9. kapitola - Harry

224 23 6
                                    

To není fér! Zúčastnit se mohou až studenti od 17 let výš! Taková příležitost a uplave nám před očima!

,,Věková hranice..." mručel Fred vedle mě. ,,Tak s tou by si postaršovací lektvar snad měl poradit, co říkáte?"

Hermiona nesouhlasně zakroutila hlavou.
,,To se vám stejně nepodaří... Prostě toho ještě dost neumíme..."
,,Mluv za sebe," řekl George.
,,Ty se zkusíš přihlásit taky, viď, Harry?" mrkl na mě spiklenecky.
Vzpomněl jsem si na Brumbálova slova. Na druhou stranu by přece muselo bejt fantastický, kdybych získal Pohár tří kouzelníků... Všichni jsme nesmírně naštvaní, že se nemůžeme zúčastnit. Není to fér.

Ron je úplně mimo. ,,Kam se ten Krum poděl?" zeptal se nechápavě. Myslím, že od něj touží dostat autogram, konec konců je to jeden z hráčů jeho oblíbeného famfrálového týmu. ,,Brumbál neříkal, kde budou kruvalští spát. Neříkal nic ani o krásnohůlských studentkách," odvětil jsem. Odpověď na to, kde studenti budou spát však přišla jako na zavolanou.

Ředitel Kruvalu Karkarov právě vybízel své žáky, aby se společně s ním přesunuli zpět na loď. K mému neštěstí jsem se s Karkarovem zrovna setkal u dveří. Zarazil se a jako přimrazený na mě koukal. Snažil jsem se potlačit nepříjemný pocit, ale potom jsem i s ostatními odešel na naší kolej.

Druhý den jsme si s Ronem i Hermionou přivstali. Ve velké síni už bylo několik nahromaděných studentů, jejichž pohledy směřovaly na Ohnivý pohár, který stál tam, kde je jindy při slavnostních událostech Moudrý klobouk. Kolem byla nakreslená dlouhá zlatá čára.

Nějaká třeťačka nám řekla, že z Kruvalu už lístek hodili všichni. Z Bradavic zatím nikoho neviděla. Myslím, že někteří tam lístek museli hodit už večer, když jsme byli pryč. Představil jsem si sám sebe, jak na mě všichni koukají, když i já nesu lístek do Poháru. Asi by mi to taky nebylo tolik příjemné.

Do Velké síně se přiřítili Fred, George a Lee Jordan. ,,Povedlo se!"

,,A co?" zeptal se nechápavě Ron.
,,Postaršovací lektvar, chytráku."
,,Každý jednu kapku," doplnil Freda George.

Hermiona opět kroutila hlavou:
,,Tedy já dost pochybuji, že se vám to podaří, Brumbál na tohle musel myslet..."

Kluci si jí ale nevšímali. Fascinovaně jsem je sledoval. Upřímně - jsem velmi zvědavý, jak to dopadne...

Fred se vydal jako první. Na zlomek vteřiny bych si myslel - a to George jistě taky, protože se za bratrem rozeběhl - že se to podařilo. V příští chvíli se však ozval syčivý zvuk a dvojčata vyletěla z kruhu ven. Ohromeně jsem pozoroval, jak jim oběma najednou vyrostl dlouhý bílý plnovous. Poté jsem se, společně se všemi přítomnými, dal do hlasitého smíchu.

Do Poháru přišlo hodit své jméno i několik studentek z Krásnohůlek v čele s madame Maxime. Potom jsme se s Ronem a Hermionou vydali navštívit Hagrida.
...

Ohnivý pohár přemístili na čestné místo před Brumbálovou stolicí. Nejdříve se všichni pustili do jídla. Byl jsem netrpělivý a nesmírně zvědavý, kdo budou šampioni. Konečně všichni dojedli a Brumbál začal: ,,Nyní už je Pohár téměř připraven učinit rozhodnutí. Až ohlásím jména šampionů, prosím je, aby se laskavě dostavili do horní části síně a prošli kolem učitelského stolu do sousední místnosti."
Potom máchl hůlkou a všechny svíce pozhasínaly. Pohár jasně svítil a náhle z něj společně z červeným plamenem vylétl napůl zuhelnatělý kus papíru.

,,Šampionem za Kruval bude Victor Krum!" zakřičel a celou síní se ozval burácivý potlesk. Upřímně, já jsem ani nemyslel, že by to mohl být někdo jiný. Ron tleskal jen napůl, spíš jakoby byl v jiném světě - což je ostatně velmi často - a jeho pohled tkvěl na Victorovi až do chvíle, než zmizel ve vedlejší místnosti. Potom se všichni znovu soustředěně zahleděli na pohár, který v rudých plamenech vymrštil i druhý kus pergamenu.

,,Šampionem za Krásnohůlky je Fleur Delacourová!"
Opět se ozval potlesk. Hermiona ukázala na zklamané dívky z Krásnohůlek, které vybrané nebyly. Já myslím, že slovo zklamané je ale dost slabé. Některé propukly v hlasitý pláč.

Když Fleur zmizela v komnatě, nastalo snad nejnapínavější ticho. Pohár naposled zrudl a plameny vyšlehly ven poslední kousek papíru.
,,Bradavickým šampionem se stává Cedric Diggory!"
Cedric se širokým úsměvem postupoval směrem do místnosti, doprovázen burácivým potleskem z řad všech studentů Bradavic, hlavně dívek.

Když se všichni uklidnili, Brumbál začal konečný proslov: ,,Výtečně! Takže teď máme všechny tři šampiony-" něco ho ale vyrušilo. Z Poháru začaly šlehat rudé plameny a vylétl pergamen. V celé síni propukl hluk. Nikdo nic nechápal a učitelský sbor byl také zaskočen. Brumbál jakoby se na mě nechápavě podíval a potom přečetl:
,,Harry Potter."
______________________________

Hahaha, dobrodrůžo + brzy vydaná kapitola. Co víc si přát? 😂😂
Vaše Zvajděnky ❤

Nenávist, láska, či pokušení? ✖Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin