Pannenkoeken&twijfels.

421 16 5
                                    

 Kate p.o.v.

Ik werd de volgende dag wakker naast Matt in bed. Ik pakte mijn telefoon onder mijn kussen vandaan en keek hoe laat het was. 7 uur stond er. Ik zuchtte en stapte zo voorzichtig mogelijk uit bed, voetje voor voetje liep ik heel voorzichtig de kamer uit, de troep die we hadden gemaakt negerend. Een chips zak hier, een fles met drinken daar een shirtje voor de deur. Ik deed de deur open en sloot hem daarna weer en besloot maar te gaan douchen. Ik had de weg van de vorige keer nog onthouden en ik liep snel de badkamer in.  Ik zette de douche aan en waste mijn haren en daarna mijn lichaam.

Ik droogde me af en trok de kleren aan die ik gisteren al had klaar gelegd, een lichtroze korte broekje met een lichtblauw shirtje erboven met ‘Young,wild and free’, beneden stonden mijn lichtblauwe allstars.

Mijn ogen vielen op een mandje met allemaal nagellakpotjes erin en ik pakte er een lichtroze uit, daarmee liep ik naar beneden en ik ging in de eetkamer aan tafel zitten.

‘Hee jij’ zei iemand, toen ik omkeek zag ik dat het Bill was. Ik glimlachte en ging verder met mijn nagels lakken.

‘Moet ik een ontbijtje voor je maken?’ Vroeg hij.

‘Ja, lekker, dank je’

Ik had net mijn laatste nagel gelakt en ik keek aandachtig naar Bill. Hij had een gespierd lichaam en had in tegenstelling tot April stijl warrig haar wat bruin was, zijn huid was iets donkerder als die van April en zijn grijze ogen maakte het helemaal af.

Hij keek om en betrapte mij op staren, ik wendde mijn hoofd af. Hij liep naar me toe en zette een bord voor me neer met een pannenkoek met banaan en poedersuiker.

‘Als je net zo goed als je zusje kunt koken ga ik het erg lekker vinden’ grapte ik.

‘Oh, geloof me dit is nog veel beter’ Hij ging naast me zitten met zijn pannenkoek die uiteindelijk al koud was, en helemaal uit elkaar gevallen. Dat is ook de reden dat hij de eerste op zijn eigen bord legde en niet aan mij gaf.

Ik sneed een stukje van de pannenkoek af en stopte het gretig in mijn mond, het was echt heerlijk en ik keek hem vrolijk aan.

‘Beter dan je had verwacht zeker?’.

Ik knikte naar hem en at weer verder.

‘Wat voor werk doe je eigenlijk?’ vroeg hij aan mij terwijl hij onze borden opruimde en me aandachtig aankeek.

Werk? Shit ik had morgen een sollicitatie gesprek! Dat was ik gewoon vergeten!

‘nou, ik heb morgen een sollicitatie gesprek, wat ik zonder jou gewoon was vergeten’ riep ik uit.

‘Bedank me maar’ zei hij tegen mij.

‘bedankt Bill’

Hij glimlachte met een scheve glimlach naar me ‘en een kusje op me wang dan, ik heb je wel heel goed geholpen’.

Wat ongemakkelijk liep ik naar hem toe en ik gaf hem een kusje op zijn wang, hij glimlachte en precies op dat moment stond April in de deur opening.

April p.o.v.

Ik liep de trap af en ik hoorde beneden al stemmen.

Toen ik beneden stond zag Kate net mijn broer een kusje op zijn wang geven, toen ze mij zag kleurde haar wangen rood en schoof ze ongemakkelijk met haar voeten heen en weer.

‘Jij en ik, op de gang, nu’ beval ik. Als een klein kind die iets heel fout had gedaan liep ze achter me aan en toen we stil stonden begon ze uit te leggen.

‘hij had mij eraan herinnerd dat ik morgen een gesprek had, hij wilde een kus op zijn wang, en ik gaf die, niks meer of minder. Gewoon goede vrienden. Alsjeblieft vertel het niemand’

Ik knikte en grinnikte. Het zou wel leuk zijn, Kate en mij broer. Alleen gun ik Kate iets beters dan mijn broer aangezien ik hem een echte kwal vind. Al betwijfel ik of die ook zo doet tegen Kate als dat hij tegen mij doet, want ik ben natuurlijk zijn irritante zusje.

‘oke’ zei ik met tegenzin en we liepen weer de eetkamer in waar mijn broer met zijn jas aan stond.

‘Ik moet gaan, zie jullie nog wel’ hij liep langs ons de eetkamer uit en ik keek hem achterna.

‘doeg’ riep Kate hem achterna.

Matt kwam na een tijdje ook de kamer in en hij trok Kate mee de kamer uit naar de woonkamer. Na een tijdje wilde ik kijken wat ze aan het doen waren en ik zag nog net hoe hij haar een kusje op haar voorhoofd gaf en haar even knuffelen. Het zag er echt lief en zorgzaam uit en ik lachte. Daarna liep ik naar boven toe om de anderen wakker te maken, vandaag gingen we een dagje naar het pretpark.

Matt p.o.v.

‘Ik vind het zo moeilijk dat ze naar Manchester gaat, de plek waar ik heb gewoond’ zei Kate terwijl ze mij aankeek, een traan rolde over haar wang en met mijn duim veegde ik hem weg.

‘rustig aan, alles komt wel goed. Beloofd’ stelde ik haar gerust. Ze knikte maar ik wist dat ze het niet geloofde.

‘Ik ben bang dat het juist niet goed komt’ ze keek me aan met een doordringende blik en meteen begon ik me ook zorgen te maken, wat nou als alles weer fout ging? Dan waren we weer terug bij af. Ik stopte mijn eigen twijfels weg om juist te zorgen dat Kate ook geen twijfels meer had. Ik wilde niet meer dat ze zich zorgen maakte, dat is het laatste wat ik wilde. Ze is zo belangrijk voor me en ik wil haar  niet verdrietig zien.

Ik gaf haar een knuffel en een kusje op haar voorhoofd ‘Het komt allemaal wel goed’ fluisterde ik in haar oor. Ik voelde haar lichaam ontspannen en toen ik uit mijn ooghoek April in de deur opening zag staan fluisterde ik erachteraan ‘April stond net in de deuropening’.

heb echt heel veel lezers erbij gekregen doordat ik werd gepromoot. Dus de mensen die het hebben gelezen doordat het werd geproomoot. dankjewel! jullie zijn lief! de andere lezers ook hoor ^^

vote,comment enzo maakt me altijd heel erg blij.

xoxo chiaartje

Status.Where stories live. Discover now