

„Ja by som ju povesil za palce do mučiarne a nechal ju tam bez jedla a vody aspoň týždeň!" ozvalo sa spoza rohu, odkiaľ sa odrazu vynorila zhrbená postava veľmi staro vyzerajúceho muža.

Na sebe mal oblečený dlhý, ošúchaný kožený kabát a pri nohách obutých v gumených čižmách mu ostražito kráčala vychudnutá mačka s vypĺznutým kožuchom farby prachu. Svojimi veľkými, žltými očami si Niru nedôverčivo premeriavala.

Snape sa uškrnul. „Tak vidíte, aký som k vám mierny. Pán Filch je v trestoch značne vynaliezavý. Možno sa ho nabudúce opýtam na názor."

Nira mlčala. Zjavne sa práve nachádzala v spoločnosti dvoch sadistických psychopatov. Zhrbený muž potriasal plešatou hlavou, až mu dlhé chumáče šedivých vlasov plieskali okolo tváre. Svojimi sivými, zažltnutými očami si Niru znechutene premeriaval, akoby aj ona vyplávala z pokazeného záchoda.

„Zostanete tu, až kým to nebude upratané!" pokračoval Snape. „Školník na vás bude dozerať. Prídem si vás vyzdvihnúť. A Merlin vás chráň, ak vyvediete nejakú hlúposť!" naposledy sa zamračil, otočil sa a bez ďalších slov odplachtil preč.

Nira ostala so školníkom sama. Ten otvoril dvere do záchoda, ďalšia várka smradu sa vyvalila von. Celá podlaha v miestnosti bola pokrytá hnedastou smradľavou tekutinou, tu a tam na kachličkách svietila hnedá zapáchajúca kôpka. Dvere od neďalekej toalety boli otvorené a záchod chvíľami vydával kašlavé zvuky. Pri každom zakašľaní z neho vyletela ďalšia dávka hnedej tekutiny, či hnojovej bomby.

Filch s namrzeným mrmlaním vošiel do miestnosti, sklonil sa k záchodu a po chvíli kašľavé zvuky utíchli. Ozval sa zvuk splachovania, vzápätí sa školník objavil medzi dverami.

„Daj sa do práce!" zaškúlil na Niru svojimi sivými očami a vyceril krivé zažltnuté zuby. „Nech je to do dvoch hodín upratané!"

Nira naňho zlostne zagánila, zohla sa po vedro a vkročila do miestnosti zmierená so svojím osudom a s tým, že všetky jej veci po tomto zážitku musia skončiť v koši. Vyhrnula si rukávy, kľakla na kolená a pustila sa do vytierania dlážky. Filch ju chvíľu od dverí pozoroval, no potom sa niekam vytratil. Nira osamela. V duchu nadávala na Snapea s každým žmýkaním handry a modlila sa, aby ju takto nikto nevidel. Jej modlitby však vyslyšané neboli. Keď za sebou nechala polovicu miestnosti, od dverí sa odrazu ozval známy hlas.

„Ale-ale, čo to tu máme?!" Jeho slová tlmila látka habitu, ktorý si pritláčal na nos, no nebolo pochýb, kto to je.

Nira sa v okamihu otočila.

„V hnoji sa musíš cítiť ako doma, nemám pravdu, humusáčka?" Malfoyove sivomodré oči na ňu povýšenecky škodoradostne hľadeli a za jeho chrbtom sa pochechtávali jeho dvaja bodybuardi.

„Dnes na teba nemám náladu!" precedila Nira pomedzi zuby a postavila sa. „Odpáľ!"

Malfoyova tvár sa skrivila v nenávistnom kŕči, v okamihu na ňu mieril prútikom. „Na tvojom mieste by som zavrel tú svoju humusácku hubu, inak ti ju vymácham v tom hnoji!" zavrčal. Keď videl, že Nira nevytiahla na obranu svoj prútik, víťazoslávne sa uškrnul. „Vlastne to vôbec nie je zlý nápad. Stupefy!"

