Droomprins Gezocht [oud]

By JJBrightSide

68.1K 4.4K 4.2K

De zestienjarige Nathaniel Young heeft niets te klagen: een leuke vriendengroep, een stabiele thuissituatie e... More

♦ vooraf ♦
personages
Een zon zal stralen
H1 | telkens als je ademhaalt
H2 | welkom bij de zwarte parade
H3 | vuurvliegjes
Twee sterren aan de hemel
H4 | highschool eindigt nooit
H5 | lang leve rock & roll
H6 | niemand is perfect
Drie maal is scheepsrecht
H7 | je bent prachtig
H8 | ik verwed mijn leven
H9 | euforisch
Vier ogen in de duisternis
H10 | stijl
11 | afvalligen
12 | kleine gesprekken
Vijf minuten te laat
14 | maak je geen zorgen kind
15 | onbeleefd
Zes rozen voor mijn liefste
16 | meisjes vinden meisjes leuk
17 | raadsels
18 | plan b
Zeven zal nooit geluk brengen
19 | een andere jou
20 | de grot
21 | je kunt me al noemen
Acht staat voor oneindigheid
22 | loop als een egyptenaar
23 | dansen in het donker
24 | breek me uit
Negen tig minuten van mijn leven
25 | blij dat je er bent
26 | vermoord al je vrienden
27 | probeer
Tien dagen te gaan
28 | zeg gewoon ja
29 | wandelen op zonneschijn
30 | jij wint weer
Melding :)

13 | ik heb je nu nodig

1.1K 104 38
By JJBrightSide

LUCY KEEK NIET OP toen ik haar kamer binnenstapte. Ze had me wel opgemerkt, maar ze was zo gefocust op het scherm van haar laptop dat ik blijkbaar niet belangrijk genoeg was.

Mijn mond ging een aantal keer open en dicht voordat ik de juiste woorden vond. "Dus je hebt nu een vriendje."

Dat kleine zinnetje dat uit mijn mond glipte, zorgde ervoor dat ze het scherm van haar laptop abrupt dichtklapte en met samengeknepen ogen naar me opkeek. "Hoe kom je daarbij?"

"Je hebt in de gang van mijn school met hem gezoend. Een drugsverslaafde kunstenaar die bijna drie jaar ouder dan jou is? Ik zou bijna denken dat hij je bedreigd heeft of zo," snauwde ik.

De stilte bleef even in de kamer hangen en ik maakte van de gelegenheid gebruik om naast haar op het bed plaats te nemen. Het was echt niet zo dat ze hier nog onderuit kon komen.

"Ik ben achttien, Nathaniel," zei ze langzaam. "Ik ben de oudste. Ik ben hier de enige die het recht heeft om beschermend te zijn over mijn lieve kleine broertje."

Ik snoof. "Ik vertrouw die gozer zo ver als ik hem kan zien. En ik heb hem niet eens gezien. Wat mijn vrienden over hem zeggen is alles behalve lovend. Ik snap niet dat je iets met zo'n gozer begint. Een of andere mislukkeling." Ik sloeg mijn armen over elkaar en trok een wenkbrauw naar haar op.

Ze rolde haar ogen. "Hij is geen mislukkeling. Ja, hij is een beetje raar en nee, hij is niet het ideale vriendje, maar hij heeft ook goede kanten. Hij is vegetariër, feministisch, getalenteerd en slim, dus—"

"Vegetariër?" onderbrak ik haar met een zachte lach. "Meen je dit? Dus hij probeert zijn roekeloze gedrag goed te maken door het niet eten van dierenvlees? Ik bedoel, het is niet zo dat er al tien mensen op sterven liggen omdat hij zo gestoord is."

Ze schudde haar hoofd. "Er liggen helemaal geen tien mensen op sterven. Zoiets is ooit één keer gebeurt en het was een ongeluk. Hij is er nooit voor aangeklaagd."

