BÖLÜM -29-TUTSAK

40.3K 1.1K 149
                                    

Derin'den

Şu ana kadar yaşadığım tüm olaylar benim için fazlaydı; silahlar, sırlar,suikastler ama hepsine 1den 10a kadar puan verecek olsaydım şu an kesinlikle 11 olurdu.

En yakın arkadaşım dediğim adam beni kaçırtmıştı ve şu anda lanet bir sandalyede kollarım ve bacaklarım bağlı karşısında oturuyordum.

"Derin.."

Ses tonu boğuk ve sorar gibiydi.

"Kayra ? Ah,ne saçmalıyorum senin gibi birinin okulda kullandığı ismi karanlık işlerinde kullanması saçmalık olurdu."

Sesli bir şekilde nefesini vererek yere dayadığı dizini kaldırdı ve ayağa-tam karşıma-kalktı.İşaret parmağıyla yere bakan başımı çenemden tutarak göz hizasına kaldırdı kendinden emin bir yavaşlıkla.

"Ne kadar güzel olduğunun farkında değilsin,değil mi?"

Yarım bir gülüş atarak başımı ellerinden kurtardım.

"Güzelliğimin seni bu kadar zahmete sokması ilginç."

Gülerek başını sağa yatırdı ve ellerini ceplerine katıp arkasını döndü,kısa bir süre duraksadıktan sonra karşıdaki üçlü koltuğa oturdu.Bir süre yüzünde hiçbir ifade olmadan sessizce beni izledi.

"Keşke burada olmanın sebebi güzelliğin olsaydı Derin." 

Bu kadar tuhaf bir durumun içindeyken böyle kapalı konuşması zihin sınırlarımı zorluyordu.Birazdan önüme sudoku koyup zeka seviyemi ölçeceklermiş gibi hissediyordum.Kapının yanında bekleyen iki adam bana bakarak fısıldaşıyorlardı.

Kapının yanındaki adamlardan biri yanımdaki adama kaş göz işaretiyle beni gösterdi.Ben onları izlerken yanımdaki adam da bana dönünce göz göze geldik.Başını onlara geri çevirip 'bilmiyorum' anlamında kaşlarını kaldırdı.

Kayra'nın sesiyle herkes ona döndü.

"Bakışmanız bittiyse senden zefirin yerini öğrenebilir miyim Derin?"

Hadi canım.Beni Egemen'in bahsettiği şu zefir için kaçırmış olamazlardı.Beni,bu konuda en bilgisiz kişiyi.

Kafamı anlamaz şekilde eğdim.Kaşlarımı çatarak Kayra'ya bakıyordum.

"Sana söylüyorum Derin,rol yapmayı kes haberin olduğunu biliyorum.Beni kandıramayacağın kadar uzun zamandır bu işte senin peşindeyim."

"Duygulandım doğrusu."

Başımı tekrar yanımdaki korumaya çevirdim.Bakışları bile zar zor seçiliyordu ışığın altında.

"Derincim, şu an yapabileceğin en iyi şey benimle anlaşıp hayatını kurtarmak.Sana karşı zor kullanmak istemiyorum."

Üzerindeki saten gömlek geriye yaslanmasıyla ipeksi bir ses çıkardı.Bakışları bu sefer tam gözlerimin içineydi.Delici bakıyordu.

İstediği şey Zefir ise bunu ona kesinlikle vermeyecektim.Sinirlenerek gözlerini kapattı ve hızla ayağa kalkıp ayaklarımın önünde durdu.Dizim onun bacağına değiyordu ve bu rahatsızlık verici bir yakınlıktı.

"Bak Derin,şu ana kadar sana sert davranmamaya çalıştım ama gördüğüm kadarıyla bir fayda etmiyor.Bu hayatta en çok kime değer verirsin Derin ? Tahmin etmesi zor olmayan bir soru."

Gözlerimin içine bakarken eliyle omzunun arkasından kapının önündeki adamlara işaret verdi.Ellerindeki tableti Kayra'ya uzattıklarında önümde bir dizini yere koyarak bana daha da yaklaştı.Tableti açtığında bir arabanın içinden kayıt yapıldığı anlaşılıyordu.Hava karanlık ve yol oldukça tenha görünüyordu.Derken kamerayı yukarı kaldırdı ve bir balkona doğru zoomladı.Dedemi görmemle sandalyeden deli gibi kurtulmaya çalışmam bir oldu.

KUZEY (+18) Düzenleniyor Where stories live. Discover now