💙💚~26. BÖLÜM: Sözlerin Hüküm Sürdüğü Gece~💙💚

1.9K 815 341
                                    

Merhabalar :) bu sefer de siz bölüm başına bir söz bırakın istiyorum. Hepsini tek tek okuyacağım. Keyifli okumalar dilerim^^

Mavinin Yeşili

Bölüm: 26- Sözlerin Hüküm Sürdüğü Gece

"Uydun mu?"

Genç kadın duyduğu ses ile birlikte kıpırdandı. Uyumak ile uyumamak arasında gidip gelirken bu soru ile uyumamayı seçti. Üzerindeki battaniyeyi kaldırıp dikleşirken karanlıkta onun yüzünü bulmaya çalıştı. Az çok yanan lamba sayesinde onunla göz göze gelebildi.

Tuhaf hissediyordu. Hayatını adamak istediği, 'Eşim' diyerek göstermek istediği adam tam da yanı başında bulunuyordu ama ondan bir o kadar da uzaktı. Derin, bunun acısı ile gözlerini kapatıp açtı. İçinden geçirdiği dua, hiç bu kadar içten olamazdı. "Rabbim bir gün onunlayken onu özlemeyi nasip eyle."

"Hayır, neden ki?" sebebini bilmediği için bunu sormuştu. Genç adam, boğazını temizledi. Bunu aslında en başında yapması gerektiğini düşünüyordu ama yaşadıkları o kadar hızlı olup bitmişti ki bunu düşünecek vakit bulamamıştı. "Seninle bir konu hakkında konuşmam gerekiyor," dedi. "Aslında bunu en başında yapmam gerekiyordu. Bu işte berabersek birbirimizi tanımamız şart. En azından buna hakkın var." dedi.

Genç kadın kaşlarını çattı. "Neyden bahsediyorsun?" diye sormadan edemedi. Emre sadece su içmek için aşağıya inip gelmişti. Bunları düşünecek vakti nereden bulmuştu? Peki ya bunlar aklına nereden gelmişti? Genç kadın, bu soruların cevabını birazdan öğreneceği için susarak bekledi.

"Burcu aşağıya indiğim zaman söyledi, evlilik fotoğrafımı bulmuşsun. Bu yüzden sana her şeyi anlatacağım. Seninle dokuz ay kadar bir süre beraber kalacağız, buna hakkın olduğunu düşünüyorum." genç adam duraksadı, her ne kadar onu düşünerek öyle bir karar alsa da canı hala daha ilk günkü gibi yanıyordu. Geçmişini silip atamazdı ama düşünmemek işini kolaylaştırıyordu lakin şimdi, üzerine toprak atarak gömdüğü geçmişini kendi elleriyle gün yüzüne çıkartacaktı.

Derin, onun bu konu hakkında konuşurken zorlandığını gördü ama yine de sesini çıkartmadan anlatmaya başlamasını bekledi. Kendini bencil hissediyordu, onun kendini kötü hissettiğini bile bile hayatı ile ilgili bir şeyler öğreneceği için ona engel olmuyor, kendini düşünerek hareket ediyordu.

Böyle bir anı bir daha bulamazsın, diye geçirdi içinden. O kalesinin ardına saklandığında ona ulaşmam çok zor, bu fırsatı değerlendirmem gerekiyor.

Genç adam öksürerek boğazını temizledi. Derin'in ona bakan bakışlarından onu dinlediğini anlayarak nefesini hızla içine çekti. Uzun zamandır geçmişini hatırlama çabasına girmemişti, şimdi ise bunu yapmak zorunda olmak onu değişik duyguların tam da ortasında bırakıyordu. Başını, arkaya doğru yasladı ve yutkunarak konuşmaya başladı.

"Fotoğrafta gördüğün kadın..." genç adam duraksadı, konuşacaklarının zorluğu altında ezilirken kendini toparlamak için kendine zaman tanıdı. "Ceylin'in annesi Nefes. Bunu benzerlikten fark etmiş olmalısın," acıyla gülünce genç kadının içi titredi. Onun kızına olan bakışlarındaki duyguları şimdi daha net anlıyordu. Emre, eski eşini kızının gözlerinden hatırlıyordu.

Derin, genç adam konuşmaya hazırlanırken hızla konuştu. "Sen bu yüzden Ceylin'e bakamıyordun. Ona baktığın anlar sınırlıydı. Onda Nefes'i görmek canını yakıyordu." genç kadın cümlesini bitirince Emre burukça gülümsedi. Bu gerçeği birinin fark etmesini beklemiyordu. Her zaman duygularını saklardı çünkü duyguların onu güçsüzleştireceğini düşünürdü ama yakalanmıştı.

Mavinin Yeşili (Anlaşmalı Evlilik)Where stories live. Discover now