1.

227 10 0
                                    

(před 2 lety)X Factor

*Harry*

Vedle mojí židle seděla holka oblečená do uplého flitrového overalu s dokonale uhlazeným culíkem. Pořád se usmívala od ucha k uchu, nešlo si tak nevšimnout jejího naučeného vystupování. Klidně se vsadím o svoji kytaru, že zrovna ona je ten typ dcery, která poslušně plní nedocílené touhy vlastních rodičů. Nejspíš se věnuje tanci, zaslechl jsem totiž ženský hlas: ,,Olivio, hodně štěstí s trojitou otočkou! To zvládneš, věřím ti!" Otočím hlavou  k místu, odkud povzbuzení přišlo. V rohu u televize s živým přenosem nervózně přešlapovala vyhublá čtyřicátnice s černými vlasy vyčesanými stejným způsobem. Moc mi nejde do hlavy, proč nejsou před vystoupením spolu, ale do toho se jim motat nebudu.

  ,,Harry, jsi tu? Nebo ses nám zatoulal někam jinam?" zatřese se mnou pobaveně Gemma. ,,Jsem i nejsem," pokrčím na sestru rameny. ,,Zlato, nedělej si z toho horkou hlavu, vždyť vystupování před lidmi máš už pod palcem,"obejme mě pevně máma. ,,Z toho strach ani tolik nemám, jinak nemusíš mě tak mačkat, vrátím se živý," vyklouznu z jejího sevření.

Kolem nás projde uvaděčka se seznamem účastníků a lhostejně prohodí: ,,Připraví se Olivia Stones." Doteď se ta holka vedle mě tvářila sebejistě, ale po výzvě k vystoupení sebou mírně škubla. Nakonec za ní doběhla i její matka, která Olivii lehce pohladila po tváři. Při odchodu tanečnice z čekačky se v postranních světlech zablýskaly fialové odlesky. Vykračovala si to vyrovnaným krokem ke schodům, kudy se dostala na hlavní podium.

V zákulisí nastalo hrobové ticho, nevím proč, ale všichni najednou sledovali malou televizní obrazovku s pohybující se barevnou postavičkou. Nějak se mi nezdá, že Oliviin tanec mohl zaujmout tolik diváků, dokonce i Nicole mlčenlivě přihlížela k nynějšímu výkonu. Zadíval jsem se tedy pozorněji a pokusil se zachytit veškeré Oliviiny pohyby. Pravdou je, že se po parketu pohybovala jako kdyby se nechala unášet větrem, což na mě zapůsobilo asi nejvíc. Zaměřil jsem svoji pozornost na rytmus hudby, zda to její plachtění vůbec zapadá do určitých částí písně. Dost jsem se v ní spletl, Oliviino vlnící tělo bylo jakoby srdcem celé skladby.

V průběhu vystoupení se často střídaly zvláštní pózy s bouřlivými emocemi publika. Ve chvíli, kdy se Olivia třikrát z jednoho skoku otočila a s úsměvem měkce dopadla na parkety, se všechny řady obecenstva, včetně porotců, postavily a začaly hlasitě tleskat. Její matka si držela pravou rukou ústa a štěstím ronila slzy. ,,Tak tomu říkám úroveň, sice tanci rozumím asi jako výběru oblečení, ale co vím jistě, tak tahle holka má velký talent," prohlásil věcně otčím. Diváci mluvili za vše, porota se shodla na obrovském ANO. Olivia si nevěřícně zakryla oči a vděčně pokývla hlavou k celé hale.

Když přišla zpět do zákulisí, hrnulo se k ní několik dalších účinkujících, gratulovali jí k postupu a přáli mnoho štěstí v dalším kole.
,,No tak, Harry, to jí ani nepogratuluješ? Třeba se na tebe přenese štěstěna," ušklíbne se Gemm, která už aktivně vstala z pohovky. Zakloním otráveně hlavu a ze slušnosti zajdu do shromážděného hloučku okolo vyčerpané tanečnice. ,,Aaaa..tady je můj bratr Harry!" zatáhne mě více do kroužku Gemma. Trochu zrudnu v obličeji a okamžitě z jejího stisku ruku vyškubnu. ,,Gratuluji k postupu," řeknu monotónně k Olivii a symbolicky si s ní potřesu rukou. ,,Děkuji, chvílemi jsem si myslela, že omdlím," vřele se na mě pousměje. ,,Příště by ses mohla vyvarovat umělému úsměvu, nevypadá to zrovna přesvědčivě," zkusím napodobit její výraz, který předvedla. ,,Tak mi tam nahoře ukaž svůj upřímný úsměv," zašklebí se na mě. ,,S tím nemám problém. " ,,Hodně štěstí, Harry." otočí se na podpatku směrem k východu.

OLIVIA✔️(1. díl HS fanfikce)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant