27.Goguryeo Kralı Yeongnyu

1.2K 337 0
                                    

Kral Yeongnyu Kore'nin üç krallığından en kuzayde olan Goguryeo'nun 27. Kralıdır.

618-642 Yılları arasında hükmü geçmiştir

Arka Plan:

Yeongnyu,26.kral Yeong-yabg'in en genç üvey kardeşi ve 25. kral Pyeongwon'un oğludur.Yeong-yang 618 yılında öldüğünde Yeongnyu tahtı aldı.

Saltanat Süresi:

Yeongnyu'nun yükseldiği sene Çin'de Sui Dynasty,Tang Dynasty tarafından takip ettirildi(yıl 618).Goguryeo ,Goguryeo-Sui Savaşın'dan geri alınıyordu ve Tang imparatorluğunun içe ait birlestirmesi sessizce tamamlanıyordu.Yeni düşmanlıklar için uygun bir pozisyonda olunmasına rağmen, Goguryeo ve Tang casusları karşılıklı olarak değiştiler ve Tang'in talebi üzerine 622 yılında bir esir değişimi yapıldı.

624 yılında ,Tang,Goguryeo Sarayi için resmen Taoizm'i sundu ki Goguryeo Sarayi Taoizm ve Budizm'i incelemek için bilginleri gönderdi.

Bununla birlikte ,Tang güç kazandı.Tang,631 yılında Goguryeo'nun Sui üzerindeki zaferini anlatan anıtı yıkmak için küçük bir kuvvet gönderdi.Tepki olarak Goguryeo batı sınırı boyunca savunmaya yönelik olan Cheolli Jangseong'u inşa etti.Cheolli Jangseong,Yeon Gaesomun gözetimi altında 631 yılında başlayan proje 16 yıl sürdü.

Goguryeo,Güney Kore Krallığı olan Silla'dan kayıp topraklarını geri almak için mücadelesini sürdürdü.Silla'nin Kim Yu-sin'i,Goguryeo'nun Nangbi Kalesi'ni 629 yılında aldı.

Yeongnyu ve birkaç hükümet memuru,çok güçlü olan askeri görevlilerini öldürmek için plan yaptılar.Onlar ilk olarak, gücü ve nüfuzu tahtın gücünü bile aşan Yeon Gaesomun'u öldürmeyi planladılar.

Genç adam sonunda kompluyu farketti ve krallığını kapsayan komploları mahvermek için hemen Pyongyang'a gitti.Yeongnyu 642 yılında öldürüldü.

Yeon Gaesomun,Yeongyu'nun yeğeni Bojan'in tahtını aldı.

Goguryeo Krallığı (Koguryo)Where stories live. Discover now