16. Selvittelyä

1.9K 53 1
                                    

Istuin historian tunnilla Miron kanssa ja pelasimme peukkupeliä, jossa pitää yrittää lytätä toisen peukalo, jotta voittaa, keskittymättä yhtää tuntiin. Jep todella järkevää, mutta historia vain nytti otti joka tunti niin pahasti pannuun että oli parempi jättää kuuntelematta. "Jokikuja ja Ronkanen, nyt!!" Opettaja rääkyi luokan edestä. Huokaisten nostimme katseemme. "Keskittykää, koe on tulossa ettekä kumpikaan pääse läpi tuolla menolla!" Hän raivosi. "Juujuu chillaa little bitch, ei oo toikaa tainnu saaha liia pitkää aikaa ku on noi kärttyne. Sinänsä en ihmettele yhtää et miks ei." Miro mutisi ja näytti keskaria opettajan selälle. En voinut olla nauramatta huonosta tuulestani huolimatta. Opettaja mulkaisi meitä pahasti ja jatkoi taululle tekemänsä ajatuskartan piirtämistä. En voinut enää olla kysymättä Mirolta, sillä tämä oli ainut tunti tai ylipäätään hetki kun olisin Miron kanssa kahden koulussa.

Nostin kirjani pystyyn pöydälle ja tökkäsin Miroa käsivarteen ja nyökkäsin kohti kirjaani. Hän tajusi vihjeen ja teki samoin. Opettaja piti meitä koko ajan tiukasti silmällä joten piti keskustella piilossa. Kumarruimme toisiimme päin ja kuiskasin: "Ootsä huomannu et Alex on vähä outo mua ja Matiasta kohtaa". Miro nyökkäsi ja kurtisti kulmiaan. "Nii tiiätsä yhtää mikä sitä vaivaa" jatkoin. Miro vilkaisi opettajaa ja avasi suunsa. "Oon mä yrittäny siltä kysellä miks en nii kyrväsyylänä joka päivä, mut ei se ikinä mitää myönnä. On mulla kumminki aavistuksii, tunnen sen nii hyvi". Nyökkäsin ja olin juuri kysymässä mitä aavistuksi kun Miro jatkoi: "Anna sä puolestas yks vastaus. Onko sulla ja Matiaksella jotai" hän sanoi. Läymäytin otsaani. "No ei todellakaa! Meistä tytöistä Noora on se joka siitä onä kiinnostunu, en mä!!" Sihisin. Sitten peitin kädellä suuni. "Miitä" Miro kysyi. "Sä et sit oo kuullu multa mitää!! Ja jos bustaat et mä vahingos sanoin noi ni tapan sut!" Murisin ja Miro nauroi äänettömästi.

"Mut hyvä jos ei oo, paljo nimittäi veikkaan et Alex luulee et sul ja Matiaksel on säätöö ja siks on tollane" Miro kuiskasi ja kello soi välitunnille. Hyppäsimme penkistä ja viiletimme luokasta ensimmäisinä ylös vaikka istuimme takimmaisess rivissä. "Miro venaa, mennää röökipaikalle mun o pakko viel vähä miettii enne ku ollaa muitten kaa" mutisin ja kiskoin hänet pihalle. Röökipaikalle Miro ojensi minulle ja otin tupakan vastaan. En polttanut normaalisti mutta jos se rauhoittaisi mieltä niin kuin Miro väitti, niin se olisi sen arvoista. Vedit savut sisääni ja yskäisin. Miro nauroi ilmeelleni. "Juu en ota tavaks" totesin. "Sun onny pakko sanoo mulle suoraa et ookko sä tosissas kiinnostunu siitä" Miro sanoi ja eikä minun tarvinut arvailla ketä hän tarkoitti. "No oon, iha oikeesti. Emmä haluis olla mut oon. Iha liia ihastunu oikeesti" mutisin.

