2:3 Festen

85 2 0
                                    


Alla började bli klara för festen. Natalie hade övertalat mig att låta henne sminka mig. Det var lite för mycket mascara för min smak och lite väl mycket ögonskugga men jag tröstar mig med att belysningen inte kommer vara den bästa. Jag hade iallafall fått välja kläder själv, jag hade på mig ett par svart tighta kostymbyxor och till det ett vitt enkelt linne. Jag känner mig lite nervös inför kvällen. Hur ska det gå? Hittills har mina erfarenheter av alkohol inte varit särskilt lyckade. Tanken på att Adam kommer vara där gör mig lite extra pirrig. Han gillar mig. Han har ju sagt det själv, att han gillar mig mer än alla andra tjejer. Men jag kommer snart behöva mer än de orden. Innerst inne vet jag att jag vill ha mer vad nu det betyder? Du vet mycket väl vad det betyder Amanda fnyser mitt undermedvetna till mig. Jag kollar mig i spegeln. Ordet pojkvän ekar i mitt huvud men jag försöker ignorera den tanken. Adam är nog inte redo för det och jag har ju aldrig haft någon. Hugo och jag hann ju inte så långt. "Är du klar snart!?" Natalie bankar på toalettdörren och väcker mig ur mitt dagdrömmande. Jag låser upp. "Förlåt." Ler jag mot henne. "En dag i taget Amanda" suckar jag tyst för mig själv innan jag går nerför trappan och gör resten av gänget sällskap.  

Jonas har satt på musik och det får iallafall mina tankar på annat håll. Vi sjunger med i några låtar och dricker våra cider. Som en liten förfest. Emilia kommer också och har med sig ännu mer dricka. Natalie tittar skeptiskt på mig när jag tar en shot Emilia fixat. "Åh jävlar Amanda, du shottar!!" Ropar Hugo. Jag ler självsäkert mot honom.
"Okej allihopa nu är det nog dags att gå, annars lär vi inte komma fram!" Säger Emilia och hon har en poäng för jag kan redan känna alkoholen kicka in. Vi tar på våra ytterkläder och går mot bussen som ska ta oss till Olivers fest. 

Direkt när vi klivit av bussen kan man höra musiken. Huset är fyllt med fulla ungdomar, de flesta känner jag igen men vissa ansikten är nya. Oliver får syn på oss. "Hej!! Följ mig så ska jag visa er vart ni kan ställa er dricka." Vi följer efter Oliver till köket och ställer det vi hade med oss bland alla andras. "Buffè när den är som bäst." Oliver flinar. "Tar för er bara så festar vi tills vi spyyyr!!" Vrålar han och det märks att han redan druckit en del. Oliver får syn på några andra och vrålar något åt dem innan han går dit. "Här, smaka på denna." Hugo räcker mig en mugg. Jag smuttar på den och den smakar faktiskt ganska gott. Jag ser överraskande på honom. Han ler mot frågande mot mig. "Vadå?" Jag dricker lite till. "Jag hade ingen aning att du kunde blanda så goda drinkar. Hade jag vetat det hade jag kanske följt med er på fest någon gång." Hugo himlar med ögonen mot mig och lägger handen på min axel. "Säkert." Hugos beröring får mig att tänka på Adam, jag undrar vart han är.  Han måste ju vara här någonstans. Precis som jag övervägar att gå och leta efter honom ropar någon ölpingis och Hugo drar med mig dit med resten av gänget. Vi delar in oss i lag. Jag, Hugo och killen som ropade Thomas möter Natalie, Jonas och Bea. Jag söker med blicken efter Emilia och hittar henne pratandes med någon kille. Jag kan inte låta bli att leta vidare med blicken efter Adam men jag ser honom ingenstans. 
Emilia vinkar åt mig och jag ler mot henne innan jag vänder mig om till ölpingisen.
"Jag tror inte jag gillar öl." Muttrar jag och tittar ner på den gulaktiga vätskan i muggarna.
"Äsch det smakar inte så illa efter några klunkar." Säger Jonas och skrattar åt mig. Jag rycker på axlarna och vi börjar spelet. 

Natalie verkar vara lite extra flirtig mot Thomas. Jag är rätt så värdelös och jag blir bara sämre ju mer jag dricker. Bea sätter pingisbollen mitt i prick. Jag suckar och tittar ner i muggen, det är min tur att dricka. "Jag kan ta den istället." Erbjuder Hugo. Men då hör jag Jonas hånskratt och barnslig som jag är sporrar det mig bara till att dricka ännu mer.  "Ta den här efteråt då kommer det inte smaka lika illa." Thomas räcker fram en shot. "Jag tror inte.." Hugo börjar prata men jag har redan börjat halsa ölen, jag gör det fort innan jag hinner känna av smaken. Sedan tar jag shotten direkt och jag känner hur den bränner ända ner till magen. "... inte det är en sådan bra ide, skulle jag säga." Hugo avslutar sin mening, han blänger på Thomas som skrattar. Jag antar att Thomas inte menade det där med att shotten skulle göra ölen bättre. Jag tittar mot bordet där alla muggar med öl stått och inser att vi har förlorat. "Vi vann!!" Skriker Bea mot oss. "Vi kör en omgång till." Föreslår Thomas. "Nej vi måste dansa!" Utbrister jag från ingenstans. "Hahah hon är full hörni!" Hör jag en skrattande Natalie säga samtidigt som jag försöker ta mig fram till vardagsrummet där folk står och dansar. Jag är inte särskilt bra på att dansa men jag är ju uppenbart full och orkar inte bry mig. Natalie kommer dansande mot mig. "Visst är det härligt att vara full!" Skriker hon. Jag skrattar och nickar. Vi dansar tillsammans och för en gång skull tänker jag inte så himla mycket mer än på musiken och mina rörelser.

På något sätt har jag ännu mer alkohol i handen och Natalie har dansat iväg och syns inte till. Det är då jag får syn på honom. Adam. Hans hår är så där perfekt rufsigt och han har en vit tröja och ett par svarta jeans. Vi matchar jag och han. Tröjan sitter perfekt på hans kropp.
Jag börjar föreställa mig hur jag tar av den. Mina kinder börjar hetta. Han får syn på mig. Adam ler mot mig och börjar gå till mig. Han får knuffa bort några dansande tjejer på vägen och rörelsen får hans muskler att spännas. Jag tar en till klunk av drickan. Herregud vad är det med mig? Lite alkohol och jag börjar genast tänka dessa tankar.
"Hej." Säger han och tittar på mig med sina gröna ögon. Jag kollar in honom innan jag får fram ett hej. Han tittar överraskande på mig. "Är du full?" Jag börja gunga i takt med musiken igen. "Kanske." Jag är definitivt full. "Hur mycket har du druckit egentligen?" Han låter lite bekymrad. Jag rycker bara på axlarna. "Varför har du inte letat efter mig?" Det låter lika patetisk som det gjorde i mitt huvud. "Jag hittade ju dig nu." Svarar han med ett leende. Jag dricker lite till och börjar fnittra. Adam tittar chockat på mig. "Det är bara lite alkohol, ta't lugnt." Adam himlar med ögonen men hans ansikte mjuknar ännu lite till. "Sedan när säger du ta't lugnt?" Jag ler. Gud vad jag vill kyssa dom där läpparna. Jag börjar fukta mina egna och gör mig beredd på att föra mina mot hans. 

"Hej Amanda." Jag tar instinktivt ett steg bort från Adam när jag hör Julias röst. Adam stelnar till. Julia tittar inte längre på mig utan bara på honom. "Tack Adam för igår, det var himla snällt att du kunde komma över. Jag behövde det verkligen." Mitt hjärta stannar. Vad i helvete händer. Julia hånler mot mig och Adam tittar med uppspärrade ögon på mig. "Och tack för en god match på snurra flaskan, dina kyssar slutar aldrig att förvåna mig." Jag känner hur muggen glider ur min hand. Hon för sina läppar mot Adams kind och pussar den och viskar något i hans höra. Han ryggar tillbaka en aning men det verkar inte Julia bry sig om. Var han hemma hos henne igår?  Snurra flaskan? Har dom kyssts? Allt börjar snurrar och jag känner hur alkohol börjar ta ut sin rätt och jag mår genast illa. "Jag måste..." Är allt jag får fram. Jag springer ut därifrån, jag har handen för munnen. Tårarna tränger sig fram bakom ögonlocken. Hur kunde jag gå på allt det här? Jag känner hur kylan slår till direkt när jag kommer ut. Det står lite folk på gräsmattan och röker men verkar inte lägga märke till mig. Illamåendet börjar lugna ner sig lite och jag försöker fokusera på att andas. 

The Heart Wants What It WantsWhere stories live. Discover now