6

677 14 5
                                    

Lottes POV:

Een beetje zenuwachtig sta ik te wachten op het afgesproken punt. Het punt waarvandaan Roos ik en altijd samen naar school fietsen. Gisteravond heb ik nog een keer goed nagedacht hoe ik alles ga aanpakken en voor mijn gevoel moet het goed gaan. Alleen heb ik Roos haar hulp nodig, want in mijn eentje gaat het nooit lukken. 

Na ongeveer 5 minuten gewacht te hebben zie ik Roos aankomen fietsen. Mijn zenuwen beginnen steeds meer te worden, wanneer Roos steeds dichterbij komt. "Hoooiii!!" zeg ik terwijl ik op mijn fiets stap. "Hey lottie" groet Roos vrolijk terug.

We zijn al een tijdje aan het fietsen en ik ben alleen maar in mijn hoofd aan het bedenken hoe ik dit Roos het beste kan vertellen zonder dat ze gelijk nee zegt. Blijkbaar merkt Roos dat ik met iets zit "wat is er?" vraagt Roos met een vragende blik en ook een dwingende blik waardoor ik het nu wel moet vertellen. Ik zucht en begin haar te vertellen wat ik van plan ben en waarom ik het van plan ben. Ik vertel haar over Laura. Als ik eindelijk klaar ben met mijn verhaal zijn we al bijna op school. Ik kijk naar Roos die met grote ogen voor zich uit kijkt. Ze gaat het niet doen denk ik bij mezelf, dan moet ik het in mijn eentje doen en ik ga al gelijk bedenken hoe ik het dan moet aanpakken. "ik ga je helpen wat Puck en de andere bij Laura gedaan hebben kan gewoon niet" hoor ik Roos zeggen als we het schoolplein op fietsen. Ik kijk haar aan met heel veel dankbaarheid. Ik ben zo mega blij dat ze mij gaat helpen. Het enige waar we nu nog voor moeten zorgen is dat Puck alleen is denk ik bij mezelf.

Als de bel gaat kunnen we gelijk doorlopen naar de les want we hebben niet veel boeken bij ons, dus hoeven we ook niks in ons kluisje te leggen. Als we het lokaal van Nederlands in lopen zie ik dat Laura er niet is. En meestal zit ze al in het lokaal als Roos en ik binnen komen. Roos en ik gaan op onze gebruikelijke plek achterin zitten. We leggen onze Nederlands boeken op tafel en ook pak ik mijn mobiel en stuur Laura een wats apje.

* Heeyy Laura, hoe gaat het?

- Ja het gaat wel. Maandag kom ik weer naar school maar vandaag heb ik niet veel behoefte aan school.

* Snap ik! Ik kom na school misschien nog wel even langs!

"Lotte voor jou geldt ook hetzelfde" hoor ik een geïrriteerde stem zeggen. Ik kijk verbaast op en zie dat de docent voor mijn tafel staat. "Euhmm sorry meneer maar ik heb niet meegekregen wat u zei". "Dat ook voor jou geldt dat de telefoons weg moeten" herhaalt de docent. Mijn wangen kleuren rood als ik merk dat de hele klas stil is en naar mij kijkt. Snel stop ik mijn mobiel weg en probeer op te letten wat niet echt goed lukt.

Als eindelijk de bel gaat lopen Roos en ik naar de aula. Als we eindelijk een plek gevonden hebben wat altijd een hel is omdat er altijd te weinig plekken zijn neem ik het plan met Roos nog een keer door. Er mag namelijk echt niks fout gaan. "weet Laura dit eigenlijk?" vraagt Roos. "nee" zeg ik. "ben je het dan wel van plan om het haar te vertellen" vraagt Roos met een priemende blik.  "Nee ik denk het niet" zeg ik terug, kijkend naar mijn flesje water. Roos zegt niks meer terug. Ik kijk haar aan en ik zie op de manier hoe ze naar mij kijkt ze het niet zo'n slim idee vindt dat Laura dit niet weet.

