Goguryeo'da Din ve Kültürel Bağlantı

786 229 48
                                    

Din

Goguryeo halkı atalarının doğaüstü olduklarını düşünerek ibadet etmiştir. Goguryeo'nun kurucusu Jumong, insanlar arasında saygı duyulan ve ibadet edilen biriydi. Yılda bir kez yapılan Dongmaeng Festivali'ndeki dinsel bir tören Jumong, atalar ve tanrılar için yapılırdı.

Efsanevi hayvanlar da Goguryeo'da kutsal sayılıyordu. Anka kuşu ve ejderhayla beraber, güneş olarak tasvir edilip en güçlüsü kabul edilen üç ayaklı kuş Samjogo'ya da ibadet ediliyordu. Günümüzde Goguryeo kral mezarlarında efsanevi hayvanların resimleri bulunmaktadır.

Ayrıca Sasin'deki 4 efsanevi hayvana da inanılıyordu. Chungryong (Mavi Ejderha) doğuyu, Baek-ho (Beyaz Kaplan) batıyı, Jujak (Kızıl Anka Kuşu) güneyi ve Hyunmu (Siyah Kaplumbağa, bazen yılanlar bir kuyruk olabiliyordu) kuzeyi koruyordu.

Budizm Goguryeo'da ilk defa 372'de ortaya çıktı. Yönetim, Budizm'i tanıyıp öğretilerinin yaygınlaştırılmasını cesaretlendirmiş ve birçok manastırlarla tapınakların yapımı Goguryeo'nun saltanatında teşvik edilmiştir. Böylece Goguryeo bölgede Budizm'i benimseyen ilk krallık olmuştur. Bununla birlikte Budizm, Goguryeo'da olduğu kadar Baekje ve Silla'da da oldukça popüler olmuştur.

Kültürel Bağlantı

Goguryeo sanatı, çoğunlukla imgelerin gücü olarak mezar resimleri şeklinde korunmaktadır. Hassas biçimde detaylandırılan sanat, Goguryeo mezarlarında ve diğer duvar resimlerinde görülebilir. Birçok sanat parçası resmin orijinal tarzını elinde bulundurmaktadır.

Taekwondo'nun ilk şekli olan Ssireum, Kore dansı, Ondol; Goguryeo zemin ısıtma sistemi ve Hanbok; Goguryeo'nun modern Kore kültüründe bulunan kültürel miraslarıdır.

Goguryeo Krallığı (Koguryo)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin