Celeste

142 7 3
                                    

Kate p.o.v.


‘Ben je er klaar voor Kate?’ Vraagt Alex aan mij, ik knik en glimlach naar haar.

‘Ja het werd tijd dat dit ging gebeuren.’ Vandaag zou ik voor het eerst nadat ik mijn kindje had afgestaan haar weer zien. Ze is geadopteerd door 2 mannen die samen een relatie hebben, Arno en Jones. Vandaag word ze 1 jaar en ik heb ze hadden me een tijdje geleden al gebeld en gevraagd of ik op haar verjaardag langs wou komen, toen zei ik nee maar nu ben ik er klaar voor. ze waren zo blij dat ik kwam, als ik er weer aan denk wordt ik helemaal warm van binnen.

‘Jongens ik ben zo dom.’ Jammerend komt April naar binnen, ik kijk haar vragend aan en ze vervolgd haar zin.

‘Ik zou vandaag bij mijn vriendin Ellie helpen in de  winkel en ze hebben echt iemand nodig, ik was het helemaal vergeten.’

‘Dan ga je toch, ik kan wel alleen met Alex gaan dat is echt geen probleem.’ Antwoord ik daarna strijk ik mijn zwarte topje goed en loop naar de spiegel om mijn oorbellen in te doen.

‘Nee maar we zouden daarna naar Chelsey gaan en dat kan dus niet omdat ik dan in die winkel moet staan.’

‘Ik kan wel, dan aan jullie met z’n twee naar Chelsey, ik heb daar toch niks te zoeken want ze kent mij niet eens. Misschien is het wel veel beter als jullie alleen gaan.’ Stelt Alex voor en meteen vliegt April haar om de hals.

‘Dankjewel poeperd, weet je het zeker?’ Alex knikte en April liep de kamer uit om Ellie te bellen. Ik kijk naar mijn spiegelbeeld, zie ik er wel goed uit? En wat gaan mensen op die verjaardag wel niet denken. misschien vinden ze me wel een raar kind omdat ik zo vroeg zelf een kind heb gekregen.  Of ze vinden het raar dat ik zonder Matt ben gekomen, we zijn nog samen maar dat weten hun niet. Ik slaak een zucht en loop de kamer uit om naar beneden te gaan, ik moest deze gedachtes van me af zeggen anders loopt het nog helemaal fout. 

Beneden zit April al klaar en ze gooit mijn jas naar me toe, ik doe hem aan en geef Alex een knuffel.

‘Succes en maak je niet zo een zorgen oké?’ Fluistert ze in mijn oor, ik antwoord niet maar geef haar een iets stevigere knuffel.

De taxi buiten toetert en ik laat haar los en glimlach eventjes

‘Alex, Ellie die komt je zo ophalen en dan legt ze je alles wel uit, ik denk dat ze er over een kwartier is.’

Alex knikt en geeft ook April een knuffel daarna loop ik samen met  haar naar buiten toe naar de taxi, ik ga deze keer samen met April achterin zitten nadat ik het adres heb verteld, het is vanaf hier denk ik ongeveer 10 minuten rijden.


Als ik de taxichauffeur heb betaald loop ik naar de deur toe, het is niet een groot huis maar wel heel schattig en lief, precies zoals ik Arno en Jones ook zou beschrijven. Ik druk op de bel en na een paar seconden wordt de deur al opengezwaaid en als de mannen mij zien trekken ze me in een knuffel.

‘Je bent net zo mooi als Celeste, lieve meid! En wie heb je meegenomen?’ Zegt Arno als hij mij heeft los gelaten en ons allebei bestudeerd.

‘Ik ben April, de beste vriendin van Kate.’ Ze trekken ook April in een knuffel en kijken daarna mij weer aan.

‘Ben je er klaar voor om het engeltje te zien?’

Ik knik ook al ga ik van binnen helemaal dood van de zenuwen. Ik pak het cadeautje voor Celeste uit mijn tas en geef het aan Jones. Het is een verhalenboekje die Matt altijd voorlas aan haar toen ze nog in mijn buik zat, Jones bedankt me voor het cadeautje en legt het neer op een tafel bij alle andere ingepakte cadeautjes die in de gang staat. Je hoort mensen binnen praten en een baby lach waarvan ik aanneem dat het Celeste is, April pakt mijn hand vast en geeft er een bemoedigend kneepje in. Dan lopen we achter de mannen aan naar binnen.

Als ik de woonkamer inloop zie ik al best wel veel mensen zitten en Jones slaat een arm om me heen ‘Dit is dus Kate, waar we jullie al zo vaak over hebben verteld. De biologische moeder van ons engeltje. En haar beste vriendin april.’ Stelt hij mij voor, ik glimlach wat ongemakkelijk naar iedereen maar niemand maakt rot opmerkingen of kijkt me boos aan, iedereen roept gewoon verschillende hallo’s en ik voel me al wat rustiger.

Arno loopt naar een wat oudere vrouw, pakt de baby van haar over en loopt dan naar mij toe ‘Zie je hoe mooi ze is geworden.’ Hij geeft Celeste aan mij en het enige wat ik kan doen is glimlachen. Ze is nog steeds even mooi als toen ik haar voor het laatst had gezien, alleen ziet ze er nu wat ouder uit en heeft ze langer haar. Haar haartjes vallen langs haar gezicht en ze kijkt me nieuwsgierig aan met haar grote bruine ogen, ze is zo mooi. Ik had ook nog geen foto’s van haar gezien omdat ik zei dat ik daar nog niet klaar voor was dus dit moment is heel speciaal.  Ze gaat met haar hand langs mijn wang waar precies een traan naar beneden valt.

‘Ze is zo mooi Kate.’ Fluistert April en ik ben het met haar eens.


Alex p.o.v.


Het is bijna etenstijd en ik ben nog steeds met Ellie, we kunnen het echt heel erg goed met elkaar vinden en aangezien April en Kate nog niet thuis zijn blijf ik bij haar eten. We zitten nu met z’n twee op haar kamer een film te kijken.

‘Alex?’ zegt Ellie ineens en ik kijk op van de film.

‘Mag ik jou alsjeblieft tekenen. Je bent echt heel erg mooi en het lijkt me leuk om jou te tekenen!’ Een blos valt over mijn wangen, iemand die zo mooi als haar is noemt mij mooi, ik knik en ze kijkt me blij aan.

‘Waar wil je dat ik ga zitten?’

‘Blijf maar gewoon op mijn bed zitten.’ Antwoord ze en ze pakt tekenspullen van onder haar bed, ze gaat tegenover me zitten en kijkt me heel erg lang aan met een frons ‘Kun je je hoofd naar de andere kant draaien dan valt het ligt mooier.’

Ik draai mijn hoofd naar links en ze begint te lachen ‘Nee de andere kant sukkel!’

Ze komt dichterbij en draait mijn hoofd naar de andere kant, haar hand blijft langer op mijn wang liggen en ze kijkt me aan, een raar gevoel gaat door me buik.

Ze komt dichterbij en ik sluit mijn ogen, dan zoenen we. Ik snap eerst niet wat ik aan het doen ben en Flynn gaat ook door mijn hoofd, maar dit voelt veel beter dan met hem.

Het enige wat onze zoen stopt is Ellie haar moeder die van beneden roept dat het eten klaar is, ik kijk haar aan en dan besef ik het pas, ik heb met een meisje gezoend.

Hee luvs, ik wil graag wat nieuwe boeken lezen dus comment als je wilt dat ik je boek lees! :) ook zei ik dat dit het laatste hoofdstuk was maar er komt hierna nog een hoofdstuk en dan is het ECHT het laatste hoofdstuk

loveee, Chiara

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Feb 02, 2015 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Status.Where stories live. Discover now