Del 1 • Någon ser oss

1.2K 5 0
                                    

Lexi har sen hon var två år bott i Sverige med sin mamma Nikki och bror Noah. De första åren har de haft  det bra. Som vilken familj som helst som lever med sin ensamstående mamma.


Deras mamma är och kommer alltid betyda mycket för Lexi, iallafall för nu.
Noah däremot känner inte detsamma.

Spriten och drogerna tog bort hennes förnuft ,eller ja.. hon glömde tid och rum och hur man tar hand om små barn. Hon lät hennes manliga pundarvänner komma hem till dem.

...När Lexi var 5 år och Noah 10 träffade deras mamma en man som de  inte ens vill säga namnet på högt. Det var hans fel... Deras mamma blev kär . Hon såg bara honom och de tillsammans , alkoholiserade var inte kul.

Var Nikki inte hemma så var hon ute varje kväll och söp. Lexi och Noah blev lämnade ensamma. Men Noah tyckte tillslut bäst om, när deras mamma och alla olika män var ute och inte hemma. De var rädda.




Noah var mest rädd att Lexi skulle fara illa.





Tur Lexi hade Noah, han var också liten men på nåt sätt så otroligt ödmjuk och klok redan vid 10 års ålder. Han såg till att Lexi fick mat, han borstade hennes långa hår, han fick henne att somna varje kväll . Han försökte göra allt för att hon inte skulle vara rädd och ledsen,  tror att den tiden har format hur han är idag. Han är Lexis bäste vän och bror. Han finns alltid där för henne även fast de kan bli så jävla irriterade och arga på varandra så har de varann. Alltid.

Men för att återgå till hur allt blev som det är idag är för att deras  mamma tappade allt

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Men för att återgå till hur allt blev som det är idag är för att deras  mamma tappade allt.








När Lexi blev nästan 7 år och Noah 12 så blev deras mamma av med sitt jobb i sin lilla souveniraffär som hon alltid sagt att hon arbetat hårt för. Hon betalade heller inte hyran för lägenheten de bodde i. Hon städade aldrig. Hon som alltid varit fräsch och nästan nästintill pedant drogs allt med nedåt , hon var alltid så snyggt välbehållen och såg sen ut som ett ...spöke. Blå under ögonen och hennes glansiga mörka långa hår var bara trassel som hon virat ihop i en knölig hästsvans.

Hon lät olika män från olika håll komma hem till dem. Ibland vaknade inte deras mamma, hon låg och sov i soffan, eller på golvet.

Noah började bli riktigt orolig då elen stängdes av. Men han såg alltid lösningar, han byggde kojor åt dem och samlade ihop de små matkonserver som fanns hemma. Sen satt de där i en koja i hans rum och åt ur burkarna. Fruktansvärt att en  12 och 7 åring sitter där och äter kalla bönor med gaffel under filtar. Men Noah tog fram sin lilla ficklampa och flera olika sagoböcker. Höll om sin syster så hon inte skulle frysa.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Bok 1. • Jag lämnar dig aldrig, LexiWhere stories live. Discover now