9

556 16 6
                                    

Laura's POV:

Ik word wakker en hoor geklop op mijn deur. Zuchtend stap ik uit bed en nog half slapend doe ik de deur open. Mijn moeder staat in de deuropening met een grote glimlach. "Mam wat is er?" vraag ik. "Ik heb een verrassing" zegt ze. Ik voel dat ik al nieuwschierig word. "Nou vertel!!" zeg ik. Lachend loopt ze weg. Even later komt ze terug met een erg grote en volgens mij zware tas. "Nou maak maar open" hoor ik me moeder zeggen. Ik maak de tas open en kijk eerst verbaast naar de inhoud. Dan voel ik hoe blij ik word. "Mama ik hou van je"! zeg ik terwijl ik haar om de hals vlieg. "Tja het werd tijd. Je kamer mag best wel een vrolijk kleurtje gebruiken." zegt ze. Ik haal één voor één de verfpotten uit de tas. mintgroen, lichtblauw en wit. Ook zitten er nog allemaal kwasten en rollers in en ook witte lak voor mijn venster. "Dit is nog niet alles hoor" hoor ik mijn moeder zeggen. Ik kijk haar verbaast aan "hoe bedoel je?"
"Nou ik dacht als we je kamer nieuw gaan verfen kunnen we net zo goed alles nieuw doen. dus wat wij gaan doen meid is een heerlijke dag shoppen, dat heb je wel verdient!" zegt me moeder. Ik krijg bijna tranen in mijn ogen. "Dit vind ik echt heel lief mam!" En ik geef haar een knuffel.

Ik zit in mijn kamer en ben de verfpotten aan het openmaken. Mijn moeder heeft al kranten op de grond gelegd zodat ik niet op de grond knoei. Ik pak een roller en begin te verfen. Even later komt me moeder helpen en hebben we binnen 3 uur alle muren geverfd. Morgen komt mijn nieuwe bureau, kledingkast en opbergkast. Beneden staat de gang vol met allemaal kleren en leuke kleine dingetjes voor mijn kamer, dat ik vanmiddag allemaal gehaald heb. Het was echt een geslaagde dag!
Ik hoor dat mijn mobiel een pling geeft en ik zie dat ik een wats apje heb van een onbekend nummer.

*Denk maar niet dat je zo gemakkelijk van ons af kan komen, vuile trut! X p,j en r.

Gelijk is mijn blije gevoel weg. Wat bedoelen ze? Vraag ik mijzelf af! Wat heb ik nou weer verkeerd gedaan? En dan dringt het tot me door en voel ik dat ik boos wordt. "LOTTE" hoor ik mezelf roepen.

Jeroen's POV:
als het 12:45 is spring ik op de fiets en fiets naar Remons huis. Als ik aan wil bellen word de deur al opengedaan door Ramon. Ik loop naar binnen en zie Puck al op de bank zitten. "Wil je wat drinken?" vraagt Ramon. "Ja lekker doe maar een cola" antwoord ik. "Weet jij het al?" vraag ik aan Puck als Ramon naar de keuken is gelopen. "Wat?" zegt ze terug. "Het plan!" zegt ik geïrriteerd! "Ooh ja sorry hoor, hoe moet ik nou weten wat jij bedoel met weet je het al? Dat kan van alles zijn. Maar het antwoord op je vraag nee ik weet het ook nog niet." eindigt Puck haar gebabbel. Ik kijk wat Puck op haar mobiel aan het doen is en zie dat ze een wats apje naar Laura stuurt.
*Denk maar niet dat je zo gemakkelijk van ons af kan komen, vuile trut! X p,j en r

"Goed" zegt Ramon als hij het glas aan me geeft en op de bank naast Puck neerploft. "Ik dacht we kunnen haar wel weer verrot schelden en haar schoppen, maar wat heeft dat voor zin? Het moet iets zijn waar ze veel langer mee zit. Wat haar echt raakt." We moeten voorzichtig zijn en zorgen dat Laura niks doorkrijgt". "Ja okey maar wat is het plan nou dan" onderbreekt Puck Ramon. Ramon begint te glimlachen. "Het plan is een jongen, en jij bent de spelbreker!" zegt hij wijzend naar Puck.

GEPESTWhere stories live. Discover now