Ik rolde met zijn ogen. "Ja duh, zijn vader is een rijke advocaat. Je vindt het toch niet echt gek dat hij ermee weg kwam? Ik wed dat hij er ook mee wegkomt als hij je verkracht. Hoe kun je ooit gek genoeg zijn om een relatie te beginnen met een wietverslaafde klootzak?"

"Hij is geen wietverslaafde klootzak!" snauwde ze terug, terwijl ze haar haren driftig over haar schouder gooide. "Hij is niet verslaafd en hij is al helemaal geen klootzak. Luister je wel naar wat ik zeg? Hij is best een redelijke jongen. Of, nou ja, man. Ik blijf vergeten dat we theoretisch gezien volwassenen zijn."

Mijn sceptische blik verdween niet. "Dat zeggen alle meisjes die in een hoerenhuis belanden door een loverboy."

Haar blik werd donker. "Weet je wat? Je mag hem ontmoeten. Ik durf te wedden dat je er heel anders tegen aankijkt als je hem een keer gesproken hebt. We gaan gewoon een keer samen naar een café—dan kun je een eigen conclusie trekken."

"Whatever," wierp ik terug, waarna ik opstond. "Maar als ik hem niets vind, hoop ik dat je er nog eens heel goed over na zult denken."

Ze maakte een wegwuivend gebaar en opende haar laptop weer. "Wie weet. Nou, laat me met rust, ik probeer een essay te schrijven over de Homo Universalis. Het moet morgen af."

Ik snoof en stormde haar kamer uit. Hoe kon ze nou zo onverantwoordelijk zijn?

Ik liep mijn eigen kamer in en sloot de deur achter me. Ik plofte op mijn bed neer en zocht tot mijn spijt direct contact met Shadow, ook al hadden we nu een soort ruzie.

NATE
Shadow? Ik heb je nodig...

Dat kwam waarschijnlijk op het lijstje van 'meest wanhopige dingen die ik ooit gedaan heb'. Ik mepte mezelf tegen mijn wang zodra ik het verstuurd had.

Een antwoord liet niet lang op zich wachten.

SHADOW
Wat kan ik voor je doen, Nathaniel?

NATE
Mijn zus date een of andere freak.

SHADOW
Dat klinkt inderdaad als het soort probleem waar jij je als broer mee moet bemoeien, omdat zij niet in staat is haar eigen beslissingen te nemen. Ik zou zeggen, laat haar gewoon haar eigen fouten maken. Ze overleeft een gebroken hart echt wel.

NATE
Nee, je begrijpt het niet. Het is Nolan Bythesea. Mijn vrienden zeggen dat hij gestoord is. Hij kan haar écht vermoorden.

SHADOW
Nolan Bythesea? Serieus? Van wat ik van hem weet, is hij niet het soort persoon voor een relatie. En al helemaal niet om daadwerkelijk van iemand te houden. Ik denk niet dat je zus met hem zou zijn tenzij ze er geld voor kreeg. Hij is verschrikkelijk in de omgang.

NATE
Bedoel je omdat hij aromantisch is, of echt een psychopaat??

SHADOW
Psychopaat. Mensen zeggen dat hij niet houdt van dingen, hij is ermee geobsedeerd. Zoals met drugs, alcohol, en volgens mij ook zijn motor.

NATE
WTF hij heeft een motor??

SHADOW
Ja, zo'n groot, zwart, intimiderend ding.

NATE
Wat nou als mijn zus achterop gaat en hij haar doodrijdt??

SHADOW
De geruchten gaan inderdaad dat hij al verschillende ongelukken veroorzaakt heeft. Het zou niet zo gek zijn als hij het voor elkaar krijgt om met je zus achterop ook een bloedbad te veroorzaken.

NATE
En door zijn vader de advocaat is hij serieus nooit opgepakt??!

SHADOW
Inderdaad. Ik heb liever dat je bij die gast uit de buurt blijft. Ik wil niet dat hij met zijn gore poten aan je zit. Straks doet hij je nog pijn.

