Del 20 • Dejten

232 4 0
                                    

Lexi vaknade i sin säng , klockan var 07. För att vara hemma straxt efter 03 inatt så har hon sovit lite. Men hon kände sig pigg och längtansfull, hon tänkte på träffen ikväll med Leo. Klockan 18 ska de ses på stranden, wow. Hon har aldrig varit på dejt och kan inte fråga någon i familjen om det heller eftersom de inte får veta att hon ska iväg. Skulle hon berätta skulle det förstöra hela kvällen, det skulle bli sånt liv, diskussioner av inte denna värld. Hennes bröder är listiga men de har inte en jävla aning om detta och så får det förbli. Hon är 14 nu, hon måste få göra saker, herregud. Varför skydda henne hela tiden ? tänker hon .
Hon ringer Sandie på morgonen hon måste ha en plan , hon kommer fråga Christian om hon får sova där, att de ska på bio och ha tjejkväll. Chris litar på Sandie och hennes familj så han skulle aldrig ringa och dubbelkolla med dem. Med alla övriga av hennes vänner skulle vargen nosa sig fram och ringa föräldrar och hela köret. Så Sandie kändes safe.
"You can come to my house and .. ja , du kan göra dig i ordning här. Mamma och pappa är borta till imorgon. Syrran är här hon kommer inte fatta något ändå. För klär du dig i typ nån snygg klänning kommer the wolfs undra så det hoppar vi över Lexi. Kom vid 17 så hjälper jag dig att göra dig fin .. are!" Säger Sandie i telefonen.
"Thank you Sandie, you are the best girl in the world!" Viskar Lexi
"Why are you awake now?" Frågar Sandie
"I cant Sleep and Im nervouse!" Svarar Lexi.
De pratade på en timme till , Lexi berättade de pinsamma som hände inatt då Noah frågade om hennes mens. Sandie och Lexi berättade alltid allt för varandra.

Efter samtalet gick Lexi ner och där i köket stod Chris och gjorde kaffe. Mary sov fortfarande i hans rum, det var så lugnt och skönt i huset.
Lexi trippade in till honom och höll om honom när han höll på att ta fram koppar från hyllan. "Sweetheart is it you?" Frågar han
"Det är Lexi" svarar hon. Hon blev rädd att han skulle tro det var Mandy.
"Ja det var du , det är ingen annan jag kallar Sweetheart, Lex" säger han och skrattar.
Hon håller om honom igen och doftar på hans rygg. Chris är säkert en halv meter längre än Lexi. Så hon når inte upp till honom så lätt.
Han vänder sig om och lyfter upp henne på köksbänken. "Varför är du vaken nu , du brukar sova länge. " frågar han.
"Jag hade svårt att sova" svarar hon och dinglar med benen. "Okej sov lite sen igen, du behöver din sömn ." svarar han
"Känns allt okej med allt som hände igår?" Frågar han sen
"Med vad tänkte du?" svarar hon
"Att vi ska gifta oss, silly" säger han och skrattar.

Vadå, det hände jättemycket saker igår tänker hon.
"Det känns bra, vart ska jag bo?" Frågar Lexi allvarligt.
Chris börjar skratta ännu mer, och han skrattar så mycket att han nästan kiknar.
"Varför skrattar du?" Frågar hon
"Älskade lilla Lexi, du ska bo här. Vart annars? Du ska bo här som du gjort i snart 8 år. Du ska inte flytta alls. Jag ska ta hand om dig som vanligt, inget blir annorlunda" säger han och pussar henne på håret. Han kollar på hela hennes ansikte och säger "Varför frågar du det?"
"Ni ska gifta er och vill skaffa eget, familj och kanske nåt djur. Ni vill väl inte ha mig runt benen. Jag kan flytta , hjälp mig att ordna en lägenhet. Den kan vara nä.." säger hon och han avbryter henne . "Stopp här nu. Du är min lillasyster, mitt ansvar för alltid. Vi ska bo här Lexi. Mandy ska flytta hit om några månader och bo här , du ska bo kvar här, ibland är du så knäpp som tänker i sådana banor älskade du." Säger han och skakar på huvudet.
"Ja fast jag vill ha egen lägenhet så om ni känner att jag .." säger hon och han avbryter igen.
"Du ska och får under inga omständigheter flytta till egen lägenhet. Du är ett barn , du bor här punkt, slutdiskuterat" säger han
"Barn? Jag är snart 15" svarar hon
"Om 3 månader är du 15 Lexi. Du är ett barn, barn är man tills man blir myndig. Sweetheart, ska du och jag hitta på något ikväll , spela tennis ? Bio?" Frågar han. Han vill samtidigt passa på att prata med henne om lite saker.
"Chris, jag har glömt att fråga dig en sak.. det har varit så mycket med allt annat så jag har glömt. Kan jag sova hos Sandie ikväll , vi tänkte gå på Bio och sen ha lite tjejkväll hos henne " frågar hon
Christian kollar på henne och nickar. "Ja det är klart du får, är Sandies föräldrar hemma?"
Frågar han.
Fan, den listiga vargen börjar nosa.
"Nej de är borta men vi har ju klarat oss själva många gånger, sen är det ju bara över gatan , sluta vara så himla beskyddande, lita på mig!" Säger hon nästan för högt så Christian får be henne sänka tonen.
"Jag litar på dig Lexi, sov där" säger han. Han lyfter ner henne igen och ber henne sätta sig vid köksön istället. Han kommer in sen men sitt kaffe och börjar duka fram frukost till henne.

Bok 1. • Jag lämnar dig aldrig, LexiOnde histórias criam vida. Descubra agora