💙💚~16. BÖLÜM~💙💚

2K 703 184
                                    

Rica ediyorum, buraya kitabımı okuyacağını düşündüğünüz arkadaşlarınızı davet eder misiniz?

Keyifli okumalar.

"İyiler kaybetmez ama kaybedilir."

-Peyami SAFA

Mavinin Yeşili

Bölüm: 16

Derin'in kullanmış olduğu araba, görkemli ve büyük olan evin bahçesinden içeriye girdi. Derin, uygun olduğunu düşündüğü ve kapıya yakın olan boş bir yere park etti arabasını. Buraya bir kere daha geldiği için evi bulmakta hiçbir sıkıntı çekmezken, arabanın dikiz aynasından arkadaki koltukta oturan Ceylin ile göz göze geldi. "Anneciğim, orda yaramazlık yapmak yok tamam mı? Biz misafiriz ve lütfen ev halkını rahatsız etmeyelim olur mu kızım?"

Derin, tatlı bir dille eve girmeden önce son kez kızını uyarıyor, onun yapmaması gereken davranışları ona hatırlatıyordu. Ceylin, başını sallayarak, "Tamam anneciğim," diyerek gülümsedi. Derin de ona cevap olarak gülümsedi ve kemerini çıkartıp arabadan indi. Ceylin'i de arabadan indirip alması gereken eşyaları da eline aldığında boştaki eliyle de Ceylin'in elini tuttu.

Kapının önüne geldiğinde içinde tarifi imkansız duygular yeşeriyordu. Emre'yi göreceğini düşünerek umutlanıp heyecanlanırken, bir yandan da bunu düşündüğü için kendinden utanıyor, onunla bir ay sonra yollarının ayrılacağını hatırlayıp kalbinin yanıp kül olmasına sebep oluyordu.

Derin, saçını omzunun diğer tarafına attı. Son kez Ceylin'e baktı ve parmağını zile basarak kapının açılmasını bekledi. Derin bir soluk alarak içindeki bu duyguların yok olmasını diledi.

Sena Hanım, Emre ve Hakan Bey şirkete gitmek için evden ayrıldıklarında, Derin ve Ceylin için hazırlığa başlamıştı. Hemen bir tepsi kurabiye ve poğaça yapıp fırına atan, 60'lı yaşlarının sonlarında olan yaşlı kadın, evin içinde bir oraya bir buraya giderek her şeyin güzel ve özenli olup olmadığını kontrol ediyordu.

Burcu, misafirleri ile birlikte içmek için portakal suyu ve limonata hazırladıktan sonra salona geçip salonun içinde turlayarak etrafı kolaçan eden babaannesiyle karşılaştı. Onun bu kadar yorulmasını istemediği için, "Babaanne, her yer ve her şey çok güzel oldu. Gel sen de dinlen biraz," diyerek babaannesini ikna etmeye çalıştı lakin Sena Hanım, gelecek olan misafirlerini çok güzel bir şekilde karşılayıp, ağırlamak istiyordu ve bunun için de biraz yorulması gerekliydi. Sena Hanım, böyle bir işle uğraşırken yorulmaktan çekinmiyor, aksine mutlu olup ayrı bir zevk alıyordu.

Onu düşünen torununu azarlayan bir tonda, "Olsun," dedi."Gelecek olan misafirlerimiz benim için çok kıymetli," derken Burcu babaannesinin ne kadar çok sevindiğini sesinin tonundan ve parıl parıl ona bakan gözlerinden anlayabiliyordu, sesine de mutluluğu ve heyecanı karışmıştı.

Sena Hanım, içten içe Derin'e minnet duyuyordu çünkü Emre'nin, Derin onun hayatına girdikten sonra değişeceğini düşünüp torununun artık mutlu olacağını düşünüyordu. Sena Hanım için, Emre'nin beş yıl sonra dahi olsa hayatına yeni birini alıyor olması, onun buzdan duvarlarını kırıp delerek ona bir adım dahi olsa yaklaşmaları demekti. Bu yüzden de Derin'in ayaklarına dünyaları bile sermesi az kalıyordu gözünde.

Mavinin Yeşili (Anlaşmalı Evlilik)Where stories live. Discover now