Mijn hart bonkte in mijn keel. Zelfs nu hij nog een beetje boos leek, wilde hij me beschermen tegen dingen die me pijn konden doen. En dat was stom. En lief.

Maar ik kon zijn advies niet volgen, want ik moest mijn zus beschermen. Ze wist niet waar ze mee bezig was. De belofte van geld en status had haar vast verblindt. Misschien zou hij haar mishandelen. Misschien mishandelde hij haar nu al.

NATE
Dat kan ik niet beloven. Ik ga hem binnenkort ontmoeten.

SHADOW
Pardon?

NATE
Dat heb ik net met Lucy afgesproken. Zodat ik kan kijken hoe erg hij IRL is en of ze bang voor hem is en dat soort dingen.

SHADOW
Het is wel schattig dat je zo beschermend over haar bent, maar wees wel voorzichtig. Zorg dat je wat vrienden meeneemt en spreek af in het openbaar.

NATE
Ja, whatever. Ik weet wat ik doe.

Ik was tenminste niet de enige die dit begreep. Het was fijn om hier met hem over kon praten. Een gedeelde haat bracht mensen altijd dichter bij elkaar.

Maar er stond nog steeds iets tussen ons in, en ik voelde de kou van de situatie als hij tegen me sprak. Het zou niet ophouden als ik er niets over zou zeggen. Waarschijnlijk zouden we alleen maar verder uit elkaar drijven totdat het niet meer te repareren was.

NATE
Het spijt me dat ik zo rot tegen je deed over de drugs. Je zei dat je niet verslaafd was, en ik geloof je. Je was gewoon nerveus omdat ik ook op het feestje was, toch? Of heb je vrienden die roken?

SHADOW
Allebei. Ik heb een trekje genomen van een vriend van me. Maar je had gelijk. Ik had het niet moeten doen. Ik wil niet zo worden als Nolan. En ik had je ook niet zomaar moeten kussen. Het was stom. Het spijt me.

NATE
Het is je vergeven.
...wil je skypen??

SHADOW
Natuurlijk, mijn liefste. Geef me vijf minuten.

Een golf van opluchting overspoelde me. Ik pakte direct mijn laptop, zodat ik er zou zijn als hij inlogde. De ruzie die we hadden gevoerd, was toch stom geweest. We bedoelden het allebei gewoon goed, maar onze idealen waren gewoon... anders.

Ik viel uiteindelijk ergens na twaalf uur in slaap en ik kon me niet herinneren dat ik ooit had opgehangen voordat ik in mijn dromen verwikkeld raakte. Misschien had hij wel uren naar me gekeken terwijl ik sliep... en misschien maakte me dat ook niet zoveel uit.

------------

Well, well, well. Things are going to spiral out of control soon. ;)
Ja het is kerst en ik ben in een oké mood dus ik upload wat vaker, take it or leave it!!!

Stem en reageer!

♥ Bedankt voor het lezen

Continue Reading

You'll Also Like

46.4K 788 19
kruip in de huid van Allison een tienermeisje die gekidnapt word door Jason en zijn maffia vrienden... Gaat ze ontsnappen? of niet? Misschien verkoch...
320K 10.7K 46
Zijn ogen blikten naar beneden. 'Sh*t, je bent zo sexy', gromde hij. Hij pakte mijn heupen vast en drukte me op het bed. Hij ging snel tussen mijn be...
Ultraviolet By Evita__M

Science Fiction

41.5K 2.6K 109
Een nieuwe ziekte, de Zwarte Pest, teistert de inwoners van Valis. Kinderen worden verplicht om zich te laten vaccineren, maar dit alles blijkt een l...
202K 3.3K 53
Dit verhaal gaat over een meisje die ontvoerd wordt. Ze word opgesloten in een huis vol met mannen. Wat willen ze van haar? Lukt het haar om te ontsn...