Perfecte plan.

281 16 3
                                    

April p.o.v.

Het deuntje van mijn telefoon klonk door mijn kamer, ik rende uit de badkamer waar ik me aan het klaarmaken was en keek op de telefoon.

Het was pas half 8 en ik had de oproep net gemist, net toen ik wilde kijken wie het was  werd er alweer gebeld ‘Mijn schatje.’ Stond er op het beeldscherm, snel nam ik op.

‘Happy birthday to you! Happy birthday to you! Happy birthday, happy birthday, happy birthday to you!’ zong iedereen aan de andere kant van de telefoon.

Vandaag was mijn verjaardag en vanavond zou ik mijn feest vieren, niet met veel mensen, vandaag alleen met de mensen uit Nederland en morgen met de mensen uit Nederland en mijn goede vrienden van hier.

‘Dank je wel lieverds, wat ben ik blij dat ik jullie vanavond ga zien!’

‘Loop even naar de voordeur.’ Zei Alice tegen mij, en zonder nog op mijn antwoord te wachten hoorde ik de pieptoon al.

Ik gooide de telefoon op bed en trok snel mijn korte broekje aan aangezien ik alleen nog maar een shirt aanhad, daarna liep ik zo zachtjes mogelijk naar beneden toe en maakte toen de deur open.

‘April!’ riepen ze allemaal tegelijkertijd, daarna knuffelde ze me, tranen rolde over mijn wangen toen ik weer besefte wat ik had gemist, het voelde als eeuwen geleden dat ik ze had vastgehouden en ik kon ook niemand meer loslaten, toch deed ik het en keek ik ze aan, ik grinnikte even toen ik zag dat iedereen aan het huilen was.

‘Wat doen jullie hier, ik dacht dat jullie vanavond zouden komen?’

‘Denk je, wij gaan een hele dag wachten, no way. Wij wilden je meteen zien!’ antwoordde Alex met een glimlach, wat had ik dacht gemist zeg, die grappige en altijd nuchtere Alex.

‘Ik heb jullie gemist.’ Zuchtte ik terwijl ik naar binnen liep en hun naar de woonkamer leidde waar we met z’n allen gingen zitten.

 Alice p.o.v.

Ik liep met Alex in het winkelcentrum omdat we hier voor April een cadeautje wilde halen, de anderen waren thuis gebleven, wiien.

Het winkelcentrum was hier echt heel anders dan in Nederland, ik wist eigenlijk totaal niet waar ik moest zoeken of welke winkel goed was.

Uiteindelijk trok Alex me een winkeltje in met allemaal schattige dingentjes en keken we een beetje door de winkel heen om te zoeken naar wat leuk zou zijn voor April.

Er lagen alleen maar spulletjes die best wel klein waren of niet iets leuks voor April, van buiten zag het winkeltje er veel geschikter uit dan van binnen.

Alex pakte een varkensneusje uit een bak en deed die op haar neus, ik begon te lachen ‘Gadver Alex!’

‘Hij is niet echt hoor.’ Grinnikte ze terwijl ze hem weer terug legde en bukte om te kijken op de onderste rij.

Ik pakte een veel te grote bh en fluisterde ‘Kijk ik ben mevrouw de goot en hier houd mijn man heel erg van.’ Op een tuttig accent, mevrouw de goot was een irritante docent bij ons op school, met laat maar zeggen, die cupmaat.

Alex begon te lachen en kon niet meer stoppen terwijl ik snel de bh terug legde en probeerde mijn lach in te houden wat best wel moeilijk gaat.

De vrouw van de winkel kwam een beetje geïrriteerd onze kant op lopen ‘Kan ik jullie ergens mee helpen?’

‘Ja graag, ik heb een vriendin die vandaag achttien is en ik wilde eigenlijk iets leuks voor haar kopen. Maar ik weet niks te bedenken, heeft u enige suggesties voor een cadeau voor mijn vriendin?’ vroeg ik terwijl ik probeerde een serieus gezicht te trekken waardoor Alex nog harder begon te lachen

‘Tuurlijk loop maar met mij mee.’ De vrouw wierp een boze blik naar Alex en we liepen daarna achter haar aan.

we liepen naar het einde van de winkel en de vrouw leef staan voor een muur met allemaal… seks dingen?

‘Nou dit is voor jou vriendin en jou vast wel een goed idee.’ Ze gaf iets aan me en toen ik het zag gaf ik het snel terug en liep ik snel de winkel uit terwijl ik nog een bedankt naar binnen riep.

Buiten begon Alex me gelijk uit te lachen ‘Haha..ze dacht..dat jij en… ahahahaha.’

‘Shut up! Hee kijk een ijs winkel, wil je een ijsje?’ stelde ik voor, meteen was Alex stil en liepen we naar de ijswinkel waar een hele lange rij stond.

‘Nou hebben we nog steeds geen cadeau voor April.’

‘Nee, naja maakt ook niet uit, Kate die helpt ons vast wel ermee, zij is altijd zo goed in het bedenken van cadeautjes.’ Antwoordde Alex, ik knikte.

Ik werd vanachter op mijn schouders getikt  en draaide me om.

Het meisje keek me aan en zei: ‘Ik hoorde de namen April en Kate vallen daarnet, welke Kate en April zijn dat?’

Ik vond het een rare vraag en keek haar met een opgetrokken wenkbrauw aan ‘Kate die in Nederland is komen wonen en April die Engeland is komen worden. We zijn beste vriendinnen.’

‘Oh oké.’ Het meisje glimlachte lief naar ons wat er best wel nep uitzag.

‘Ken je haar dan?’ vroeg Alex naast me, het meisje schudde haar hoofd en draaide zich om en liep weg, zonder ijsje.

Chelsey p.o.v.

Ik had het, ik had het perfecte plan om April onderuit te krijgen, ze ging gewoon met die Kate om. Wat was ik blij dat ik die vriendinnen van haar was tegen gekomen want ik was echt heel even hopeloos en ik wist niet meer wat ik moest doen.

Ik was eigenlijk even bang dat ik echt geen populair meisje meer zou zijn, dat alles voor me voorbij zou zijn en dat zou ik echt niet willen.

Gelukkig is dat nu niet zo, want ik kan haar nu zo de grond in trappen, nu het alleen nog perfect uitwerken zodat het meer impact heeft.

Wat ben ik blij.

Hee sorry dat het zo lang duurde maar ik had het druk, nu eigenlijk ook maar ik moest gewoon even wat schrijven aan dit verhaal.

Ik hoop dat jullie het leuk vinden want ik vind dit stukje persoonlijk niet zo goed, ook een paar keer herschreven dusja.

Vote, comment en share?

Xoxo Chiaartje

Status.Where stories live. Discover now