3.Goguryeo Kralı Daemusin

4.7K 578 17
                                    

Doğum Tarihi: M.S 4-44

Tahtta Kaldığı Dönem: M.S 18-44

Kral Daemusin, diğer adıyla Muhyul (대무신왕), üç Kore krallığından biri olan Goguryeo'nun 3.kralıdır. Kral Daemusin, Goguryeo'yu karada genişletti. Dongbuyeo'nun birkaç küçük ulus ve güçlü krallığını fethetti.

Arka Plan

Prens Muhyul, Kral Yuri'nin 3. oğlu ve Jumong'un da torunuydu. 14 yılında 11 yaşındayken veliaht prens olmuştur. Veliaht olduktan 4 yıl sonra babası Yuri'nin ölümü üzerine tahta geçip, kral olmuştur. Öldükten sonra ise Daesuchonwon'a gömülmüştür.

Daemusin, Goguryeo merkezi yönetimini güçlendirmeye çalıştı ve topraklarını bir hayli genişletti. O Dongbuyeo'ya savaş açtı ve krallığının 22. yılında Kral Daeso'yu öldürdü. Amnok Nehri boyunca, 26 yılında da Guda Gaema'yi ve daha sonrada Guda-guk 'u fethetti.

28 yılında Çin'in saldırılarına karşı koyduktan sonra, 32 yılında oğlu Prens Hodong'u Nangnag (Kore'nin kuzeybatısı) kumandanlığına saldırı düzenlemesi için yolladı. 37'de de Nangnang'ı yıktı. Samguk Sagi kayıtlarına göre Prens Hodong ve Prenses Nangnang arasında büyük bir aşk vardı. Bu aşk efsanevi bir aşk hikâyesi olmuş ve günümüzde Kore'de çok iyi bilinmektedir. Prenses, kalesinin savaş davullarını ayırdığını ve böylece Goguryeo'nun uyarmadan buraya saldırı yapabildiği söylenir.

Kral Muhyula "Yüce Kutsal Savaşçı Kral" anlamına gelen Dae-musin Wang ismi verilmiştir. Sadece Jumong, Büyük Gwanggaeto ve Muhyul dışında Koguryo krallarına özel isimler verilmemiştir.

Goguryeo Krallığı (Koguryo)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin