Goguryeo'nun Kültürü Final

852 234 39
                                    

Kültür

Goguryeo'nun kültürü, iklim, din ve sürdürülen birçok savaş yüzünden zamanın toplumundaki uğraşlarla şekillenmiştir. Kaybolan birçok kayıt gibi Goguryeo kültürü hakkında fazla bir bilgi yoktur.

Yaşam Biçimi

Goguryeo sakinleri, diğer üç krallığın kültüründe olduğu gibi atalarının modern Hanboklarını giymişlerdir. İnsan eliyle yapılan, dansçıların özenle hazırlanmış beyaz kıyafetleri resmedilmiş olarak bulunmaktadır.

Festivaller ve Uğraşları

Goguryeo halkının ortak uğraşları içmek, şarkı söylemek ve dans etmek şeklindeydi. Oyunlardan güreş de meraklı izleyicileri çekmişti.

Her Ekim, Dongmaeng Festivali düzenlenirdi. Dongmaeng Festivali'nde, tanrılara ayin yapılırdı. Törenleri büyük kutlama ziyafetleri, oyunlar ve diğer aktiviteler takip ederdi. Sıklıkla kral atalarına ayin düzenlenirdi.

Avcılığın bir erkek etkinliği olması yanında genç erkeklerin orduya alınmasında uygun bir yoldu. Avcılık partileri; binicilik, geyik avlama, yaylar ve oklarla yapılan diğer oyunlardan oluşuyordu. Aynı zamanda okçuluk yarışmaları da yer alıyordu. Goguryeo güçlü askeri hünerlerini oldukça popüler olan binicilikle geliştirdi.

~Kitap tamamlanmıştır...~

Goguryeo Krallığı (Koguryo)Where stories live. Discover now