Als aan het eind van de geschiedenis les de bel gaat slaan de zenuwen toe. Het moet nu gaan gebeuren. Ik zie dat Roos snel haar spullen bij elkaar pakt en het lokaal uit loopt. Voordat ze de hoek omgaat kijkt ze me nog een keer aan. Haar blik vertelt me dat het goed komt en dat verdwijnt. Ik treuzel nog wat. Wanneer ik Puck het lokaal uit zie gaan wacht ik nog even maar niet snel daarna verlaat ik ook het lokaal. 

Roos POV:

Als eindelijk de bel gaat pak ik snel mijn spullen bij elkaar doe het in mijn tas en  loop naar buiten. Er moet zo meteen zo veel gebeuren en ik weet geeneens of het gaat lukken. Toen Lotte mij haar plan vertelde was ik het er eerst niet mee eens. Ik bedoel als een docent het ziet dan zijn wij het haasje. Maar hoe meer ik nadacht hoe meer het voor mij duidelijker werd dat Puck hier niet zomaar vanaf kan komen. Wat Puck en trouwens ook Jeroen en Ramon Laura aangedaan hebben is te erg voor woorden. Ik loop naar beneden en zie in de gang Puck lopen. Ik adem een keer diep in en loop op haar af. "hoi Puck" zegt ik zo vriendelijk mogelijk. Ze kijkt me verbaasd aan. "Waarom kom je naast me lopen?" vraagt ze bitch. "Ooh ik was gewoon benieuwd wat je in het weekend ging doen, ik hoorde vaag iemand zeggen dat je gaat bungeejumpen en ik wou graag weten of dat echt zo is." Als ik Puck naar het bungeejumpen vraag zie ik haar gezicht op lichten. "ja dat klopt" zegt ze vrolijk en enthousiast begint ze te vertellen. Ik probeer zo geïnteresseerd mogelijk te doen maar eerlijk gezegd boeit het mij geen ene reed wat ze allemaal aan het zeggen is. Inmiddels zijn we al naar buiten gelopen. Nou moet het gebeuren denk ik bij mezelf. "hmm Puck wil je met mij meelopen naar de gymzaal" vraag ik met puppy ogen. Ze kijkt me verbaasd aan."Ik heb gister met het gymmen wat laten liggen" zeg ik snel. Ik zie dat ze twijfelt. Please please denk ik. "okey" hoor ik haar zeggen. Ik kijk haar blij aan en samen lopen we naar de gymzaal.

Lotte's POV:

Oneduldig sta ik buiten bij de deur van de gymzaal te wachten. Ik kijk op mijn mobiel en zie dat er inmiddels alweer tien minuten verstreken zijn. Waar blijven ze nou? Op het moment dat mijn ongeduld het verliest en ik Roos wil gaan bellen hoor ik stemmen. Ik kijk voorzichtig om het muurtje om te kijken of het de stemmen van Puck en Roos zijn. Snel schiet ik met mijn hoofd terug als ik twee bekende gezichten zie lopen ongeveer 30 meter verwijdert vanaf waar ik nu sta. "Oke Lotte je kunt het" zeg ik zachtjes tegen mezelf. Ik klem het mes dat ik vast heb ik mijn hand steviger vast. En wacht op het goede moment. Ik hoor hoe de stemmen steeds dichter bij komen. 1..2...3...4..5...6....7 en bij 8 komen Roos en Puck de hoek om. Roos duw Puck ruw tegen de muur en ik schiet naar voren om vervolgens mijn hand op haar mond te leggen waardoor haar schreeuw nog mijn een klein gegrom is.

------------------------------------------------------------
Ik hoop dat jullie het tot nu toe leuk vinden
Ik hoop ook dat als jullie tips hebben dat zeggen en tops mag natuurlijk ook :)

Xx

GEPESTTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon