3. Uusi lukio

2.1K 58 1
                                    

Tujotin silmät varmasti lautasen kokoisina meitä kohti kävelevää poikaa. Hänellä oli tummanbrunet laineikkaat hiukset, jotka vailuivat hailakan sinisille silmille. Hänellä oli suora nenä ja selkeä leukalinja. Päällä oli musta huppari jonkä päällä taas oli farkkutakki, mustat, polvista revityt farkut ja valkoiset kengät.

Räpsytin nopeasti silmiäni ja katsoin maahan, kun hän pysähtyi muiden poikien rivistöön. Mistä ihmeestä putkahti noin hyvänännäköinen jätkä? Vatsassani tuntui outo tunne jab jalkani tuntuivat hieman heikoilta. "Eli mitä oli Noora?" Poika kysyi matalalla, hieman käheällä, mutta silti pehmeällä äänellä. Käteni menivät kananlihalle. Okei, mitä ihmettä Alida, et viittis olla normaali. Ajattelin kauhuissani.

Havahduin Nooran ääneen. "Et ollaan Lilan kaa esittelemässä teille meiän uutta kaverii, etkä sä vois yhtää osottaa huomioo sille että me tunnetaan tän koulun uus oppilas!" Hän marmatti. Muut naroivat, poika heidän mukanaan. "Noni eli tässä on sit se Alex" Lila sanoi sitten. Nostin varovasti katseeni. "Juu moi, mä oon Alida" sain jotenkin sanottua, vaikka tuntui, että ääneni oli jumittunut jonnekkin kurkkuni pohjalle. "Mooi, mä oon Alexander, mut sano Alex vaa, niiku kaikki muutki" Alexander sanoi rennosti ja hymyili jotenkin...viettelävästi?

"Mmjuuh" ynähdin ja otin salamana puhelimen taskustani, ja katsoin alaspäin siihen, jotta kukaan ei huomaisi kuinka kasvojani kuumotti. Muut alkoivat jakaa lomakuulumisia kunnes huudahdin säikähtäneenä: "ai kauhee, kello on jo puoli, tunnit on alkanu jo!" Muut katsahtivat minuun ja sitten Miro naurahti. "Entä sitte, et kai pelkää opettajien valituksia."  "Mitä jostai valituksista, mut mun ois pitäny olla rehtorin kansliassa hakemassa kaikki ne hommat!" Sanoin kiihdyksissäni.

Lopulta kaikki lähtivät sisään kouluun ja Noora ja Lila tulivat mukaani rehtorille. Koputin oveen ja se tempaistiin heti auki. Oven takan seisoi kuivakan näköinen, kaljuuntuva pyöreä mies. "Niin?" Hän kysyi ynseästi. "Tota..mä olen Alida Ronkanen, ja alotan tänää uutenaa tässä lukiossa." Sanoin vaivaantuneena. "Ahaa, odotappa hetki" rehtori sanoi ja hymyili tekopirteästi. Hän otti pöydältään harmaan kansion, läväytti sen auki ja veti sisältä kolme lappua. "Tuossa koulun kartta, tuossa lukujärjestys, tuossa lappu kotiin, palauta se huomenna, kiitos ja hei!" Ehdin hädin tuskin itse kiittä kun ovi jo riuhtaistiik takaisin kiinni.

"Sillähän oli hyvä päivä" sanoin hölmistyneenä ja Noora ja Lila nauroivat. Katselin lukujärjestystäni. "Mul on hissaa ekana" huokaisin. "Mulla myös!!" hihkui Lila innoissaan. "Jess, ei tarvii ainakaan mennä yksin ekalle tunnille!" huudahdin helpottuneena. Nooralla taas oli matikkaa, joten lähdimme omille tunneillemme.

Riisuimme takkimme ja Lila koputti historianluokan oveen. Opettaja tuli avaamaan, ja kun hän huomasi Lilan hän kailotti ärtyneenä: "Saarinen, taas myöhässä!" ,huomasi minut ja jatkoi: "Kuka sinä sitten olet!?" Vilkaisin Lilaa säikähtäneenä ja sanoin: "Olen Alida Ronkanen, aloitin tänään tässä lukiossa" Opettajan ilme kirkaistui, kuin viimein tapahtuisi jotain jännää. "Ahaa, ahaa, tulkaapa nyt molemmat luokkaan sieltä ja esittele itsesi Alida" Lila katsoi säälien kauhistunutta ilmettäni opettajan paimentaessa minua luokan eteen, ja puikki omalle paikalleen. "No..mä olen Alida ja muutin tänne Helsingistä, ei kai tässä muuta sit ookkaan" sanoin hymyillen hämilläni ja katselin luokkaa. Useat kasvot hymyilivät takaisin. Jes, kaikki taitaa alkaa hyvin!

- Just Friends.Where stories live. Discover now