Nira nečakala až ju zaklínadlo zasiahne. V okamihu sa vrhla nabok, pričom schmatla vedro s hnojovou tekutinou a v druhom okamihu, než sa Malfoy stihol spamätať, všetok jeho obsah vrhla proti nim.

„Ty... ty... ty!" Malfoy sa kašľajúc potácal dozadu a jeho dve gorily si zmätene vytierali tekutinu z očí. „To ti nedarujem!" narovnal sa, zdvihol ruku s prútikom, „CRUC... Aaaahhhh..." odrazu sa zvalil na zem v záchvate smiechu.

Crabbe a Goyle, ktorým sa konečne podarilo dostať z tváre väčšinu splaškov, naraz vytiahli prútiky, zamierili na Niru. Než však stihli zaútočiť, jedného z nich zasiahol záblesk svetla zboku do hrudníku. Padol naznak na podlahu, ďalej sa ani nepohol. Ten druhý, vyšší, sa zatváril zmätene. Odrazu sa pod ním zatriasli nohy a aj on skončil na zemi.

Malfoy sa medzi tým na podlahe krútil, držal sa za brucho a rehotal šialeným smiechom. „Už... Ha, ha, ha... doooosť... ha, ha, ha!"

Nira na to len nechápavo hľadela.

Odrazu kúzla prestali pôsobiť. Malfoy sa prestal krútiť, vzápätí sa vyškriabal na nohy. „To si odnesieš, humusáčka!" rozbehol sa chodbou preč v tesnom závese svojich poskokov, ktorí sa už tiež mohli hýbať.

Nira opatrne vykukla z dverí na chodbu, ale nikoho nevidela. „Je tu niekto?" zvolala polohlasne.

„Do trolla, Nira! Čo tu robíš?!" kúsok steny vedľa nej sa pohol. Vzápätí splývajúce kúzlo prestalo pôsobiť, odhalilo vysokú ryšavú postavu.

„George!" Nira v úžase zamrkala.

„Ale sme im dali!" z náprotivného rohu vyšiel druhý kúsok steny. Kúzlo zmizlo, v tom mieste sa zjavilo Georgeove dvojča, ktoré ostalo na Niru zarazene hľadieť. „Nira!" Fred prekvapene zamrkal, následne si zakryl nos kúskom habitu. „Nerád ti to hovorím, ale smrdíš ako..."

„Hnojová bomba," doplnila Nira namrzene.

„Čo sa stalo?" vyzvedal George, bolo vidieť, že ho stojí veľa úsilia tiež si neochrániť nos kúskom habitu.

„Snapeov trest!" vysvetlila Nira. Vôbec ju netešilo, že ju George takto vidí, ale keby neprišli, mohlo to skončiť všelijako. „Niekto upchal záchod hnojovými bombami a ja som to mala upratať. Bez prútika!" dodala zamračene.

George na ňu len neveriacky vytriešťal oči.

„Hnojové bomby v záchode?" pokrútil hlavou Fred. „Taká detinskosť, však braček?! To sme robili v treťom ročníku. Zdá sa, že nás niekto kopíruje."

„To je fakt skvelé," poznamenala Nira namrzene.

„Ale no tak, dievča, nevieš čo je to sranda," uškŕňal sa Fred spod svojho habitu.

„Chceš s tým pomôcť?" ponúkol sa George. „Stačí jedno zaklínadlo a bude čisto."

„A voňavo," mrkol na ňu Fred veselo. George po ňom strelil zamračeným pohľadom.

Nira pokrútila hlavou. „Snape by poznal, že na to bolo použité kúzlo."

„Ako ti teda pomôžeme?"

„Vezmi si vedro, handru a pusť sa do vytierania, Romeo," uškrnul sa Fred, ktorého George spražil ďalším nahnevaným pohľadom.

