10.Goguryeo Kralı Sansang

1.2K 460 5
                                    

Kral Sansang (? - 227)(197-227)Goguryeo Krallığının 10.Kralıdır. Kral Sindae'nin üçüncü oğlu ve vârisi olmayan dokuzuncu hükümdar Gogukcheon'un küçük kardeşidir.

Saltanatı 197 yılından ölümü 227 yılına kadar geçmiştir.

Özgeçmisi ve tahta çıkışı:

Gogukcheon'un ölümü üzerine eşi Kraliçe U, Sansang'in isteğini desteklemiş ve onu tahta çıkarmıştır. Daha sonra onunla evlenerek Kraliçe olmuştur. Bu, ölülerin eşleri ile kardeşlerinin zorla evlendirilme geleneğinin Goguryeo'da hala uygulanmış olduğunu belirtir. Sansang'in ağabeyi Balgi, başkente saldırmak için ayaklanmalara neden olmuştur. Sansang saldırıyı geri çevirmek için küçük kardeşi Gyesu'yu kullanmıştır ve Balgi intihara kalkışmıştır. Sansang daha sonra ayaklanmanın desteklemesinden dolayı Çinli Han İmparatorluğuna saldırır.

209 yılında Jian şehrini başkent yapar, fakat bazı bilginler bu tarihi sorgulamaktadır. 217 yılında Liaodong yarımadasından binlerce aileye ülkesinde sığınacak yer vermistir.

Varisi:

208 yılının onbirinci kameri ayında Kral, gününü onunla geçirdigi genç bir bayanla karşılaştığı Jutongchon kasabasında domuz avına çıkmıştır. Kraliçe bunu duymuştur ve başarısızca kadını katletmeye çalışmıştır. Bu bayan erkek çocuk doğurmuştur ve ikinci Kraliçe yapılmıştır. Oğlu Dongcheon 213 yılında Veliaht Prens ilan edilmiş ve daha sonra Kral olmuştur.

Sansang hükmünün 31. yılında, yani 227 yılında ölmüştür ve Sansang-neung'a gömülmüştür.

Goguryeo Krallığı (Koguryo)Where stories live. Discover now