16.Goguryeo Kralı Gogukwon

1.2K 400 0
                                    

Kral Gogugwon, 3 Krallık Döneminde en kuzeyde bulunan Goguryeo'nun 16.hükümdarı olmuştur.

331-371 Yılları arasında hükmü geçmiştir.

Kral Micheon ve Lady Ju'nun oğludur. 314 yılında veliaht prens ilan edilmiştir ve babasının ölümünden sonra tahta geçmiştir. Çin tarih metni olan Suishu'de Imparator Soyeol (Soyeol-je, 소열제, 昭烈帝) olarak geçmektedir.Ancak bu eski Weishu'nun kopyalama hatası gibi görünmektedir. Çünkü, Dia Hanlığının Yasal Imparatoru (烈帝) aynı dönemde Tuoba Yihuai'dir.

İmparatorluğun oldukça parlak bir devrinde hüküm sürmüştür ve talihsiz bir saltanatı vardır. Devletin başkenti 342 yılında işgal edildikten sonra Xianbei devletinden Eski Yan'a haraç göndermiş ve Kral Micheon'un cesedini güvenli bir şekilde geri almak için kraliçe ve saray cariyelerini rehin almıştır.

Başkenti geçici olarak Pyongyan'a (Günümüzde Kuzey Kore'nin başkentidir.) taşımıştır. Güneydeki Kore Krallığı olan Baekje'nin sınırlarını Gogugwon'a doğru genişletmesi üzerine 369 yılında başarısızlıkla sonuçlanan bir sefer düzenlemiştir. Baekje Kralı Geunchogo 371 yılında ele geçirmiş ve Geunchogo'nun oğlu Geungusu ,Gogugwon'u Pyongyang Kalesindeki bir çatışmada öldürmüştür. Gogugwon'a gömülmüştür.

Goguryeo Krallığı (Koguryo)Where stories live. Discover now