de nieuwe.

559 25 2
                                    

hii, dit is een nieuw stukje, enjoy.

April p.o.v.

‘Dame ga jij eens voorin zitten, nu heb ik er genoeg van’ schreeuwde meneer de Jong naar Alice die naast mij zat. Ik deed mijn hand voor mijn mond zodat hij niet zag dat ik aan het lachen was en Alice pakte haar boeken op en liep naar voren toe, naar de nerdjes.

Ze keek nog even achterom en ik wierp haar een meelevende blik toe, ze maakte een kotsgebaar en ik moest lachen.

Wat verveeld bladerde ik door mijn geschiedenis boek, Columbus, oorlog, schilders in een woord saai. En nu heb ik ook al niemand om tegen te praten ik gaapte toen de deur werd opengegooid en het meisje waar ik gister tegenop liep in de gang het klaslokaal binnen kwam lopen. Ik rolde met mijn ogen en Alex hoorde ik kuchen. Ze was dus een nieuwe.

‘oh dames en heren mag ik jullie aandacht, Kate Jamelton is nieuw hier op school, wil je jezelf even voorstellen?’.

Het meisje die dus Kate heette drukte haar bril wat verder op haar neus en keek de klas rond ‘nou ehh, ik ben’ stotterde ze ‘K-kate en ik ben nieuw hier, ik ben 17 en ehh mijn hobby is zingen’.

Door de klas klonk gelach en ik rolde met mijn ogen, ze zag er echt niet uit. Vandaag had ze een rood jurkje aan met oranje slippers en haar haren in een knot, helemaal make-uploos. Maar er was een ding dat me aansprak aan haar, en dat was dat ze zei dat haar hobby zingen was. In mijn band hadden we nog een zangeres nodig.

‘ga maar naast April zitten’ meneer de Jong wees naar mij en Kate liep wat onverschillig naar mij toe. Ik lachte naar haar, ik had al een verkeerde indruk gemaakt gister. En zo zou ik er nooit in de band krijgen.

‘hallo Kate’ zei ik vriendelijk tegen haar, ze glimlachte naar mij en kwam naast me zitten. ‘hooi’ zei ze toen ze haar boeken op tafel neerlegde.

Gelukkig was dit het laatste uur en kon ik voordat ik me ging klaarmaken voor het feest nog even op youtube zoeken naar filmpjes van haar, anders doe ik het voor niks.

Kate p.o.v.

Ik zat naast het meisje dat gisteren zo bot tegen me deed. Ze was populair, dat was me meteen al opgevallen. Maar ik snapte niet waarom ze ineens zo lief tegen me deed terwijl ze me gister nog behandelde als een oud stuk vuil!

‘ik ben April, leuk je te ontmoeten’ fluisterde ze. Ik knikte en lachte met een scheve glimlach naar haar.

Ik zag dat ze haar telefoon pakte en een smsje stuurde. Er keken twee meisjes achterom en ze knikten naar haar, ik snapte er niks van en verschoof een beetje zenuwachtig op mijn stoel. Wat moesten ze van me?

Eerst zat ik in Engeland op school, maar we verhuisden omdat mijn moeder het daar niet leuk meer vond. Gelukkig sprak ik al Nederlands omdat mijn moeder Nederlands is, anders had ik het hier heel moeilijk gekregen. In Engeland was heel mijn leven anders, en eigenlijk was ik wel blij om te verhuizen. Eindelijk een nieuwe kans, zonder mensen die me na riepen voor vreselijke dingen. Ik had er zo genoeg van. Ik had ervoor gekozen om hier wat  minder op te vallen. Maar dat ging natuurlijk niet werken als die populaire mensen zo aardig tegen me deden. Dan ging alles straks weer fout.

de hele les zat ik zogenaamd verdiept in mijn boek en toen de bel ging pakte ik snel mijn tas en liep ik snel het naar  mijn fiets om eindelijk thuis te zijn.

April p.o.v.

Ik zat met Alice en Alex voor mijn computer te zoeken naar filmpjes van Kate.

‘wat was haar achternaam ook al weer?’ vroeg ik aan Alice, die haar schouders ophaalde en een denkend gezicht opzette.

‘was het niet iets van Jamelton?.

Ik tikte ‘Kate Jamelton’ in op youtube en kreeg meteen een paar filmpjes. Haar naar stond erbij maar op het filmpje zag je alleen de songtekst, en dat waren bij ze allemaal zo. 15 filmpjes lang, ze waren wel vaak bekeken zag ik.

Uiteindelijk drukte ik maar op Nobody’s perfect van Jessie J. ik kon vast wel horen aan de stem of het Kate was en ik hoopte dat het goed was. Alleen moesten we haar wel veranderen al wilde ze in onze band want als ze er zo inging dan zag ze er niet uit.

Na de advertentie begonnen de eerste noten en daarna hoorde je een stem, het was een hele mooie stem. En het leek zeker op die van Kate.

Alice en Alex knikte naar elkaar ‘klinkt heel goed’ zeiden ze goedkeurend.

Ik stemde in ‘zullen we het proberen met haar?’.

‘proberen kan altijd, als dit haar echt is dan wil ik haar graag in de band hebben’ zei Alex.

‘we hebben haar echt nodig’ Alice wees naar het foldertje dat op mijn bureau lag, we wilden mee gaan doen aan een wedstrijd maar zonder een zangeres kwamen we niet ver. De groep bestond nu uit Levi als gitarist, Alice die keyboard speelde, Alex die drumde, en ik zong. Maar we hadden een extra zangeres nodig omdat dat beter zou klinken. Onze band heette ‘the Tunes’.

‘lieverd, ik en Alex gaan nu weg, want we gaan even eten en dan gaan we allebei even klaarmaken voor het feest’ zei Alice terwijl ze me een knuffel gaf, Alex deed het zelfde en ik bleef zitten.

‘doei schatjes’ riep ik ze achterna terwijl ze mijn kamer uitliepen. Ik bleef nog even op de bureaustoel zitten en viel na een tijdje in slaap.

‘stomme hoer’ riep iemand die ik niet kende naar een meisje met lang bruin haar en een lichtblauw jurkje aan met hakken. Het meisje negeerde het en liep snel door. ‘wil je me niet dan? He zeg dan iets! Je bent een slet!’. Ik schrok en wilde de jongen slaan, hoe durfde hij?! Het meisje draaide zich om en toen was het ineens Kate, in haar normale kleren, met haar bril op, zonder make-up, en met een knot in haar haren. Ze liet zich huilend op de grond vallen en ik liep naar haar toe.

‘schatje van me?’ zei een jongens stem. Ik schrok wakker en Levi hield me stevig vast. ‘had je een nachtmerrie?’. Ik knikte en hij drukte een kus op mijn voorhoofd.

‘wat doe je hier?’ vroeg ik aan hem.

‘ik kwam je ophalen voor vanavond, maar ik was een half uurtje te vroeg en jij lag hier te slapen’ antwoordde hij.

Ik keek hem aan en sprong op ‘hoe laat is het nu dan?’.

‘het is half elf liefje, en we zouden om elf uur weggaan’ Levi keek me aan en ik rende snel naar mijn kast om mijn outfit te pakken. Snel deed ik mijn zomerjurkje ie ik vandaag aanhad uit en trok ik een zwart jurkje aan en pakte ik mijn lichtroze hakken uit mijn kast terwijl ik er sieraden bij zocht. Binnen no time was ik omgekleed en fatsoeneerde ik mijn haar en werkte ik mijn make-up bij.

‘ik ben klaar’ riep ik naar Levi die al naar beneden was gegaag terwijl ik de trap af rende.

‘you look beautiful sweetheart’ zei hij en ik glimlachte naar hem, we liepen naar zijn auto en stapte in, op naar het feest.

vote, comment, misschien een beetje promoten. en natuurlijk mijn andere boek lezen Until things change. het volgende hoofdstuk gaan ze naar het feest, word nog wat! :)

xoxo chiaartje

Status.Where stories live. Discover now