22 | loop als een egyptenaar

993 98 139
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

HET SCHOOLFEEST WAS misschien niet de ideale plaats voor een tweede soort-van-date als je beiden nog niet uit de kast was gekomen, mar gevaarlijk op de rand van 'acceptabel' en 'problematisch' balanceren was blijkbaar mijn nieuwe levensdoel geworden.

Shadow reageerde niet op mijn berichtjes met de suggestie om elkaar te ontmoeten op het schoolfeest, dus ik moest maar gewoon hopen dat Mateo inderdaad mijn prins op het witte paard was. Hij was tenminste op het schoolfeest.

We zaten samen aan een tafeltje net buiten de ruimte waar de luide muziek werd gedraaid en iedereen wild aan het dansen was. Michelle en Douglas hadden zich met een slap excuus van de situatie verwijderd en nu zat ik hier met mijn potentiële droomprins, in een ongemakkelijke stilte.

Het werd langzamerhand steeds moeilijker om het niet gewoon te vragen. Hoe gek was dat, eigenlijk? We waren samen naar de bioscoop geweest, we raakten elkaar vaak aan, hij had mijn hánd vastgehouden in een winkel en hij wilde me beschermen. Dan was er toch meer aan de hand?

"Vind je me leuk?" vroeg ik uit het niets, maar de woorden vlogen zo snel achtereen uit mijn mond dat het bijna één woord werd.

Mateo fronste. "Sorry, wat zei je?"

Mijn gezicht werd gelijk warm. "Ik... nou ja, je... geeft me soms de indruk dat je... nou ja... ben je hetero?"

Nu werd zijn gezicht ook rood. "Wat?" stamelde hij. "Waarom vraag je dat?"

"Het..." Ik zocht naar woorden. "Soms voelt het een beetje alsof we aan het flirten zijn, weet je wel? En ik dacht, we draaien er de hele tijd omheen, maar daar komen we niet verder mee, dus..."

Hij slikte hoorbaar. "Vind jij míj leuk?"

"Ik denk dat je het antwoord wel weet," mompelde ik, en ik richtte mijn blik op de danszaal.

Het bleef even stil. "Oh," was uiteindelijk alles wat hij zei.

"Wat 'oh'?" Ik kneep mijn ogen samen. "Je flirt al weken met me en nu is het enige wat je kan zeggen, 'oh'? Misschien vind jij hier niet zoveel van, maar ik wel. Je kunt op zijn minst zeggen of je me leuk vind of niet. Dan kan ik ook weer verder met mijn leven."

"Nathan..." Mateo begroef zijn hoofd voor een paar seconden in zijn handen voordat hij me weer aankeek. "Het is niet zo dat ik je niet leuk vind, want je bent héél leuk. En... ik zou ook graag serieuzer worden met dit... dit díng tussen ons. Maar we moeten gewoon nog even geduld hebben."

Mijn adem bleef in mijn keel steken. "Geduld?"

"Ja." Mateo beet op zijn lip. "Zoals je weet heeft Nolan Bythesea het op het moment nogal op me gemunt, en ik wil jou daar absoluut niet in betrekken. Ik wil eerst afwachten of dingen beter worden tussen ons of dat hij me uiteindelijk met rust laat, zodat ik me geen zorgen hoef te maken of ik jou in gevaar breng. Begrijp je dat?"

Begreep ik dat? Begreep ik dat hij onder een valse identiteit met me ging flirten via WhatsApp, alleen om vervolgens terug te krabbelen en Nolan als een slap excuus te gebruiken om bij me uit de buurt te blijven? Nee, natuurlijk begreep ik dat niet.

Bloed suisde door mijn oren. Wat een klóótzak.

Een lach ontsnapte uit mijn mond. "Méén je dit? Je doet dit omdat Nolan fucking Bythesea je toevallig niet mag? Hij mag wel meer mensen niet en die gaan toch ook gewoon door met hun leven? Als hij me gaat lastigvallen, komt er vast wel een keer genoeg bewijs om hem aan te klagen. Maar om eerlijk te zijn betwijfel ik héél erg of hij zo toegewijd is."

"Je kent hem niet, oké?" snauwde Mateo.

"Jij wel dan?" wierp ik terug. "Jij woont hier pas een paar maanden. Het is niet alsof jullie al vanaf jullie geboorte aardsvijanden zijn en hij tot het einde van de wereld zal gaan om je te verwoesten."

Mateo schudde zijn hoofd. "Er kan veel gebeuren in een paar maanden."

"Prima," brieste ik, waarna ik mijn armen over elkaar sloeg. "Vertel me dan eens wat er allemaal gebeurd is tussen jullie. Wees eens eerlijk tegen me. Ik ben oprecht nieuwsgierig."

Hij staarde me voor enkele seconden aan met een gepijnigde blik en schudde vervolgens zijn hoofd. "Nathan, het spijt me, maar dat kan ik niet. Het moet eerst voorbij zijn voordat ik dit allemaal met je kan bespreken. Ik wil je niet in gevaar brengen. Nolan is gék. Ik zei toch al, als hij je iets aandoet, vergeef ik het mezelf nooit." Zijn blik was nu smekend. "Alsjeblieft, probeer me te begrijpen. Geef me wat tijd."

Ik knikte, en heel even leek hij opgelucht.

Toen stond ik met een ruk op, pakte ik mijn oranje bekertje van de tafel en gooide ik de resterende inhoud over hem heen. "Als je tijd wilde," snauwde ik, "had je dat moeten zeggen vóórdat je me het idee gaf dat het echt wat tussen ons kon worden. Dan had ik niet al die hoop opgebouwd. Want dit was een date, toch? En de bioscoop was ook een date. Wat is het verschil tussen casual dates en een echte relatie? Voor Nolan lijkt het vast precies hetzelfde."

"Nathan..."

Ik schudde mijn hoofd. "Als je alleen een spelletje wilde spelen, had je dat ook gewoon kunnen zeggen. Ik verveel me ook wel eens. We hadden kunnen doen alsof. Het was niet nodig om me te misleiden."

"Nathan!" Mateo sprong op uit zijn stoel en greep mijn hand vast. "Luister nou. Dit heeft níéts te doen met mijn gevoelens voor jou. Ik ben verliefd op je. Heel erg. En daarom wil ik je juist niet in gevaar brengen."

We hielden elkaars blik vast.

Hij moest Shadow wel zijn. Ik kon er niet met mijn hoofd bij dat ik nu zo dicht bij Mateo was, maar dat het toch nog iemand anders was.

Kon ik alles met Shadow echt zomaar weggooien?

Ik trok me los. "Weet je wat," zei ik langzaam, "je hoeft me niet in gevaar te brengen. Ik los dit wel op en daarna praten we wel weer. Maak je maar geen zorgen over mij."

"Nathan?" riep Mateo me achterna terwijl ik in de danszaal verdween. "Nathan, wat ga je doen?"

Iets heel stoms, Mateo. Iets héél stoms. Maar als Nolan de sleutel was tot een relatie met Mateo, moest ik de duivel zelf maar gaan opzoeken.

------------

Damn, wat gaat er nu gebeuren? Gaat Nathaniel dood? Wordt hij ontvoerd? Wordt hij opgesloten in Nolan's kelder? Is er iemand die hem kan redden voordat hij een deal met de duivel maakt? We zullen zien ;)

Stem en reageer :D

♥ Bedankt voor het lezen

Droomprins Gezocht [oud]Where stories live. Discover now