7 Bogge

67 10 0
                                    

Dnešní ráno proběhlo jako každé jiné. Ale protože Feyre mi očividně neuvěřila a stále se snaží utéct, dnes se pokusí sblížit s Lucienem. Vyjedou hlídkovat k hranicím, ale potkají Boggeho. Strašlivou bytost která není vidět, ale jakmile na ni pohlédnete, změní se ve vaši nejhorší noční můru a je téměř nemožné ji zabít. A taky nemá na Jarním dvoře co dělat.

Nemůžu o Boggem říct Tamlinovy už před vyjížďkou, Feyre si musí uvědomit co je Bogge zač, a co je zač Tamlin, když ho dokáže zabít.

Šla jsem s Feyre ke stájím a moc mě mrzelo, že Feyre odmítla vyjížďku s Tamlinem, kterého jsme potkali. Já jsem ale řekla že se s ním ráda projdu, jen doprovodím Feyre ke stájím.

Feyre už s Lucienem odjela a já s Tamlinem jsme vyjeli opačným směrem. Tamlin se mě různě vyptával. Na to odkud pocházím, co je s mojí rodinou, co ráda dělám a podobné věci. Já mu klidně odpověděla. O své rodině jsem mu mohla říct, a řekla jsem že pocházím z takové dálky, že by to místo nenašel na žádné mapě tohoto světa. Zrovna se mě chtěl na něco zase zeptat, ale já jsem zarazila koně a vyhrkla ,,Stát".

,,Co se děje?"chtěl vědět Tamlin. Podle délky rozhovoru jsem odhadla, že Feyre s Lucienem už potkali Boggeho. Rozhlížela jsem se kolem sebe a dělala že jsem něco zaslechla.

,,Feyre a Lucien".

,,Co je s nimi?"

,,Právě potkali Boggeho".

,,Nevěřím ti" vyhrkl Tamlin. Já jsem si jen povzdechla a zopakovala mu ,,Vím co se stane a kolem nich právě obchází Bogge a ty tu jen tak sedíš a nic neděláš!" věděla jsem, že to bylo pěkně drzé, ale musela jsem ho popohnat.

Tamlin s klením které mělo do slušného daleko, seskočil z koně a poručil mi ,,Jeď po cestě zpátky do sídla". já jen přikývla, otočila koně, přivázala jsem opratě Tamlinova koně ke svému sedlu a vyjela jsem zpátky k sídlu. Ještě jsem se otočila a mohla vydět záblesk světla, když se Tamlin proměnil ve zvíře a hnal se na jih, kudy odjeli Lucien s Feyre.

Když jsem se vrátila do sídla, stájníci chtěli odvézt koně, ale já jim řekla, že svého bych ráda vyčistila sama. Sice se tomu divili, ale přinesli mi potřebné vybavení a šli si zase po své práci. potřebovala jsem se nějak zabavit. Feyre s Lucienem se vrátí až tak v poledne a Tamlin... čert ví kdy. Chtěla jsem na Feyre s Lucienem počkat na schodech před sídlem, ale už jsem měla hlad a tak jsem si o samotě dala oběd a chtěla se zase vrátit na schody, ale ve vstupní hale jsem potkala Luciena který mě chytl za paži a i když jsem se prala a nadávala mu, odtáhl mě do pracovny a hodil do jednoho z křesel a sám si sedl do druhého.

,,Jak jsi to věděla."zeptal se mě zpříma.

,,Jako co?" zeptala jsem se naštvaně, ale tušila jsem co má na mysli.

,,Jak jsi věděla, že jsme potkali Boggeho?" No jo měla jsem pravdu. Tohle se může stát, když člověk příliš zasahuje do děje. ,,Své zdroje ti nemusím vysvětlovat",řekla jsem stále naštvaně.

,,Tak mi řekni, proč jsi o něm neřekla Tamlinovy už před odjezdem."

Zaváhala jsem, ale rozhodla jsem se zariskovat ,,Feyre musela zjistit co je Bogge zač."

,,Proč?"

,,Aby začala Tamlinovy věřit. Co se vlastně stalo?"

,,Tomu tedy říkám drastický způsob. A proč by Tamlinovy měla věřit?"

,,Ona je ta pravá Luciene. I když vám zachrání zadky úplně jinak něž byste čekali."

SPOILER:

Před čtyřiceti devíti lety pozvala Amarantha vládce Prythianu a celý Jarní dvůr na maškarní ples.

SPOILER VE SPOILERU:

Asi před sto lety přišla do Prythianu z vedlejšího ostrova Hybernu, víla. Jmenovala se Amarantha a předstírala, že chce Hybern s Prythianem rozvíjen obchod, až jí všichni začali věřit.

KONEC SPOILERU VE SPOILERU

Do pití na tom bálu přidala kouzelný prášek a skoro všechna magie vládců přešla na Amaranthu. Amarantha se chtěla s Tamlinem vzít, ale on řekl že to by si radši vzal lidskou ženu. Amarantha by to možná přešla, ale potom ještě urazil památku její milované sestry a proto Amarantha celému Jarnímu dvoru přičarovala masky k obličejům a zaklela Tamlina s tím, že jestli si do čtyřiceti devíti let dokáže najít za manželku lidskou ženu, která bez důvodu a s nenávistí v srdci zabila vílu, masky jim odpadnou. Jestli ne, celý Jarní dvůr bude muset jít do jejího 'sídla' , paláce vytesaného pod jejich posvátnou horou ve středu Prythianu.

KONEC SPOILERU

Po tomto mém prohlášení Lucien zaklel a rychle odešel z místnosti.

Navečeřeli jsme se v nepříjemném tichu. Až v pokoji jsem si uvědomila že dnes je také ta noc, kdy se Feyre pokusí utéct protože si bude myslet, že pro ni přišel otec, ale ve skutečnosti to bude Púka, stvoření které se promění na to co chce člověk nejvíc vidět. Tím ho přiláká a sežere. A hodně to protahuje.

Okřídlený sen (pozastaveno)Where stories live. Discover now