4.

147 6 0
                                    

*Harry*

Zjistil jsem, že Emily má docela dětinské nápady, ale flaška je rozhodně lepší, než abych se modlil, ať nespolupracuji s Olivií. Niall přiběhl s prázdnou Colou a asi po 5 minutách ji položil doprostřed našeho utvořeného kroužku. ,,Tak, kdo se ujme točení?" zeptal se se zvědavostí. ,,No, co kdyby začala Emily, sama to přeci navrhla," řekl s úšklebkem na její účet Zayn. ,,To mi ani nějak nevadí," pokrčila rameny Zaynova nápadnice. Vzala tedy láhev do dlaně a jedním rychlým pohybem ji roztočila. Hrdlo ukazovalo na Liama a druhý konec určil Louise. Kluci na sebe vzájemně mrkli a vítězoslavně se odpojili z kroužku.

  ,,Tak, já to roztočím jako druhý..," hrnul se do hlavní funkce Zayn. Měl jsem se toho ujmout, protože s každou otočkou se Cola pozastavila u mé nohy. Už zbýval poslední obrat, zavřel jsem oči. Vybranou dvojici prozradilo hrobové ticho. ,,Tak už pojď, ať to máme za sebou," zatáhla mě něčí ruka. Rychle jsem otevřel oči.

Olivia!? Takže já budu muset pracovat s ní? Naštěstí je to dočasně, zkoušíme nejrůznější kombinace, ale proč zrovna na mě padla "maminčina slečinka"? To je pravý opak holky, se kterou bych chtěl být na scéně. Ale tak co bych nepřekousl, prostě to pro kamery natočím, pak už jen konec, tečka.

Pokrčím rameny a začnu vnímat Stonesovou, která se usadila pod velký kaštan předříkávajíc scénáře. Nejspíš jim Leroy něco málo řekl. ,,Harry, taky nejsem z naší spolupráce nadšená, ale i někdy nechtěné kombinace můžou uspět," dotkla se mého ramene, zářila celá  nadějí. ,,Budu se snažit jako obvykle, jen mi prosím tě nedávej přednášky. Prostě to nějak natočíme a uvidíme, z
jestli má to vůbec cenu," podívám se jí hluboko do očí a ona rychle sklopí hlavu. Nejspíš čekala, že do svého vyjádření dám o kousek víc naděje, připadá mi, že se teď do sebe uzavřela ještě o něco víc.

,,Moji milí, vaší první společnou scénou bude "táborákové rande ", vpadl k nám Leroy, který nás popoháněl k dřevěným lavičkám rozestavěných okolo ohniště. ,,Za chvilku začínáme, máte tak 15 minutek k dobru," spiklenecky mrkne ten pošuk. ,,Víš, co budeš dělat tady?" malinko se zachvěla Olivia. ,,Ale jo, však je nejlepší improvizovat, nemyslíš?" záměrně jsem ji ponoukl. ,,Jestliže chceš, abych ti odvykládala nevýhody improvizace a naopak výhody připravenosti, jen tak dál," sice se mračila, ale při bližším zkoumání obličeje se jí vloudil na tvář úsměv.

Zaujali jsme určená místa a vyčkávali na příchozí kameramany. Upřímně jsem si ze scénáře pamatoval jen polovinu, což znamená, že zbytek závisí na mojí fantazii. Mám dojem, že tahle scéna je asi jedna z těch, které jsem moc nestudoval, líbily se mi totiž víc ty hromadné, jako třeba vodní bitva v napuštěném bazénu nebo noční party. Rozhodně mi budou víc vyhovovat, než tahle jedna intimní.

Zatímco jsem přemýšlel nad smyslem záběru, nahrnuly se k nám kamery. Už dlouho jsem nebyl v bližším kontaktu s nějakou holkou, vlastně od rozchodu s Taylor. ,,Kamera, klapka, akce!" vytrhl mě z myšlenek režisér. Chopil jsem se tedy kytary a naznačoval ústy úryvek z písně. Olivia ke mně doslova přicupitala na špičkách, ale se soustředěným výrazem ve tváři. V tu jsem si ji zcela přirozeně posadil na klín a hluboce se na ni podíval, měla oči identicky stejné jako Tay, zatraceně.

Dělal jsem to, co jsem chtěl a měl rád, místo Olivii se mi na klíně pohupovala moje dlouhovlasá blondýnka. Nakonec jsem svoji kytaru položil do jejího klína a vzal její drobné prsty do svých, se kterými jsem hrál poslední akord. Uhnul jsem pohledem od strun a chtěl ho věnovat své holce. Na to mě píchlo u srdce, rychle jsem zmatenou Olivii sundal dolů. Stará rána se opět otevřela. Sevřel jsem ruce v pěst a nepřítomně zíral do prázdna.

OLIVIA✔️(1. díl HS fanfikce)Där berättelser lever. Upptäck nu