Vallende ster.

312 19 10
                                    

Alex p.o.v.

Ik zat op de bank bij Flynn, hij was wat drinken voor mij aan het pakken en zometeen zou ik zijn zus en broer ontmoeten die nu nog de honden aan het uitlaten waren.

Flynn kwam aanlopen met het drinken, gaf het aan mij en kwam toen naast me zitten met een glimlach op zijn gezicht.

‘Oh, daar zul je ze hebben.’ Zei hij toen hij een deur dicht hoorde slaan en er ineens twee honden kwispelend op me af renden, ik aaide ze en daarna gingen ze weer rustig op hun plekje liggen in hun mand bij elkaar.

Er kwamen een jongen en een meisje binnen lopen en het meisje kwam meteen op me af lopen en gaf me een knuffel ‘Hee, ik ben angel.’

Ze gooide haar witte haar naar achter toe en glimlachte lief naar me, ze had precies dezelfde lach als Flynn.

De jongen die achter haar stond leek helemaal niet op hun, hij was veel langer, had donkerbruin haar wat stekelig omhoog stond en hij had een leren jack aan, hij zag er wat bot uit, het enige wat hij hetzelfde had waren de gouden ogen.

‘He, ik ben Spike.’ Groette hij terwijl hij zijn hand op stak en zich daarna naast mij op de bank liet vallen, ook Angel ging zitten.

‘Flynn heeft veel over je verteld, Alex.’

‘Oh heeft hij dat?’ plaagde ik hem, prikkend in zijn buik. Zijn wangen werden rood en hij nam een slok van zijn drinken zodat we het niet zouden zien.

Zijn broer pakte de afstandsbediening en zette de tv aan op catfish waar hij heel gefocust naar zat te kijken terwijl Angel aan het zoeken was naar iets in een mand die onder de tafel stond, volgensmij waren het cd’s.

Na een tijdje haalde ze er eentje uit en hield ze die omhoog en keek me met een grote grimas aan, ik keek een beetje met een verward gezicht naar haar en ik grinnikte.

‘Kom we gaan samen barbie kijken, Flynn ik steel even je vriendinnetje je krijgt haar vanzelf wel weer terug.’

En voordat ik kon tegen spreken dat ik zijn vriendinnetje niet was werd ik al de kamer uit gesleurd, de trap op naar een kamer waar ze mijn hand weer los liet en me triomfantelijk aankeek.

‘Barbie? Wil je echt barbie kijken?’ vroeg ik aan haar, zij knikte serieus.

‘Ja, weet je hoe leuk dat is. Ik meen het als je ernaar kijkt dan herinner je jezelf weer hoe leuk je het vroeger vond en dan voel je je weer helemaal een klein kind die helemaal geen zorgen heeft of zo.’

‘Heb je veel zorgen dan?’ antwoordde ik een beetje, de glimlach verdween van haar gezicht en ze draaide zich om zodat ze de cd in de tv kon doen, daarna liep ze naar haar bed waar ze op ging zitten, ik ging naast haar zitten en we keken een tijdje naar de reclames, daarna kwam het menu waar ze op start de film klikte en meteen hoorde je babrie haar stem.

Ze had wel gelijk, je voelde je gelijk weer jong en het was best wel fijn, ik merkte op dat Angel naast me heel de tijd heen en weer bewoog en naar allemaal anderen dingen in de kamer keek, ik draaide mijn gezicht naar haar en zag dat ze tranen in haar ogen had.

‘Angel, wat is er?’ ze schudde haar hoofd.

‘Er is niks.’ Antwoordde ze, daarna barste ze in tranen uit en sloeg ik mijn armen om haar heen terwijl ze snikte en haar armen ook om mij heen sloeg.

Zo zaten we daar een tijdje terwijl je barbie nog steeds op de achtergrond hoorde, ze maakte zich los, veegde de tranen en make up weg en zette de film op pauze terwijl ze een zucht liet horen en even wat meer recht op ging zitten.

Ze vertelde me erover hoe moeilijk ze het had op school terwijl haar ouders dachten dat ze altijd goede cijfers haalde, terwijl ze waarschijnlijk niet zou slagen doordat ze slecht was in economie. Hoe ze zich altijd zorgen maakte om haar cijfers en school maar er niks aan gedaan kon worden. En ze durfde het niet aan haar ouders te vertellen, dat economie maar niet wilde lukken. Zelfs niet met bijles omdat die mensen het niet eens zelf konden.

‘Maar ik ben goed in economie en ik heb vaak mensen bijles gegeven.’ Bedacht ik me ineens ‘Ik kun je wel bijles geven?’

‘Wil je dat doen?’

Ik knikte en ze knuffelde me ‘Oke, dan kom ik elke vrijdag en maandag avond naar je toe?’

Flynn p.o.v.

Ik liep naar boven en klopte op de kamer deur van Angel.

‘Kom maar binnen.’ Riep ze, ik liep naar binnen.

‘Mag ik alsjeblieft Alex weer terug nemen?’ vroeg ik. Mijn zus knikte en duwde Alex het bed af, ik pakte haar hand en trok haar mee.

Daarna liepen we het trapje op naar mijn dak toe en deed ik het raampje open en klom erdoor heen, ik hielp Alex en toen ze boven stond keek ze om zich heen.

Het was heel erg mooi hier boven, je kon alles om je heen zien en aangezien het al donker was zag je nu sterren, ik had een kleedje met kaarsjes eromheen neergelegd en ze ging erop zitten terwijl ik naast haar kwam zitten.

De wind waaide hard en ze sloeg haar armen om elkaar heen die met kippenvel waren bedekt.

‘Heb je het koud?’

‘Ja.’ Antwoordde ze, ik gaf mijn jasje aan haar en sloeg daarna een arm om haar heen.

Ze kwam wat dichter tegen me aanzitten en keek naar boven, waarschijnlijk naar de sterren, heel de hemel was ermee bedekt.

Ik zag een vallende ster  ‘Zag je die?’

‘Ja, ik zag het. Ik heb nog nooit eerder een vallende ster gezien, best wel erg eigenlijk.’

‘Ze zeggen dat als je een vallende ster hebt gezien je een wens mag doen, dus doe eens wens.’ Antwoordde ik zachtjes, ze knikte, deed haar ogen dicht en maakte ze daarna weer open.

Ik zelf deed ook een wens.

‘Wat heb je gewenst?’

‘Dat mag ik niet zeggen. Dan komt het toch niet meer uit. Maar het is wel een leuke wens en daarom wil ik niet dat hij straks niet uitkomt.’ Fluisterde ze, ik knikte alleen maar en legde mijn hoofd op de hare.

Sorry dat het zo lang duurde maar ik zit gewoon even niet lekker in m'n vel. Komt vanzelf wel goed hoor.

Bedankt voor het nogsteeds lezen!

Xoxo Chiaartje

Status.Where stories live. Discover now