„Už ste mi pomohli s Malfoyom," povedala Nira, trochu sa na Georgea usmiala. „Stačí, že budem od hnojových bômb smrdieť ja. Nemusíte aj vy. I to by Snape zrejme poznal." Hovorila v množnom čísle zo zdvorilosti, ale jej slová boli adresované Georgeovi. Fred sa na nej zjavne dobre zabával. „Čo ste tu vlastne robili?"

Fred s Georgeom si vymenili krátky pohľad.

„Nič, len sme si nacvičovali splývajúce zaklínadlo," pokrčil Fred ľahostajne ramená.

„A potom sme uvideli Malfoya s tými jeho gorilami, ako snorí okolo, tak sme ho sledovali," doplnil George.

„Malfoy mal namierené sem?" spýtala sa Nira okamžite.

„Nooo..." George sa zamyslel, „ťažko povedať. Myslíš, že mu na teba dal niekto tip?" spýtavo na Niru pozrel.

„Neviem," Nira po krátkom zaváhaní pokrútila hlavou. „Už by ste mali ísť, každú chvíľu sa tu môže zjaviť Filch. Nechcem, aby ste mali kvôli mne problémy."

„Nira," zasmial sa Fred veselo, „my si problémy užívame."

„No aj tak," pokrútila nesúhlasne hlavou, naliehavý pohľad uprela na Georgea. „Uvidíme sa zajtra."

„Tak dobre. Zvládneš to?" George si ju starostlivo premeral. Fred prevrátil oči.

„Jasne, neboj. A ďakujem," usmiala sa naňho.

„Tak zajtra," lúčil sa s ňou George.

„A nezabudni na sprchu!" rýpol si Fred.

„Díky za radu!" zamračila sa naňho Nira než sa stratili za rohom.

Za ďalšie dve hodiny bola celá kúpeľňa opäť v poriadku, o Niriných vlasoch, rukách a oblečení sa to však povedať nedalo.

„Mali by ste sa osprchovať, než pôjdete spať," poznamenal Snape, keď skontroloval kvalitu jej práce. Znechutene potiahol nosom, očami sa zastavil na jej špinavých rukávoch.

Nira sa rozhodla jeho poznámku ignorovať. „Môj prútik?" pretisla potichu pomedzi zuby.

Profesor sa jej pozorne zahľadel do očí, než siahol do habitu a vytiahol z neho jej akáciový prútik. Nira mu pohľad bez mihnutia oka oplácala. „Máte veľmi zvláštny prútik," poznamenal potichu, podal jej ho.

Nira na to nereagovala. Miesto toho sa spýtala: „Povedali ste Malfoyovi o mojom treste?"

Snapeove obočie vyletelo nahor. „Prečo by som to robil?"

„Len ma to tak zaujíma," odvetila ľahostajne. Profesor sa zatváril podozrievavo. „Je to všetko?" spýtala sa, než jej položil ďalšiu otázku.

„Pre dnešok všetko," prikývol napokon. Ešte raz sa poobzeral okolo seba. „Keby som nevedel, že ste pri tom nepoužili čary, neveril by som, že si s tým poradíte," dodal potichu.

Nira na to nič nepovedala. Bez slova sa otočila a vyšla na chodbu.

Continue Reading

You'll Also Like

1K 78 23
Co kdyby Potterovi měli psa? Jak by to tu noc dopadlo?
3K 83 16
„Slibuješ?" „Ano..."
31.3K 2K 48
Každý si myslí, že světlo je ztělesněním dobra a tma zla. Je to nejjednodušší řešení. Rose Winterová, si to ale nemyslí - dokáže vidět jen to dobré...
4.8K 250 20
Láska - slovo, které jsem nikdy nedokázala pochopit. Je to emoce, kterou ve vás vybudí člověk, k němuž něco cítíte. Byla to tedy ta láska, kterou jsm...