Nenávist, láska, či pokušení...

By Zvajdy

6K 461 101

Co všechno se může stát v Ronově čtvrtém ročníku v Bradavicích? Co se odehraje mezi ním a Victorem Krumem? Ja... More

1. kapitola - Ron
2. kapitola - Victor
3.kapitola - Hermiona
5. kapitola - Draco
6. kapitola - Ron
7. kapitola - Victor
8.kapitola - Hermiona
9. kapitola - Harry
10. kapitola - Draco
11. kapitola - Ron
12. kapitola - Victor
13. kapitola - Hermiona
14. kapitola - Harry
15. kapitola - Draco
16. kapitola - Ron
17. kapitola - Victor
18. kapitola - Hermiona
19. kapitola - Harry
20. kapitola - Draco
21. kapitola - Ron
22. kapitola - Victor
23. kapitola - Hermiona
24. kapitola - Harry
25. kapitola - Draco
26. kapitola - Ron
27. kapitola - Victor
28. kapitola - Hermiona
29. kapitola - Harry
30. kapitola - Draco
31. kapitola - Ron

4. Kapitola - Harry

362 21 6
By Zvajdy

Ležel jsem v posteli a přemýšlel o tom, co se stalo včera. Nemohl jsem spát. Zítra jedeme do Bradavic a já se tam opět těším, ale poslední dobou se dějí velmi zvláštní věci, které mě znepokojují. Sáhl jsem si na jizvu. Pálila mě. Sykl jsem bolestí a rukou ucukl zpět. Musím o tom všem napsat Siriusovi. Mrzí mě, že ho nebudu moc vídat, ale alespoň mám kam jet na prázdniny.

Slyšel jsem Ronovo táhlé a hlasité chrápání a občasné zamumlání ze spaní. Za těch pár let, co ho znám, už mě to ale skutečně nepřekvapuje. Snažil jsem usnout, ale myšlenky mi v hlavě zběsile vířily a jizva se ozývala pravidelným bolestným pulsováním. ,,Victor-e..." zamumlal Ron ze spaní. Nechápavě jsem nadzvedl obočí. To se mu ale asi jen zdálo o mistrovství. Prohra týmu, kterému tolik fandil, ho patrně vážně zarmoutila... K ránu jsem nakonec na pár hodin oči přece jen zavřel.

***

U Weaslyových byl hotový zmatek. Všichni balili a Molly běhala od jednoho člověka k druhému a neustále se ujišťovala, že mají všichni všechno. Hermiona s Ginny už byly, samozřejmě, hotové a všechny své věci měly úhledně zabalené v kufrech. Na Rona se čekalo nejdéle, kvůli jeho půlhodinovému ,,ještě pět minut" válení se v posteli. Potom jsme ale už konečně mohli vyrazit.

S Ronem a Hermionou jsme se příliš nebavili o včerejšku, každý přemýšlel sám a začít se o tom bavit dřív, než ve vlaku, by mohlo být riskantní. V tu chvíli mě začala pálit jizva. Sykl jsem.
,,Dobrý Harry?"
,,Jo, v pohodě Hermiono," odpověděl jsem ne zrovna moc přesvědčivě. ,,Já jen.... to ta jizva," dodal jsem téměř neslyšně.

Usedli jsme do volného kupé a z okna zamávali Weasleyovým. Vlak se rozjel a Ron se s podivným šklebem pokoušel zavřít okýnko. Hermiona zašeptala kouzlo a okno se Ronovi zabouchlo před nosem. Zřejmě patrně pořád zapomíná, že je student čar a kouzel.
,,No jo no.." odfrkl si a vyčerpaný předešlou náročnou aktivitou se svalil na sedadlo. Chvíli jsme seděli potichu a když už bylo jasné, že si k nám nikdo nepřisedne, Hermiona s vážným výrazem z kabelky vyndala Denní věštec a začala nahlas předčítat:

,,Znamení zla na mistrovství světa ve famrfpálu!"

,,Au," sykl jsem a opatrně se chytl za jizvu. Hermiona mě obdařila starostlivým pohledem, zatímco Ron se jen zmateně koukal z ní na mě.

,,Nevíte, co to má znamenat? Nemyslíte snad, že..." odmlčela se a pak opatrně, téměř neslyšně, zašeptala: ,,By se vrátil?"
Vyměnili jsme si pohledy plné starostí. Této věci se tiše obával každý z nás. Polkl jsem.
,,Nevím Hermiono, ale ten den... když bylo mistrovství," cítil jsem na sobě jejich zvědavé pohledy, ,,někdo tam byl..."
,,Cože Harry? Kdo?" zeptala se s zřejmým údivem.

,,Někdo, nevím, kdo to byl..." řekl jsem tiše a sáhl si na jizvu. Všiml jsem si, že Ron s námi příliš nekomunikoval. Ne, že by neměl zájem, ale nejspíš se ho dotkla více prohra jeho oblíbeného famfrpálového týmu, než událost se Smrtijedy. Choval se divně, ale asi to bylo z přívalu událostí kolem něj.

,,Rone, posloucháš nás vůbec?" zeptala se ho Hermiona s naštvaným podtónem v hlase. Ron sebou trhl a věnoval jí tupý a zmatený výraz. ,,Hm?"
,,Ahh Ronalde, víš, jak důležitou věc právě řešíme?"
Ron mlčel a prosebně se na mě koukal. Jemně jsem zavrtěl hlavou, zvedl se a vyšel z kupé - potřeboval jsem být chvíli sám a poslouchat hádku Rona a Hermiony by mi skutečně příliš nepomohlo. Hermiona za mnou vrhla poslední ustaraný výraz a já zmizel v uličce.

Koukal jsem se z okénka Bradavického exspresu a pomalu jsem šel chodbou. Míjeli jsme nyní velké jezero, obklopené zelenými kopci. A najednou rána. Ten nechutný, chladný a vtíravý hlas jsem poznal hned a jemný úsměv, který jsem měl ještě před pár okamžiky na rtech, rázem zmizel.

____________________________________

Tak jo, nová kapitolka je tady! Tentokrát z pohledu nikoho jiného, než našeho slavného Harryho Pottera! 💙 Jak se vám líbila? A kdo myslíte, že Harryho potkal v uličce? 😎 Děkujeme za přečtení a těšíme se na vás zase příště, u kapitolky z pohledu Draca!
Zvajdy 😎

Continue Reading

You'll Also Like

12.5K 816 66
1. díl Lexie neměla jednoduché dětství. Její otec ji opustil, její strejda umřel tou nejdivnější smrtí a celá její rodina uhořela při požáru. Sice př...
3.3K 457 19
Jisung a Felix se konečně nachází v maturitním ročníku. Každý ale toto období prožívá jinak. Felix tráví čas se svým přítelem, který je u nich doma t...
27.2K 111 1
Příběh báječného a chytrého detektiva Sherlocka Holmese, jeho skvělého kolegy doktora Johna Watsona a bratra Mycrofta, který jim neustále stojí za zá...
1.9K 281 15
Je jedno kolik uběhlo času. Je jedno co se mezitím stalo. Protože když jsem tě znovu uviděl, všechny ty vzpomínky byly zase zpět...