Sitten mieleeni tuli se blondi tyttö. "Miro, täs on viel yks juttu" sanoin. "No" hän kysyi samalla kun tumppasimme tupakkamme. "Sil on muija" mutisin ja tunsin että silmieni takan poltteli. "Mitä, et oo tosissas! Ei oo!" Miro sanoi hämmästyneenä. "No sit se oli joku hoito vaa, mut kumminki. Et ei se oo musta kiinnostunu" huokaisin ja peitin kasvot käsiini. "Hei älä ny" Miro sanoi ja halasi minua. "Ne suuteli. Iha varmaa sil on ollu koko aja muijii ja oon vaa luullu et.." en pystynyt sanomaan loppuun. Miro silitti selkääni. "Kuuntele. Mä Alida vannon et se ei oo mikää puhtosin jätkä tästä koulusta mut sillä ei oo ollu yhtäkää yhen illa juttuu sen jälkee ku sä tulit" .
Irrottauduin halauksesta ja katsoin silmät pyöreinä Miroa. "Siis..ooksä tosissas" kuiskasin yllättyneenä. "Oon mä. Ja oon varma et siihe muijaa kenet eile näit sillä ei oo mitää tunteit, vaa et se oli vaa joku..häviön peittely emmä tiiä" hän huokaisi. "Siis mikä?" kysyin.

"No se luuli että Matias nappas sen muijan ni se saatto romauttaa Alexii. Ehkä sen piti todistella ittellee jotai, emmä tiiä" Miro sanoi ja kohautti olkiaan. "Eli sä luulet et mä voisin vielä.." en kehdannut lopettaa lausetta mutta Miro ymmärsi silti. "Tottakai, tää kuvio pitää vaa saaha puhuttuu läpi" hän hymähti. "Kiitti Miro, oikeesti" sanoin ja halasin häntä vielä. "Eipä mitää, oottehan te sentää meiän porukan cute couple" hän sanoi ja naurahti. Olimme juuri lähdössä sisälle kun Lila rynni meitä kohti ja hänen perässään laahusti muu porukkamme. "ARVATKAA MITÄ MÄ JUST NÄIN" Hän huusi innoissaan. "No" Miro kysyi huvittuneena. "No noi kaks -hän huusi ja huitoi Nooraan ja Matiakseen päin-  PUSSAAMASSA" hän kiljui. Okei melkein pyörryin. "MITÄ" huusimme Miron kanssa yhteen ääneen ja hyökkäsimme Nooran ja Matiaksen kimppuun.

"Ja nyt sitte vissii kaikki Alida rakastajat jättää mut rauhaa ku on liikkunu vähä meistä kahesta huhuu" Matias sanoi nauraen mutta pieni kyrpiintyneisyys paistoi läpi. Muut nauroivat kovaan ääneen ja vilkaisin salavihkaisesti Alexia. Hänen ilmeensä oli jotenkin pingoittunut. Voikonsittenkin olla että..
Ei. Vaikka olisikin että hän oli ollut mustasukkainen, en halunnut kuolata hänen peräänsä, joa hänellä nyt oli joku hoito.

Kun kävelin päivän päätteeksi  bussipysäkille kuulin sen suunnalta korotettuja ääniä. Hidastin tahtiani. Kuulim jonkun tytön huutavan: "mikä se eiline sitte oli! Me suudeltii ja yhtäkkii sanot että et haluu enää nähä mua ja että siinä ei ollu mitää!". "Etkö sä vieläkää ymmärrä et mua ei kiinnosta sä! Se oli kännine virhe, taajutko, ei mitää muuta!" Alex ärähti. Pysähdyin niille sijoilleni. Oliko Alex mennyt humalassa pussailemaan muijaa, johon hänellä ei ilmeisesti ollut mitään tunteita. Tarkoittiko se..vaikka tiesin että tuo oli Alexilta typerää käytöstä, ja että hän oli loukannut tyttöä, en voinut sille mitään että mielessäni helpotuin ja hymyilin itsekseni. Kävelin varmoin askelin pysäkille ja molemmat hiljenivät.

- Just Friends.Where stories live. Discover now