0.5

317 3 0
                                    

När jag kom hade mamma fortfarande inte kommit. Jag gick runt i huset och bara försökte ta in allting. Det hade varit en omtumlande dag. Jag kollade på mobilen. Jag hade fått flera sms från kompisar där hemma. De undrade hur min första skoldag hade gått. Jag orkade inte svara just nu. Min bästa vän Natalie hade skickat fyra st sms. Ett om hur mycket hon önskade att jag var där och hur mycket hon saknade mig. Ett om hur det gick för mig på min första skoldagen, och två andra om varför jag inte svarade henne. Jag log lite för mig själv, typiskt för Natta att vara otålig. Men jag orkade fortfarande inte svara. Det kanske får bli ikväll. Jag loggade in på facebook, och såg att jag hade fått en del nya vänförfrågningar från olika personer i den nya klassen. Jag accepterade alla, nu kunde jag öva in lite namn. Jag noterade att Adam inte hade skickat någon. Varför jag lade märke till det vet jag inte.

Mamma kom strax hem, med hämtmat från en thairesturang. Jag blev överlycklig eftersom jag älskade det. Vi satte oss ner vid bordet och började äta. "Så hur gick första skoldagen nu då? Jag vill höra allt" Sa mamma entusiastiskt. Jag förklade att jag hade klickat med en tjej som hette Emilia och att hon antagligen var lite utanför klassen, jag berättade om lektionerna vi hade haft och hur alla hade varit väldigt gästvänliga. Jag visste inte riktigt om jag skulle berätta om Adam. Men varför skulle jag inte göra det? Han är ju en helt vanlig kille, som bara erbjöd sig att visa mig runt. "Och efter skoldagen så erbjöd sig en kille som heter Adam att visa mig runt, eller ja han visade mig egentligen inte så mycket bara köpcentrumet där de flesta på skolan hänger" Jag försökte låta så obrydd som möjligt. Mamma log ett lite retsamt flin "Jasså, vad trevligt" Jag blängde bara på henne och sedan bytta jag snabbt ämne. "Så hur var det på jobbet då?" Hon nappade direkt, och började förklara sin dag i minsta detalj. Hon såg lycklig ut när hon pratade om det, och det gjorde mig otroligt lycklig. Jag vet att min mamma fortfarande har djupa sår för vad min pappa gjorde mot henne. Hon var helt förälskad i honom, och jag tror hon aldrig älskat någon annan så mycket på det sättet förut. Hon hade dejtat andra lite men det hade aldrig funkat. Jag visste att det var tack vare min pappa. Jag hatade honom för det. Jag hatade honom för allt, även om jag inte träffat honom.

Vi åt klart och sedan var det dags att gå och lägga sig. Jag borstade tänderna, sa godnatt till mamma och gick in till mitt rum. Jag lade mig i sängen med mobilen, och öppnade mina sms jag fått från Natalie och svarade.
Till: Natalie<33
Hej! Jag saknar dig också, jätte mkt!! :(
Första dagen har gått skit bra, jag
träffad en tjej som heter Emilia som
jag tror jag kommer hänga med!
Förlåt att jag inte svarar försen nu
men det har varit så himla mycket idag.
Love you<3 Hälsa alla där hemma. :)

Det fick bli ett sånt enkelt sms. Jag saknade Natalie, men jag kände inte något behov av att jag behövde henne här för att klara mig. Jag grät inte för att jag saknade henne, inte än. Jag lade ifrån mig mobilen och det sista jag tänker på innan jag somnar är konstigt nog Adam.

The Heart Wants What It WantsWhere stories live. Discover now