Част 27

3.1K 180 2
                                    

През целия път, който беше доста дълъг, Алек говореше с Луис и Майкъл - така се казваха другите две момчета за последния път, когато са ходели на къмпинг. Не ги слушах много, защото бях заета да гледам към прозореца и към новите за мен неща и много съжалявах, че досега не съм накарала Алек да ме разведе из града. Бяхме отивали само на плажа и никъде другаде. Все пак при такива условия беше нормално да нямам приятели. Сега просто стоях и за пореден път се взирах през прозореца, но сега единственото, което виждах, бяха дървета и все пак те бяха по-интересни от Джейс, който през целия път не беше казал нито дума; момичето до мен, на което все още не знаех името, а и тя не ми се беше представила и тя подобно на Джейс, не каза нищо, като не броим хилядите въздишки от нейна страна и другите трима - Алек, Майкъл и Луис, които не бяха спрели да говорят за неща, които нас - Джейс, мен и момичето до мен, не ни интересуваха,защото, поне според мен, никой от нас не беше присъствал на предишните им походи, ако мога така да ги нарека. Дотук никак не се забавлявах.

В следващия момент Джейс спря рязко колата, при което всички едва не паднахме.

- Братле, не можеш да паркираш, както трябва. - Алек вече беше спрял да говори с приятелите си и сега говореше на Джейс.

- А ти можеш? Така ли?

Джейс явно не беше от спокойните хора. Алек отвори уста, за да каже нещо, но в следващия миг Джейс изхвърча от колата и всички го последвахме. Едва след като излязох от колата, видях, че колата наистина не беше паркирана правилно, но явно на никой не му пукаше за тази малка подробност.

Майкъл и Луис вървяха заедно към поляната пред нас, следвани от Джейс и гаджето му, а аз и Алек едва сега бяхме тръгнали след тях.

- Как се казва момичето до Джейс? - Незнайно защо, този въпрос ме измъчваше от самото начало.

- Емили, макар че аз ѝ казвам Джак Даниелс. - Засмях се на това, което каза Алек.

- Защо? - Попитах едва, когато спрях да се смея.

- Ами, на едно парти се беше напила с уиски и реши да се самоубива. Беше се качила на покрива на сграда, в която беше купонът и крещеше, че ще скочи. После Джейс се беше качил при нея. Като да не повярваш, тогава той беше трезвен и не знам какво ѝ е казал или какво е правил, но я отказа от това да се самоубива. Не я гледай сега, че не казва нищо. Това е, защото са скарани с Джейс.

Да променя живота ти Where stories live. Discover now