💙💚~17. BÖLÜM~💙💚

1.8K 703 128
                                    

Bölüm şarkısı; Diyar Pala- Uzak Ol

Keyifli okumalar 💫

"Her şey, ne layıksa ona dönüşür."

-MEVLANA-

Mavinin Yeşili

Bölüm: 17

Sena Hanım ve Burcu, Burcu'nun kullandığı araba ile Derin ve Ceylin'in bulunduğu arabanın önünde ilerliyorlardı. Evden çıkmadan önce, araba ile ilgili konuşmalarının sonucu bu yöne olmuştu. Alışveriş bittikten sonra ayrılacakları için iki araba ile alışveriş merkezine gitmek üçü içinde en mantıklı olanıydı.

Burcu'nun kullandığı araba, alışveriş merkezinin otoparkına girdiğinde Derin'in arabası ondan hemen sonra girmişti otoparka. İki arabada yan yana durduğunda dördü de inmişlerdi arabadan. "Benim bildiğim çok güzel bir dükkân var, bence siz de çok beğeneceksiniz. İlk oraya gidelim mi? Sonra da rastgele mağazalara girip bir şeyler bakarız." Sena Hanım ve Derin onu onayladıklarında Burcu önden adımladı ve her zaman arkadaşları ile geldikleri mağazanın yolunu onlara göstererek bir nevi onlara rehberlik yaptı.

Büyük, gösterişli ve bir o kadar da zarif düzenlenmiş olan mağaza, onların ilgisini bir hayli çekmişti. Burcu, buraya daha önce geldiği için içeriyi ezbere biliyor, üçü gibi etrafı inceleme zahmetine girmiyordu.

Onu tanıyan bir çalışan, hızla onların yanına geldi. "Hoş geldiniz Burcu Hanım," diyerek Burcu'yu ve yanındaki misafirlerini iyi ağırlamak için nazikçe konuştu. "Size nasıl yardımcı olabilirim?" diye de sormadan geçmedi.

"Biz isteme için elbise alacağız. Mümkünse bize çok abartılı olmayacak ama bir o kadar da zarif olacak şeyler gösterebilir misiniz?"

Çalışan kadın gülümsedi, "Tabii, Burcu Hanım siz nasıl isterseniz. Buyurun şöyle geçin. Ben de size birkaç elbise modeli göstereyim." Burcu, önden ilerlemeden önce Sena Hanım, Ceylin ve Derin'in onu takip edip etmediklerini kontrol etti. Onlarla birlikte mağazanın içindeki koltuklara geçtiklerinde sabırla çalışan kadının onlara getireceği kıyafetleri bekliyorlardı. Çalışan kadın, yaklaşık altı farklı modellere ve renklere sahip olan kıyafetlerle birlikte onların yanına geldi.

Kıyafetleri tek tek göstererek onların fikrini aldığında, Burcu su yeşili rengindeki çok zarif olan bir elbiseyi eline aldı, "Yenge bence bu sana çok güzel olur. Hem mavi gözlerine de çok yakışır. Bunu dener misin lütfen?" Derin, artık onun ona, "Yenge," demesine alışmıştı hatta ilk zamanların aksine şimdi ona böyle hitap etmesini yadırgamıyordu bile. "Olur," diyerek ayaklandı. Burcu'nun sanki kazı alanından çıkan bir fosil gibi özenle tuttuğu su yeşili elbiseyi onun parmaklarının arasından aldı. Hemen diplerinde bulunan kabine girerek hiç vakit kaybetmeden üzerindeki kıyafetlerini çıkardı ve Burcu'nun onun için seçmiş olduğu elbiseyi üzerine geçirdi.

Kabindeki ayna yardımıyla üzerindeki elbisenin nasıl durduğunu kontrol etti. Elbise, aynen Burcu'nun dediği gibi mavi gözleriyle bir bütün gibi çok uyumlu olmuştu. İnce, uzun olan bacaklarını sararak jilet gibi diz kapaklarının hemen altında bitiyordu. Omuzlarındaki ve birazda boyun kısımlarındaki dantel detayları ve ipten yapılmış mavi kemer ona çok yakışmıştı.

Elbisenin üzerinde elini gezdirdi ve hafif kırışık olan yerleri düzleştirdi. Heyecandan kalbi deli gibi atıyordu ama Emre'nin bunu mecburen yaptığını bildiği için kalbindeki aşkı, zehir gibi akarak vücuduna yayılıyordu. Emre ile normal bir hayat yaşadığını düşündü bir an. Onunla belki de herhangi bir ihalede karşılaşabilir, bu hayatlarının aksine daha güzel bir hayatları olabilirdi. İlk başta Ceylin hasta olmaz, onlarda bu evliliği formaliteden ve sırf insanlara bunu belli etmemek için evlenmezdiler.

Mavinin Yeşili (Anlaşmalı Evlilik)Where stories live. Discover now