3 Seznámení

97 9 1
                                    

Zatím všechno probíhá podle plánu. Vypadla jsem za malou chatrčí na okraji malinké chudé vesničky. Je podzim, asi sedm večer. Díky svému tréninku jsem spadla na nohy.

SPOILER!!!

Vysvětlení příběhu: Feyre Archeronová je devatenáctiletá holka. Má dvě sestry - Stále šťastnou a moc hodnou Elain která ráda zahradničí, a Nestu. Ta je chladná a nepříjemná, ale pro Elain by skočila do ohně.

 Ta je chladná a nepříjemná, ale pro Elain by skočila do ohně

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Žijí spolu se svým otcem s chromou nohou v chatrči u lesa

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Žijí spolu se svým otcem s chromou nohou v chatrči u lesa. Dřív byli moc bohatí, ale měli dluhy a o všechen majetek přišli, a ti kterým dlužili, zmrzačily otci nohu. Feyre je nejmladší a musela se už ve čtrnácti letech naučit lovit, aby uživila rodinu. Slíbila to matce která se o ni nikdy nestarala, když byla na smrtelné posteli.

V tom lese u jejich domku je Zeď, táhne se přes celý jejich ostrov už pět set let, od dob velkých válek mezi lidmi a vílami. A tím nejsou myšleny ty roztomilé malinké víly z Ameriky, ne, oni vypadají jako lidi, akorát jsou oslnivě krásní a mají špičaté uši. Také vládnou kouzelnou mocí. Dělí se na vznešené víly a nižší víly. Nižší víly jsou na rozdíl od vznešených víl, jsou různě jiné. Mají šupiny, nebo kůži jako kůra, nebo mají křídla a spousta dalších.

Víly jsou rozděleny na dvory, kterým vládnou vládci, ti mají daleko silnější magii.

KONEC SPOILERU

Teď se musím nějak nenápadně seznámit s Feyre a její rodinou. A to udělám tak, že si ustelu na dece kousek od jejich dveří a budu doufat, že až půjde Feyre zítra na lov, tak si mě všimne.

Ráno

Vzbudili mě kroky, rychle jsem se posadila a všimla si, že kousek ode mě stojí Fery a překvapeně se na mně dívá.

"Ahoj?,, řekla jsem nejistě. " Ahoj ,, odpověděla a chtěla jít dál. " Počkej!,, vyjekla jsem a rychle vyskočila na nohy. " Co je?,, zeptal se mě můj knižní idol.

" Ty jsi Feyre, že?,, " Jo, a ty jsi kdo ?,, " Já... říkej mi Kate,,.

"Hmmm...,, řekla a zase chtěla odejít. " Jdeš na lov. Můžu jít s tebou?,, dobře takže bez kliček.

" Cože? A to jako proč? Ani tě neznám,,.

" Pocházím z daleka. Když mě naučíš základy lovu a přežití, tak ti dám tadyten velký pecen chleba a budu tobě a tvojí rodině trochu něco lovit. Co ty na to?,,. Řekla jsem a přitom jsem z batohu vytáhla ten pecen chleba, co jsem si koupila ke svým zásobám.

" Nó, tak dobře,, řekla po chvilce váhání.
-----------------------------------------------------------

Už je asi tak půlka zimy a já jsem za tu dobu s Feyre a její rodinou dokázala navázat pevné přátelství. Feyre mě naučila klást oka a trochu střílet z luku ale na kuchání zvířat mě stále neužije. Ale zhruba dnes by měl být ten den. Den kdy začíná celý příběh.

A opravdu, večer se Feyre vrátila z lovu se srnkou přes rameno a s vlčí kůží. Takže zítra tu kůži z vlka prodá na trhu a večer to všechno začne.

Okřídlený sen (pozastaveno)Where stories live. Discover now